Vega burger met alles wat je lekker vindt

Hey you! Het is Nationale Burgerdag en dan vieren we niet het feit dat we burger zijn, maar dat we hamburgers vreten. WOEHOE! En daarom heb ik vaag gewoon ongegeneerd rond lunchtijd een broodje burger klaar staan maken. Maar! Wel een vegetarische!

Nodig voor 2 burgers: 2x garden gourmet burger deluxe – 2 tomaat-ui-broodjes van NoFairytales* – 4 blaadjes sla – 1 augurk – mayonaise – barbecuesaus – goede cheddar**

*deze zijn sinds kort verkrijgbaar bij o.a. AH. Dit broodje is een beetje rood van kleur en bevat wat groentes. Ik wilde ze nog uittesten en heb ze daarom voor dit recept gebruikt.

** in plaats van die plakjes cheddar uit zo’n pakje uit de koeling, gebruik ik liever een blokje cheddar waar je zelf de kaas nog van af moet schaven. Die is echt véél lekkerder, als je het mij vraagt.

Bak de burgers in de pan met een beetje olie bruin aan beide kanten. Schaaf wat cheddar van het blok kaas en leg dit op de burger in de pan, zodat het nog even kan smelten.

Beleg je broodje met: sla, augurkenplakjes, burger met cheddar en doe er bovenop lekker wat barbecuesaus en mayonaise. Klaar!

Om er een complete maaltijd van te maken zou ik er absoluut nog frietjes of gebakken aardappeltjes bij serveren, maar zo voor ff tussendoor als lunch, was deze portie genoeg.

burgerr
blij meisje

En de smaak? Lekker! Tja, ik ben van mening dat een broodje hamburger vooral lekker is door de saus, kaas en andere ingrediënten die je er op doet en niet heel erg ontzettend om het vlees draait. Het feit dat we nu dus een vegetarische burger gebruiken, maakt voor mij niet zo intens veel verschil. Ik vond het gewoon een lekker maaltje :).

Oh en het broodje? Prima! Je proeft niet echt veel tomaat of ui-smaak, maar je krijgt toch net ff een beetje groentes binnen en hij is gezellig rood van kleur. Overigens vond ik het qua textuur wel echt een perfect hamburgerbroodje: goed formaat, lekker zacht, fijne zaakjes on top.

De broodjes bestaan voor 33% uit groentes (dus voor 20 gram ongeveer), wat natuurlijk echt NIETS is, maar goed, het gaat om het idee denk ik.

Wat is jouw favoriete vega hamburgerrecept?

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Eén reactie op “Vega burger met alles wat je lekker vindt

  • Klinkt lekker! Ook een goede tip qua vega burger: de vega burger deluxe van Albert Heijn eigen merk. Mijn vriend vindt het net echt en het smaakt echt lekker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *