Kant & klaar #21: stamppot spinazie met gehaktballetjes van AH

Hey hey! Het is dinsdag en dus hoog tijd voor een nieuwe Kant & klaar recensie hier op gewoonwateenstudentjesavondseet.nl. Normaal schrijft Elske over de kant-en-klaar maaltjes, maar onlangs heb ik, Leo, een vét lekker kant- en-klaar maaltje gegeten en dus vond ik het leuk om ook eens een recensie te schrijven. Ik heb wel nu al verklapt dat ik het vet lekker vond, maar goed. Laten we nog maar ff flink in detail treden…

In deze kant & klaar #21 recenseer ik de kant-en-klare stamppot spinazie van Albert Heijn. Kosten? €3,49.

Het assortiment
Tja, we hebben er al veel vaker over geschreven, maar het assortiment bij Appie is echt top. Ik vind het cool dat je er dingen kunt vinden van alle wereldkeukens, met vlees, zonder vlees; you name it en ze hebben het. Ik had dit keer zin in een lekkere Hollands pot, maar vind het zelf altijd vrij veel werk (en afwas) om én aardappelen te koken én groenten te koken én gehaktballen te draaien én jus te maken (4 pannen verder…), dus het zou natuurlijk top zijn als er gewoon een makkelijk, kant-en-klaar alternatief is voor je Hollands-pot-cravings. En die is er.

Ook vet: je zou verwachten dat er alleen stamppot standaard is; dus andijvie of boerenkool, maar ik koos juist voor de stamppot spinazie-variant. En er is ook een bloemkool-broccoli stamppot (heb ik eerder geprobeerd = ook teringlekker), en een variant met vegetarische gehaktballetjes. Dat vind ik dus écht heel erg cool.

De bereiding
Je prikt wat gaatjes in het folie en stopt de maaltijd dan 6 minuten op 750 watt in de magnetron. Geen tachtig pannen, geen duizend afwas en amper een handeling. I lóve it. Overigens kun je ‘m ook bereiden in een pan met kokend water (au baine marie), maar dat duurt 25 minuten en dan had ik dus net zo goed zelf m’n aardappels kunnen koken. En au baine marie gehaktballen? Ik weet het zo net nog niet…

kantenklaar

De smaak
Tja, die is dus TOP. Ik vind de stamppot heerlijk, maar ik ben dan ook een groot liefhebber van stamppot gemaakt met aardappelpuree uit een zakje en daar doet dit wel wat aan denken. Het is romig, smeuïg, bevat weinig stukjes, het is smaakvol en ik vond het gewoon echt chill. Maar ook wel een beetje een bejaardenpakje. Maar laat ik daar nou net van houden.

Wel heb je er een beetje jus bij nodig, maar dat zit er bij en is op zich net genoeg.

Dan de gehaktballen… Je verwacht dat dit van die stuiterballen zijn waar je liever mee gaat buitenspelen dan ze op te peuzelen, maar dat valt in de praktijk best mee. Nee, het zijn niet de verse gehaktballen zoals ik ze zelf maak, maar ze smaken op zich prima. Niet extreem rubberachtig, dus dat valt mee. Ik vond de hapjes die ik nam met een stukje gehaktbal, jus en stamppot het lekkerst.

Is er dan helemaal geen kritiek? Oh zeker wel. Natúúrlijk zijn er veel te weinig gehaktballen. Je krijgt er 4, maar ze zijn ongeveer ter grootte van pingpongballetjes en dat vind ik toch wel moeilijk teleurstellend. Hallo, iedereen weet dat je stamppot met gehaktballen eet om de gehaktballen, niet om de stamppot.

Qua portie was het net aan genoeg, maar ik ben een grote eter en had echt heel erg veel zin in nog minimaal twee gehaktballetjes extra. Maar fair enough; ik zat wel vol-ish.

ehaktball

Nog één positieve noot op het einde: ik vond de prijs best wel lekker. Gewoon €3,49. Netjes, voor zo’n maaltje.

Conclusie? Deze stamppot spinazie met gehaktballetjes is echt een prima keuze als je zin hebt in Hollandse pot die je niet zelf hoeft klaar te maken. De gehaktballen komen niet in de buurt van de gehaktballen van oma, maar blijven ook vrij ver weg van de stuiterballen waarmee je neefjes en nichtjes spelen, dus dat is top. Enjoy!

Van welke Hollandse kant-en-klaar maaltijd gaat jouw hartje sneller kloppen?

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

4 reacties op “Kant & klaar #21: stamppot spinazie met gehaktballetjes van AH

  • Ik heb nog nooit zo’n stamppot van de AH gekocht omdat ze er niet zo smakelijk uitzien vind ik, maar ga het toch eens proberen dan!
    Vraagje, waar is je bord van? Heel mooi!

  • Ik vind de AH verse stamppot andijvie met mascarponesaus, spekjes en Goudse kaas ook echt fantastisch! Maar misschien deze ook maar een keer proberen. Heb nog nooit spinazie stamppot gegeten eigenlijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *