Tortizza’s met avocado, asperges, mozzarella en kiemen met salade

Hallo leuk mens! Deze week was het weer een tortizza-time! Je weet wel; m’n favoriete makkelijk maaltijd OOIT. Tortizza’s zijn fantastisch omdat ze vet snel klaar zijn, ze intens lekker zijn, heel makkelijk klaar te maken zijn ennnn je kunt ze heel goed vegetarisch eten. Geen vlees nodig = goedkoop en awesome.

Ik maakte dit keer tortizza’s met avocado, mozzarella, olie, kiemen en asperges en erbij serveerde ik een salade met gegrilde courgette, walnoten en geitenkaas. Klaar voor een vet lekker avondmaal? Let’s Tortizza!

Nodig voor twee personen: 8 kleine wraps – 1 groot kuipje crème fraîche – 1,5 avocado (eetrijp!!) – 1,5 bol buffelmozzarella – olijfolie – wat kiemen – 1 bakje groene aspergetips

Voor de sla: gemengde salade – 1/2 courgette – een handje walnoten – zachte geitenkaas – balsamicosiroop

Smeer de wraps in met crème fraîche; ongeveer de bolle kant van één eetlepel per wrap. Beleg de wrap dan met plakjes avocado, wat groene asperges en top af met stukjes mozzarella. Schenk er een beetje olijfolie (extra vierge) overheen en bak de tortizza’s in 15 minuten op 180C af in de oven. Ze zijn klaar wanneer er aan de bovenkant wat goudbruine vlekjes ontstaan op de wraps/mozzarella en als de bodem een beetje knapperig is.

Bij het opdienen doe je er nog een beetje kiemen op. Is lekker, fris en voedzaam!

Erbij aten wij een salade van gemengde sla, gegrilde courgette’s (in plakjes gesneden en gegrild tussen zo’n tostigrill, totdat ze grillstrepen hebben), walnoten, zachte geitenkaas en balsamico-siroop.

We vonden het allebei echt weer een top maaltijd. Deze tortizza’s zijn zo ontzettend lekker. De basis van een knapperige wrap met romige crème fraîche met warme avocado, smaakvolle mozzarella (want buffel) en olijfolie (extra vierge!) is zoooo lekker. Echt: als je dit nog nooit gemaakt hebt, dan móet je hier een keer mee aan de slag.

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *