Thuisbezorgd: Sushi van Ocean Sushi (Amsterdam)

SUSHIIIJoehoeee! Zaterdag was een treurige dag. Het was ergens rond een uur of 4. Samen met Yorick, vriend van mijn zus, was ik (hij vooral) bezig met het klaarmaken van een intens lekkere rollade. Met kruiden en al. Op de Big green Egg. Goed vooruitzicht, zou je denken. Totdat ik eventjes een blik op Facebook wierp. En toen ontdekte ik het. Het was International Sushi Day. HOE KON IK DAT NIET WETEN.

Ik weet het wel, of nee: ik wist het wel. Een paar weken voor zaterdag had ik nog gedacht: het is binnenkort internationale sushi dag, dat moet ik in mijn agenda zetten. En ik vergat het. EN NU MOEST IK OP DE BLAREN ZITTEN.

Maar ik stond een rollade klaar te maken. Op de Big Green Egg. Ook lekker. Ik overleefde het wel, vertelde ik mezelf. Tot mijn timeline volstroomde met de heerlijkste foto’s van sushi. De één na de ander. En op snapchat: sushi. Sushi, sushi, sushi. Overal. Ik genoot heus van mijn rollade, maar toch was er sprake van een groot gemis.

En dat heb ik vandaag eens even ingehaald. Het is maandag en maandag moet je vieren want fuck de fuckhetismaandag-instelling. HET IS MAANDAG! Tijd voor sushi. Als lunch.

Via thuisbezorgd bestelde ik bij Ocean Sushi. Een restaurant aan de Bos en Lommerweg en die locatie + de naam van het restaurant maakten mij sceptisch over de kwaliteit van de sushi. Maar hey; het was maandagmiddag en zelfs in Amsterdam is de keuze van thuisbezorgdsushirestaurants dan even beperkt. Doe je niets aan; Ocean sushi it is.

Ik bestelde (het regende heel hard):
Inside Out met zalm, avocado en mayo
Futo Maki met paling
Unagi Cheese Rol
Dragon Eye (gefrituurde sushi met zalm, krab, ei en avocado)
Inside Out met tonijn, avocado en mayo

Dit zou je een stevige lunch kunnen noemen. Ik noem het lekker.

Of Ocean Sushi zijn naam eer aan deed (of dan juist niet dus): nee. Het was prima sushi! Lekker zelfs! Die gefrituurde Dragon Eye Rol vond ik niet zo’n succes, met z’n gebakken zalm en ei en krab er in, maar een mens probeert wel eens wat en dat kan niet altijd fantastisch uitpakken. De Ugani cheese rol was daarentegen wél geslaagd. Al met al een hele goeie lunch voor een maandag. Het leven is een feestje! En dat vier je met sushi. Zal ik nu een nigiri op m’n andere pols laten tatoeëren? Ik denk er nog even over na.

God, wat zal ik vanavond eens gaan eten? Ik zit propvol.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

3 reacties op “Thuisbezorgd: Sushi van Ocean Sushi (Amsterdam)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *