Thuisbezorgd: Chinees van Yang Ming

Hello you! Vorige week was ik net terug van vakantie en schreef ik heel dapper in een blogpost dat ik vol inspiratie zat om lekker te gaan koken. Há, niet dus. Er was een avond, volgens mij was het woensdag of donderdag, waarop ik alleen maar kon denken aan Chinees en dus lekker Chinees eten bestelde.

Chinees zeg je? Ja, Nederlands-Chinees bedoel ik natuurlijk. Je weet wel: babi pangang en koe lo yuk; van die gerechten die ze in China nooit eten, maar waar wij Hollanders dol op zijn. Including me.

Nu bestel ik vrij regelmatig Chinees, omdat ik echt gek ben op babi pangang en koe lo yuk (of kai) en dus kan ik inmiddels al een beetje onderscheiden welke restaurants in Amsterdam de moeite waard zijn om bij te bestellen en welke niet. Zo was ik altijd groot van van Joy Luck, voor mijn Chinese cravings, maar ben ik nu meer fan van Hap Li.

Maar! Woensdag of donderdag probeerde ik weer eens een andere Chinees uit, namelijk Yang Ming. Ik bestelde uiteraard babi pangang en koe lo yuk, met ritte rijst en kreeg er twee satéstokjes met pindasaus bij.

De portie was goed en het smaakte me ook prima. De prijs-kwaliteitverhouding was beter dan de hiervoor genoemde restaurants, hoewel Joy Luck goedkoper is, maar dus minder lekker. Hap Li blijft het lekkerst, maar ook het duurst. En awesome aan Yang Ming is dat je er nog twee satéstokjes bij krijgt. Oh, en ik vond de babi pangang hier geloof ik wel het lekkerst.

Dus, dat was mijn warrige oordeel over Chinese thuisbezorgdrestaurants in Amsterdam. Waar bestel jij altijd je Chinees? En neem je dan ook de typisch Nederlandse gerechten? 😉

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo!

Eén reactie op “Thuisbezorgd: Chinees van Yang Ming

  • Hier zijn er 2 die bezorgen en eigenlijk hetzelfde ”verhaal” als bij jou. sommige gerechten te doen, anderen zijn (wel) weer goed. maar ik moet toegeven dat ik dan wel steeds hetzelfde bestel….beetje saai….
    BTW via hungry bestellen kan ook een idee zijn om wat goedkoper te eten (aldus een studentje en nee, dit zeg ik zonder dat ik er commissie voor krijg haha). meestal om de 2 weken een korting van 15% (soms 25%) via de nieuwsbrief 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *