Leonie’s week 31: lekker lui

format_dagboek31 Hoi allemaal! Vorige week kwam ik terug van vakantie en dat is me niet in de koude kleren gaan zitten. Ik heb de afgelopen week echt geen ruk uitgevoerd; ik was zó moe van twee weken vakantie in Zuid Afrika (veel indrukken), kreeg steeds migraine én heb last van een soort writers block als het op mijn tweede boek aankomt. Geen top week dus, maar ik heb maar even lekker m’n rust gepakt en hoop dat ik deze week wat meer gedaan krijg.

Natuurlijk beleefde ik wel wát deze week, ik heb echt niet (ok, bijna niet) alleen Gossip Girl gekeken… Ik ging ook nog uit eten bij de nieuwe GIN (9 gerechtjes, GODDELIJK), ging voor het eerst naar de shotjesbar in Amsterdam, beleefde Gay pride en that’s it! Bizar weinig hè? Lees je mee?

Maandag: Terug van vakantie!
Om 12 uur ‘s middags was ik na een vlucht van 11 uur weer thuis. Nice! Ik deed de rest van de dag amper iets. Wasjes draaien, even in het park chillen en een uur gemasseerd worden bij Spa Reine Cityspa. En toen vond ik ‘t wel mooi voor vandaag.

home1

erasmus
Chillen in Erasmuspark met decafé <3

Dinsdag: dineren bij GIN en stappen in de shotjesbar
Dinsdag overdag deed ik ook weer vrij weinig. Ik was gewoon moe en wilde alleen maar slapen. En viel dus ook steeds in slaap. Nou ja, dan maar ff chillen.

‘s Avonds ging ik met Claartje uit eten bij GIN. Ik was door Jin uitgenodigd omdat ik er vaak kom en nu hebben ze een nieuwe (grotere) locatie en dat moest ik natuurlijk ook even aan den lijve ondervinden. GIN is verhuisd van de Westerstraat naar de Noorderstraat en zit nu in het pand waar voorheen Fyra zat. De nieuwe locatie is groter en er ligt linnen op de tafels, maar verder is er weinig veranderd.

gin
Blonde giraffes herenigd!

Samen met Claar genoot ik van een 5-gangen diner dat bestond uit 9 gerechten en het was weer even goed als anders. Jin, wat bedenk je toch een heerlijke dingen! Check de foto’s voor heerlijkheid:

gin4
Het mooiste bord op aarde met een goddelijk gerechtje: ijs van popcorn met knapperige kippenhuis en octopus. Hoe bedenk je het? LOVED IT.
gin1
Eend met fantastische dingen. Ik weet niet meer wat, maar je hebt het allemaal nodig in je leven. Zo goed!
gin3
Dit was een vegetarisch gerechtje en ook daar weten ze bij GIN raad mee. Iets met appel en ik geloof zeewier (ik had dit op moeten schrijven) en het is de hemel! Dit bord wilde ik uitlikken. Ik hield me in.
gin2
Verrukkelijke zachte vis met heerlijk zeewier. Oh oh oh, wat een verwennerij bij GIN.

En altijd als ik bij GIN heb gegeten (en vooral: gedronken #wijnarrangement), dan eindig ik ergens in een foute kroeg om 3 uur ‘s nachts. Doordeweeks. Dit keer was het niet anders. Clara en ik brachten een bezoekje aan Chupitos, de shotjesbar waar ik nog nooit eerder was gewest. Prima ervaring. Niet voor herhaling vatbaar, haha.

<hier zijn geen foto’s van. TOP!>

Woensdag: Koffie met migraine
Woensdag was echt een off-day. Mijn eerste afspraak stond om half 4 en dat was top, maar in de middag kreeg ik een migraine-aanval en dat was iets minder. Ik denk dat het komt door de espresso die ik ‘s ochtends dronk, terwijl ik van mezelf weet dat ik niet tegen caffeine kan. Dit was dan ook de reden voor mijn complete off-day. Ik kon het alleen maar de hele dag bloedheet hebben, me zenuwachtig voelen, hartkloppingen, zweethandjes en als kers op de taart dus migraine.

Koffie met een vriendin werd een heel snel theetje en toen gauw weer naar huis en onder een deken liggen. DOE HET LICHT UIT.

Donderdag: Gossip Girl Marathon
De nacht van woensdag op donderdag was hels met tweehonderd (ik overdrijf niet)(misschien een beetje) muggen op m’n kamer en daardoor -3 uur slaap. Min drie ja. Nieeet te doen. En dat terwijl ik al echt een off-week had. Dus; donderdag hield ik een Gossip Girl marathon. En verder deed ik niets. Erg hè?

marathon
#teamNate
huisje
Ik kreeg woensdag een nieuw kleed geleverd, besteld bij SissyBoy Homeland. Op Instagram vond iedereen ‘m lelijk, wat vind jij er van? Volgens mij ga ik ‘m houden… (PS: hij is steviger dan hij op de foto lijkt).

Vrijdag: Sporten, werken & Gay Pride
En toen was het vrijdag en moest er echt wel een hoop gedaan worden. Ik loop met alles achter, omdat ik een hele week (wat? Drie weken!) amper iets gedaan heb. Dus vrijdagochtend stond ik op met een frisse duik; zwemmennnn! En dat ging lekker. Zélfs met migraine. Ja, alweer.

Daarna ging ik aan de slag voor wat advertorials en nam ik m’n tostivideo op en ‘ middags stortte ik weer in want: migraine. TOP!

tosti
Fantostische tosti met dadels, spek en brie. GODDELIJK. Check YouTube!

‘s Avonds had ik met een vriendin afgesproken om te gaan stappen tijdens Gay Pride en met 5 paracetamol achter de kiezen, durfde ik het aan.

pride1

We hadden een toffe avond op het Amstelveldje en Rembrandtplein met elkaar (dit klinkt gay, maar zo was het niet) en zonder wijn, voor mij dan. Ok, alleen die ene die ik hier op de foto drink. Maar that’s it! Prima vrijdagavond zo!

Zaterdag: Gay Pride!
Op zaterdag sliep ik eerst weer góed uit en om 3 uur ging ik de stad in met gayfriend Ramon en zijn gayvriendin Vera.

pride2
Liefde voor homo’s 😀 en ieder ander <3

Ik woon al 8 jaar in Amsterdam en heb in al die tijd nog nooit een bezoek gebracht aan de Gay Pride, omdat ik op de een of andere manier ooit bedacht had dat dat niets voor mij zou zijn. Nou, niets bleek minder waar! Ik heb zo’n intens leuke dag gehad! De migraine was ook eindelijk weg en ik kon gewoon de hele dag genieten. And I did! We begonnen om 3 uur bij Wolf Atelier, waar we Steak Tartaar kregen als bodem voor onze aankomende tocht. We liepen bijna de hele Prinsengracht af en bekeken de botenparade. WAT LEUK DIT! Wat vrolijk! En zo veel liefde!

steak
Deze steak tartaar van Wolf Atelier was echt steengoed. En dat is awesome, want ze hebben daar een heel tartaar-menu en daar ben ik nu dus intens nieuwsgierig naar. Ga ik binnenkort voor je testen, goed? 😀
pride3
Met Ramon op de Prinsengracht!

Daarna streken we neer op het Rembrandtplein op een zonnig terras voor een wijntje en VOEDSEL. En daarna gingen we dansen in de zon op de Amsteldijk. En toen op het spui. En toen terug naar het Remrbandtplein waar ik friend Emma joinde.

pride 4
Dansjes!

En toen naar Disco Dolly, waar ik m’n dag afsloot met Wodka Lime. En toen in de Uber naar huis (€43, niet te doen joh met dubbel tarief en overal in de stad vast staan; ik had beter moeten weten). Maar niet zonder eerst een bezoekje te brengen aan Döner Plaza. En toen eindigde ik in bed met Nate, Chuck en Dan. EN Turkse pizza. En ik vond het leven mooi <3

Zondag: Gossip Girl & Datenight!
Yes, en toen was het zondag en werd ik pas om kwart voor 1 wakker. Potverdikkie, ik had gewoon door Bodybalance heen geslapen. Shit!

zondag

De rest van de middag bracht ik in bed door, tot een uur of vier, omdat ik echt wel behoorlijk naar de klote was. Niet omdat ik die dag ervoor zoveel gedronken had, maar wel omdat ik echt veel shit naar binnen had gewerkt en dat is toch niet echt goed voor je, blijkt nu, haha. En toen postte ik onderstaande foto op m’n Insta Story.

Geloof je het zelf…?

zondag2

Aan het einde van de middag chillde ik ‘m nog even in het Erasmuspark en ‘s avonds had ik een date. En het enige wat ik daar over vertel, is dat deze wijn echt ge-wel-dig is:

wijn
Thanks Pap! Deze wijn is ge-wel-dig. Vol, rond, hout-achtig. GODDELIJK.

Zo, dat was mijn extreem luie-ik-heb-echt-geen-reet-gedaan-week. Ik ben nog steeds niet helemaal fit, met wéér een lichte hoofdpijn, maar ga m’n best doen om deze week weer alles op de rit te krijgen. Ik heb qua sociale dingen echt amper wat gepland staan deze week en dat vind ik wel lekker. Alleen dit weekend ga ik naar de opening van The Student Hotel en The Pool restaurant in Groningen (met poolparty!) en als het goed is ga ik deze week nog naar Pluk de Nacht (openluchtbioscoop in Amsterdam) ennnn een keertje surfen. Maar vooral even aan het werk. En dan vooral voor m’n tweede boek.

See you next week!

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *