Super simpele pompoensoep met kokosmelk

Goedemiddag Y’all! Afgelopen zondag (lees: gistermiddag) had ik na mijn lesje bodybalance intens veel zin om rustig in de keuken lekkere dingen te maken. Ik had echt helemaal het zondag-gevoel te pakken en maakte daarom een lekker soepje klaar. Als lunch. En man, wat lukte die goed. Je hebt er slechts een paar ingrediënten voor nodig en het kost je heel weinig moeite, maar dit pompoensoepje is vet heerlijk. Aan de slag!

Nodig voor ongeveer 3 kommen soep: 1 zakje pompoenstukjes (niet bevroren)(en nooit zelf een pompoen willen snijden; dit is vet zwaar werk) – 1 tablet groentebouillon – 150 ml kokosmelk (puur, let op, sommige varianten in de supermarkt zijn gezoet en dat is niet lekker) – eventueel nog wat verse basilicum

Verwarm een scheut olijfolie in een kookpan en bak hier de pompoenstukjes een minuut of 5 in. Voeg er dan net zo veel water aan toe, totdat de groentes net onder staan. En doe er een blokje bouillon bij. Laat dit een minuut of 15-20 pruttelen. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer, maar laat er nog een paar stukjes in. Voeg dan de kokosmelk toe en roer alles mooi door elkaar.

Serveer de soep eventueel met wat verse basilicum er in. Dit is wel lekker voor de smaak, maar geen must.

Eet smakelijk!

Je zou het niet zeggen, maar het wordt echt een super smaakvolle soep. Een beetje zoetig, maar vooral gewoon heel erg lekker. Misschien dat een korreltje zout ‘m nog beter zou maken, maar probeer dat vooral zelf uit 🙂 Succes!

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

 

Eén reactie op “Super simpele pompoensoep met kokosmelk

  • ik heb weleens gehoord dat je een pompoen veel makkelijker schilt als je hem even in zijn geheel kookt, misschien een idee?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *