Ovenschotel met gekruid gehakt, zuurkool, banaan en ananas

Hoi allemaal! Je leest de titel van deze blogpost en denkt waarschijnlijk niet meteen: oh mijn god, wat lekker. Maar niets is minder waar! Ik leerde dit recept jaren geleden (…) en heb het sinds dien eigenlijk nooit meer klaar gemaakt. Tot ik er gister opeens aan dacht. Ik vond het veel te koud buiten en had zin in een lekkere ovenschotel. Tijd om het al oude recept maar weer eens uit te proberen!

Nodig voor twee personen: 300gr rundergehakt – 1/2 zakje Texmex kruiden (welke je het lekkerst vindt) – 1 zakje aardappelpuree (alleen water toevoegen) – ongeveer 6 eetlepels zuurkool (uit het koelvers vak, daar hoef je niets meer mee te doen) – 1 banaan – een paar plakjes ananas – geraspte kaas

Bak het gehakt rul en voeg daarna de Texmex-kruiden toe. Maak in de tussentijd aardappelpuree van het zakje + kokend water (zie verhoudingen op de verpakking). Vet een ovenschaal in. Begin met een laag gekruid gehakt en smeer daar aardappelpuree over uit. Druk het goed aan. Doe daar dan een laag zuurkool op en top af met een laag aardappelpuree. Druk daar schijven ananas en plakjes banaan in en eindig met een laag strooikaas. Zet dit 20 minuten op 180C in de oven. Klaar!

Het klinkt als een bizarre combinatie, maar dit gerecht is écht lekker. De banaan en ananas maken het zoet, wat heerlijk werkt met die zuurkool. Het gekruid gehakt geeft de maaltijd een beetje pit en de aardappelpuree en kaas zorgen voor zout. Lekker in balans 😀 Ik vond het heerlijk. Oók lekker met appelmoes trouwens.

Wat denk je er van; uitproberen?

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

2 reacties op “Ovenschotel met gekruid gehakt, zuurkool, banaan en ananas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *