Stamppot zoete aardappel met kipstukjes

Hallo leuke mensen! Het is tijd voor echt een rete awesome recept: helemaal #gewoonwateenstudentjesavondseet dit. Ik maakte deze week namelijk een stamppot van zoete aardappel en prei en erbij wat gebakken kipstukjes en crème fraîche en je kan je niet voorstellen hoe lekker dit was. Ik althans niet; ik dacht van te voren ‘jaaaa dit kan wel lekker worden’, maar niet ‘OMG ik heb iets geweldigs bedacht’ en dat laatste was het wel. ZO LEKKER! Jan bevestigt. YES! Lekker maaltje!! Zin in? Let’s stamppot!

Nodig voor 2 personen: 4 zoete aardappels (oranje) – 1/2 prei – 2 eetlepels crème fraîche – 350gr kipdijfilet – kipkruiden – beetje verse peterselie (geen must)

Snijd de zoete aardappel in grove blokken (met schil) en kook ze gaar. Dit duurt een minuut of 10 en je kunt testen of de aardappelen gaar zijn door er een vork in te prikken. Gaat dit makkelijk? Dan zijn ze klaar!

Doe dan nog 2 minuutjes even de gesneden (en gewassen!) prei erbij en giet de aardappelen dan af. Stamp dit door elkaar, doe er een snufje peper en zout bij en klaar is je stamppot. Love it!

De kippendijen heb ik in grove stukken gesneden en bestrooid met een lekkere laag kipkruiden. Verhit dan een scheut olijfolie in de pan en bak de kipstukjes op hoog vuur gaar. Dit duurt een minuut of 8.

Serveer de kipstukjes bij de stamppot en doe nog een flats crème fraîche bovenop je stamppot en eventueel wat peterselie.

Eet alles door elkaar en geniet intens. Dit is echt Zo lekker!

zoeteaardappel_stamppot

Heb je het klaargemaakt? Deel je oordeel hieronder of op social met #gewoonwateenstudentjesavondseet. Love it!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

PS: Wist je dat ik drie boeken schreef?

Eén reactie op “Stamppot zoete aardappel met kipstukjes

  • Ik heb dit receptje deze avond gemaakt, echt superlekker, thanks!! (Prei wel gestoofd in plaats van gekookt, dit geeft volgens mij nog iets meer smaak ????)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *