Stamppot prei & spinazie met sojachampignons en cashewnoten

Hey you! Gisteravond heb ik een perfect herfstrecept klaargemaakt, uit mijn eerste boek. Wauw, het is precies 5 jaar geleden dat mijn eerste boek uit kwam en al lange tijd had ik er geen recepten meer uit gemaakt, maar vanavond was het weer eens tijd. En lekker dat het was!

Ik maakte het simpele stamppotje met soja-champignons. Lekker, vega, makkelijk en snel. Zin in? Let’s do this!

Nodig voor twee personen: 2 zakjes aanmaakaardappelpuree – hand spinazie – 1/2 prei – 500gr champignons – sojasaus – handje cashewnoten

Snijd de champignons in partjes en bak ze in een grote wok totdat ze er lekker gebakken uitzien. Voeg dan de sojasaus toe en bak die even mee. Ze zijn klaar als de champignons echt lekker gebakken zijn en naar sojasaus smaken. Als er teveel vocht in de pan zit, is het slim om er wat uit te halen (en te bewaren als jus!!), omdat de champignons anders slechts koken in het vocht en niet direct bakken in de pan. En juist dat laatste wil je wel.

Snijd de prei in ringen en was ze schoon. Doe ze in een kom en giet er 500ml kokend water op. Laat dit heel even staan. Doe dan de spinazie erbij, roer door elkaar. Doe dan de aardappelpuree uit een zakje erbij en roer door elkaar. Voeg eventueel als het nodig is nog wat extra water toe. En kruid de stamppot naar keuze; ik vond het gek genoeg wel lekker om er een beetje laos doorheen te doen.

Serveer de sojachampignons op de stamppot en top dan nog af met wat gehakte (gezouten) cashewnoten én heel belangrijk: verse peterselie. Dit is een smaakmaker die je niet wil missen. Eetze!

champii

Was het lekker? ja zeker! Gewoon echt een prima maaltje op vega maandag. Enjoy!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

2 reacties op “Stamppot prei & spinazie met sojachampignons en cashewnoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *