Stamppot prei met chipolataworstjes en appelmoes

Morning! Het is vrijdagochtend en dat betekent alweer dag 4 van LeonieInHetGips. Woehoeee. Ik ben het nu al totaal zat dat ik echt niet mobiel ben. Weet je hoe onhandig dit is? Mijn hemel! En vermoeiend. Maar goed, ik heb er al 4 dagen op zitten en dat betekent; nog maar max 38! Woeeeehoeee!

Gisteravond kookte ik voor het eerst zelfs voor mijn moeder en mij. Ze is vandaag voor het laatst bij me in Amsterdam, dus ik moet nu proberen om alles zelf te doen. Ik maakte een stamppot klaar met chipolataworstjes met varkensvleeskruiden en appemoes. En hoewel die worstjes eruit zien als verschrompelde frikadellen, waren ze echt heer-lijk.


Nodig voor twee personen: 1 zakje aanmaak aardappelpuree (alleen water toevoegen) – 1 zak gesneden prei – 5 chipolataworstjes (varkensvlees) – beetje varkensvleeskruiden – appelmoes – witte peper – wokolie

Strooi wat kruiden over de worstjes en bak in een pan met olijfolie rondom bruin en gaar van binnen. Wok ondertussen de prei in wokolie tot het geslonken is en eventueel een beetje verkleurd. Maak de aardappelpuree zoals aangegeven op de verpakking. Roer de puree met wat witte peper door de prei en serveer de worstjes on top. De jus die van de worstjes afkomt doe je natúúrlijk over je stamppotje en je serveert appelmoes on the side. Eetze!

Mijn moeder -nuchter als ze is- bestempelde de puree uit een zakje als stopverf en ik moetzeggen dat ze daar geen ongelijk in had. Evengoed vonden we het allebei een lekker maaltje en zaten we goed vol (ja, wat wil je?). Vooral die worstjes vond ik een succes trouwens; super lekker gekruid en heerlijk knapperig. Mjam :).

En ja; de oplettende lezer zou nu kunnen denken: HALLO LEONIE, het was gisteravond International Hamburger Day en je hebt er vet veel aandacht aan besteed en jij eet STAMPPOT?! Ja dus.. Ik had echt geen zin om een hamburger te gaan bouwen. Sorry ;). Heb jij wel heerlijk genoten van de beste dag van het jaar?

PS: Ik zit nog vet te twijfelen of ik een tostivideo ga opnemen zo. Als ik het doe wordt ’t echt een simpele video. Wat vinden jullie?

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

MEER STAMPPOT:

Eén reactie op “Stamppot prei met chipolataworstjes en appelmoes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *