Spinaziestamppot met rundersaucijs, jus en kaas

Hai hai! Vandaag is dag twee van #eetjekastleeg en ik vind het nu al een succes. Hoewel ik nog niet echt enorm ruimte krijg in de kast, is het wel heerlijk om gewoon even helemaal niets aan eten uit te hoeven geven. Ik at vanavond een spinaziestamppot, uiteraard met aardappelpuree uit een zakje (you know me) en daarbij een rundersaucijsje die nog in de vriezer lag (raar man, een ijskoude kaarsrechte worst uit de vriezer, hahahaha). En ik had nog wat Parmezaanse kaas, dus die strooide ik over de stamppot. Oh, en ik hoopte dat ik nog ergens een zakje aanmak-jus in huis had, maar dat was niet het geval en dus maakte ik zelf maar een jus van…. KETCHUP! Jawel! Benieuwd? Read on!

Nodig voor ̩̩n persoon: 1 rundersuacijs Р1 zakje aardappelpuree (alleen water toevoegen) Р1 flinke hand spinazie Рwitte peper Р1 eetlepel ketchup Рwat geraspte Parmezaanse kaas

Laat je worstje waar nodig ontdooien (jezus ik kan niet anders dan dit dubbelzinnig opvatten)(a dirty mind is a joy forever, toch? ;-)). Dus, een ontdooid worstje…. Die ga je vervolgens bakken in de pan (au!) (hahah oke, nu hou ik op). Ondertussen laat je de spinaziebladeren slinken in heel heet water (maar laat het niet koken). En je maakt de puree door het aardappelpureemeel te mengen met kokend water. Schep daar vervolgens de spinazie door en strooi er wat witte peper over. Goed mengen en dan is je stamppot klaar.

Als je worstje een beetje kleur krijgt voeg je de ketchup en wat water toe in de pan. Laat ‘m hierin ongeveer 8-10 minuutjes een soort van koken, zodat de binnenkant ook goed gaar wordt. Serveer het saucijsje op de stamppot en top af met nog een beetje geraspte Parmezaanse kaas. Lekker!

Ideaal voor deze bespaar-toestand is zo’n zak spinazie. Daar zit zoveel in, daar kun je echt een paar dagen van eten. En dat blijkt dus ook echt zo te zijn. Vet handig! Verder was dit een prima maaltje. Gewoon smakelijk, maar niet bijzonder. Wel uitzonderlijk; ik heb nog niet gesnackt sinds het avondeten! En normaal zit ik al na een halfuur met nootjes of wat dan ook op de bank, maar de paaseitjes staat nog onaangebroken naast me, dus ik geloof dat ik eindelijk eens een vullende maaltijd heb gemaakt, jeej!

Morgen ga ik denk ik bij Bas eten en dus even geen #allesmoetop. Vind ik jammer, want ik weet eigenlijk al wat ik wil eten; de komende dagen komen zeker voorbij: pizza shoarma, kippenbout met rozemarijn, salade met kipschnitzel en citroen en een pannenkoekenexperiment. Ik heb dr zin in. Oh ennnnnn ik ga a.s. zaterdag echt een geeeeniale lunch maken. Ik kan niet wachten om er over te bloggen, maar ik lunch altijd op werk en daar is het echt een te belachelijk recept voor, dus het komt zaterdag pas.. Haha, to be continued!

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


7 reacties op “Spinaziestamppot met rundersaucijs, jus en kaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *