Stamppot bloemkool met spek en doperwten

Dag leuke lezer! Ik zit momenteel vól inspiratie voor lekkere avondmaaltjes en maak daar dan maar dankbaar gebruik van. Het is dinsdagmiddag 14:00 en ik heb zojuist een stamppot klaargemaakt, haha. Ik lunch, wat jij hopelijk ‘s avonds gaat namaken #zwaarleven <3.

Gister zag ik op Instagram een stamppot bloemkool voorbij komen en toen dacht ik: hallo, dit heb ik nog nooit gemaakt, let’s do this. Ik deed er veldertjes (soort erwtjes) door – wat best experimenteel was, want ik heb dit nog nooit gehad en had vroeger een hekel aan erwtjes- en maakte er lekker een speklapje bij en vond het een uitstekend geslaagd maal.

Zin in een makkelijke stamppot die net anders is dan je gewend bent? Aan de slag dan!

Nodig voor twee personen: 350gr bloemkoolroosjes – 2 speklapjes – 2 handjes jonge veldertjes uit de vriezer (Bonduelle) – 1 zakje aardappelpuree van MAGGI – speklapjeskruiden

Kook de bloemkool in 10 minuutjes gaar. Strooi wat speklapjeskruiden over de speklapjes (zoveel als je zelf wil) en bak de speklapjes ook in 10 minuten gaar. Zorg dat ze gaar zijn en lekker een beetje bruin gebakken aan beide kanten, mjam! Ik bak m’n speklapjes trouwens in boter.

Dan haal je de speklapjes uit de pan en in het vet (met kruiden) van de speklapjes bak je nu de veldertjes even warm.

Maak in de tussentijd de aardappelpuree door de inhoud van het zakje van MAGGI te mengen met kokend water (zie verpakking voor de verhoudingen).

Stamp vervolgens de bloemkool in grove stukken (wel eerst ff afgieten natuurlijk) en roer dan de aardappelpuree erdoor. Roer de stamppot bloemkool vervolgens door de pan waar de veldertjes in spekvet en kruiden gebakken zijn en roer alles door elkaar.

Serveer de speklapjes bovenop de stamppot bloemkool met veldertjes en klaar is je maal!

tamppott

Ik vond het echt een lekkere stamppot. Niet de lekkerste stamppot ooit, maar wel gewoon echt een 8+ en een keertje wat anders dan anders. Bovendien vond ik het wel tof om bloemkool een keer op deze manier te eten. En dat combineerde perfect met de aardappelpuree; qua kleur hetzelfde, maar de puree krijgt door de bloemkool net een beetje meer structuur. Echt een geslaagd recept als je het mij vraagt.

Lijkt het je lekker?

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *