Leo’s week 4: Omaweekend, hypotheek tekenen, voor het eerst Ramen eten en iets afvinken op mijn bucketlist

Goedemorgen deze morgen! Het is woensdag en dus tijd om terug te blikken op mijn afgelopen week. Ik ben helemaal lekker chill aan het werken en chillen en het is echt heerlijk. Mijn afgelopen week stond in het teken van OMAWEEKEND (wie weet inmiddels wat dit is?), voor het eerst ramen, 3x sporten, hypotheek tekenen, heel veel poezen, hipstertournee, veel fotografie en meer! Lees je mee? Vet gezellig!

Maandag: Met alle hipsters van Amsterdam yoga doen & hypotheek tekenen
Mijn maandagochtend begon hilarisch. Ik had me via Onefit ingeschreven voor een lesje Flow4all in de nieuwe yogaschool. Dit is op zich een hele fijne yogaschool in Amsterdam, maar ook wel een heftige. Ik bevond me met alle hipsters van Amsterdam (echt een stuk of 40, 50??) in een grote zaal om yoga te doen. De les duurde anderhalf uur en ik vond het niet echt heel erg leuk, haha. Duurde lang, oefeningen niet heel leuk. Ik ontdek via Onefit steeds beter dat ik vooral heel goed ben in child pose en meer niet, haha. Maar later deze week komt ’t toch nog goed…

IMG_4760

Verder heb ik overdag gewoon lekker thuis gewerkt. Ik schreef 3 blogs, beantwoordde wat mails en vind het helemaal lekker dat ik goed op schema loop met alles. Chill!

IMG_4758

Om half 5 hadden Jan en ik een afspraak bij ons financieel adviseur en hebben we ein-de-lijk de hypotheek getekend! We kochten het huis al eind oktober en gaan er over ongeveer een maand in, maar nu is ook eindelijk de hypotheek rond, yay! 😀 Dat vierden we ’s avonds met pannenkoeken :D.

pannenkoek
Als ik een pannenkoekenrestaurant zou runnen zou de keuken aan alle kanten besmeurd zijn met pannenkoekenbeslag.

Dinsdag: Datenight & fotografie
Ik begin tegenwoordig iedere ochtend (behalve vandaag) met Jinek in bed; ff terugkijken wat ik de avond ervoor gemist heb. Daarna ging ik lekker aan het werk. Niet zo druk, dus gewoon chill. Ik bereidde een interview voor, publiceerde de nieuwe kant & klaar blogpost en meer van dat soort prima werkzaamheden.

’s Middags stond m’n huis op z’n kop, omdat ik foto’s moest schieten voor verschillende samenwerkingen. Ik vind dat altijd vrij hilarisch, want dan zit ik situaties te stagen in m’n woonkamer met een statief voor m’n neus haha. Duizend foto’s en dan de beste uitkiezen; waarop het lijkt dat er een fotograaf langs is geweest om ff een kiekje te maken. Ik denk echt dat bloggers/instagrammers getalenteerde zelfontspanner-fotografen zijn. Ik in ieder geval wel ;-).

’s Avonds gingen Jan en ik lekker op date night. Bij The Uptown Meat Club hebben ze een vernieuwd menu en dat wilden we even uitproberen. Een tijdje geleden hadden we hier al verrukkelijk gegeten en dus verheugden we ons op wederom een lekker avondje. En dat was het! Ik fietste er door de sneeuw naartoe (LOVE IT!), dronk er heerlijke rode wijn en we aten drie lekkere voorgerechten en deelden een hoofdgerecht. Erg lekker gegeten!

IMG_5037
De boter bij dit brood is echt heerlijk. Het brood trouwens ook, maar het was nu van binnen koud en van buiten warm en dat vind ik dan een tikkeltje jammer.
7789139968_IMG_3110
Drie lekkere voorgerechten. De steak tartare was top, de carpaccio serveren ze hier als rol en dat is geniaal want zo is elk stukje smakelijk en de pittige tonijn was niet pittig maar juist zoet, maar echt lekker ook.
7789200160_IMG_3114
Vanavond eten we kalf! Heerlijk bereid 🙂

7787081792_IMG_3120

Woensdag: Hipstertournee en barre
Op woensdag wilde ik even buiten de deur werken, omdat ik de laatste tijd echt alleen maar thuis en binnen zit. Tijd om ff naar buiten te gaan.

Op Instagram vroeg ik jullie om leuke werkplekken in Amsterdam en zo belandde ik bij Café Lely, naast station Lelylaan in Amsterdam Nieuw West. Ik vond het een hele fijne plek om te zitten; een mooi café in mijn stijl. Leuk! Wel jammer (en vrij onhandig) was dat de wifi het niet deed. En ik zat op de tocht. Maar het broodje met paddenstoelen en roomkaas dat ik er at was wel verrukkelijk, dus al met al was het best een goeie sessie.

IMG_4864

Om 2 uur moest ik weer thuis zijn voor een telefoonmeeting, maar om kwart over 1 ontdekte ik een lekke band bij m’n fiets. En toen moest ik lopend naar huis, vanaf Lelylaan. Maar! Ik zit zó gruwelijk lekker in m’n vel op het moment, dat ik het echt geen moment kut heb gevonden. Héérlijk even een wandeling en ik had nog net precies genoeg tijd om op tijd thuis te zijn voor de telefoonmeeting. Lekker door de sneeuw, fiets aan de hand, door het Rembrandtpark. Wat verrukkelijk! En wat HEERLIJK dat ik hier zo van genoot :D.

Daarna dus thuis die telefoonmeeting en daarna vond ik het genoeg geweest voor vandaag.

Om 17:00 volgde ik nog een lesje barre in Het Gymlokaal en YES BABY, ik heb eindelijk een lesje gevonden die ik echt leuk vind én kan volhouden. Wel intensief, maar niet zoooo intensief dat ik meteen in IKSTOPERMEE-modus kom en een mooie combinatie van krachttraining en lenigheid. Leuk! Ik ga vanavond weer. Zin in!

loakaal

barre

Donderdag: Voor het eerst ramen
Op donderdag was ik van plan om naar een event bij de Avocadoshow te gaan om te netwerken met een reisorganisatie, maar omdat ik voorlopig toch niet op reis ga (wil wel, maar is qua planning gewoon niet handig), heb ik me hiervoor afgemeld. Helaas…

Maar het lekkere ontbijt van de Avocadoshow kon ik natuurlijk niet missen. En dus ging ik zelf -met ietwat twijfelachtig resultaat- aan de slag.

IMG_4915
Ach: het smaakt hetzelfde.

’s Middags hield ik met mezelf een Netflix-marathon. Vorig jaar merkte ik dat donderdag gewoon niet mijn meest productieve dag is en ik vind dat ik, zolang ik eigen baas ben en het ff niet zo druk heb, daar maar gewoon helemaal in mee moet gaan. Netflix it is. Ik keek de film Birdbox (en vond er heel weinig aan) en volgens mij nog iets, maar dat ben ik al vergeten, dus het zal wel niet goed zijn geweest.

’s Avonds had ik met Lianne afgesproken om ramen te gaan eten. Dit is heel hip tegenwoordig en ik hoor iedereen hier enthousiast over, dus ik moest dit ook maar eens proberen. Jammergenoeg had ik toen ik in 2016 in Japan was, geen ramen gegeten (het was daar hoog zomer, dus veel te warm voor soep), dus ik had echt nog geen idee wat ramen nou precies was.

We gingen naar Umaimon, wat volgens Li wel een goed tentje is. En ik vond het prima te eten. Maar ik snap echt niet waarom iedereen hier de laatste tijd zo mee wegloopt. Heel veel meer dan dure noedelsoep vond ik het niet. En voor iedereen die nu vindt dat ik hiermee een jarenlange traditie en authentieke keuken beledig; er zal vast lekkere ramen zijn (in Japan), maar ik kan me niet voorstellen dat het dit noedelsoepje is waar heel Amsterdam mee wegloopt. En dat voor €16!

IMG_4925

Maar goed; de avond was wel gezellig. Fijn om zo nu en dan even bij te praten <3.

Vrijdag t/m zondag: Omaweekend <3
Op vrijdagochtend had ik wederom een sportklasje op de planning. Pilates dit keer. Normaal doe ik dat op maandagochtend, maar ik zag dat ze bij The White Door Studios ook op vrijdag pilates doen. Andere docent, maar net zo’n fijne les als op maandag. Nice! Lekker begin van de dag!

Daarna werkte ik nog een beetje en ruimde ik vooral even uitgebreid het huis op. Ik zou het hele weekend weg zijn en vond het wel zo lekker voor Jan om dan in een schoon huis te zitten.

Aan het einde van de middag vertrok ik in m’n awesome Ford Ka+ naar Amsterdam Sloterdijk waar ik met m’n beste vriendinnetjes af had gesproken. OMAWEEKEND kan beginnen!

Ja ja! Ieder jaar in het laatste weekend van januari gaan we een weekend met z’n zessen in een hutje op de hei zitten en alleen maar suffe dingen doen waar we blij van worden: spelletjes, wijntjes drinken, eten, wandelen.

7791201408_IMG_3132
Met Mikki, Amber, Layla, Vera en Yoka in een bubbelbad <3

biertje

Dit jaar zaten we in een huisje in Vroomshoop (vraag me niet waar dit ligt haha) en dat was mega chill. We zaten heel vrij, hadden een jacuzzi buiten, er zat een sauna bij (waar we geen gebruik van maakten) en we hebben letterlijk de hele vrijdag en zaterdag binnen gezeten en alleen maar met elkaar gepraat. ZO fijn. En heel veel gegeten en lekker wijntjes gedronken. Op vrijdagavond doen we altijd een ‘friettafel’, waarbij we heel veel frites en snacks halen en dat allemaal op tafel gooien en dan los gaan. Heerlijk!

friet

IMG_4975
Kijk: geen zak uitgevoerd

wijn

IMG_4963
Uitstekend moment voor dit toffe badpak

Op zaterdag hebben we NIETS uitgevoerd en lekker uitgeslapen en ’s middags met biertjes in de jacuzzi gezeten. Zo fijn! En op zondag moesten we om 12 uur uit het huisje en waren we van plan om een wandeling te maken, maar toen het echt kutweer bleek te zijn, zijn we nog eventjes langs de ouders van Vera gegaan (die wonen in de buurt), omdat we haar ouderlijk huis nog nooit hadden gezien, omdat we elkaar kennen van Amsterdam/het internet (meer dan 10 jaar geleden al!!).

IMG_4977

Omaweekend was weer super fijn. Volgend jaar weer!

Zondag: Een nieuwe eettafel!
Op zondag om half 4 was ik weer thuis. Vet trots op mezelf, want ik heb een stukje op de ring van Amsterdam gereden en dat vind ik altijd echt een chaos-weg die ik het liefst vermijd, maar nu ben ik gewoon gegaan. YES!

Ik bleef niet lang thuis, want Jan en ik wilden nog ff langs Loods5 voor de eettafel die we nu al een paar keer gespot hadden. Hij was online inmiddels uitverkocht, dus we wilden toch ff kijken of er nog eentje bij Loods5 zelf stond. En… JA! En toen hebben we besloten dat we ‘m maar gewoon zouden kopen. Ik vond ‘m eigenlijk nét te duur en we moeten hem nog wit schilderen, maar het is wel gewoon echt precies de tafel die we willen, dus we hebben het toch maar gedaan. En dan schilderen we hem zelf wel. Komt goed :D.

IMG_5591

Super blij mee <3.

Daarna sjeesden we nog even langs de tank om de bandenspanning van de auto bij te werken (jaja, belangrijk!) en daarna gingen we naar huis en daar vinkte ik nog even een awesome ding van mijn bucketlist af.

Ja ja, noem mij knullig, maar k heb een paar kookdoelen op m’n bucketlist staan en een van de dingen die er al heel lang op staat is zelf een spaghetti bolognese maken, from scratch. Dus de saus zelf maken én de spaghetti zelf maken.

IMG_4981

Zondag was het zo ver. Ik haalde goede ingrediënten in huis en dook de keuken in voor een paar uur. HEERLIJK! En het eindresultaat was ook echt top. Je leest er hier meer over.

spaghetti

Zo, en dat was mijn week. Heerlijk hè? Wat een rust! Ik heb het wat werk betreft gewoon nog niet zo druk en geniet er echt even intens van. Komt allemaal wel weer. En het voelt ook een beetje als stilte voor de storm, omdat ik over een paar weken echt volop aan het verhuizen en klussen ben.

Mijn huidige week is ook behoorlijk relaxt. Het wordt qua werk al iets drukker, maar dat is wel goed en fijn. Verder heb ik nog steeds een heerlijke balans met niks doen. Iedere ochtend rustig opstarten, ’s middags lekker werken en ’s avonds leuke dingen doen. Vanavond weer een lesje barre, morgen ga ik m’n laatste voorraad TOSTIETSHIRTS verkopen (ja, je leest het goed, houd instagram in de gaten!) en dit weekend chillen Jan en ik in een Natuurhuisje in de Ardennen.

Ik praat je er volgende week over bij! Tot dan 🙂 Xx.

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

4 reacties op “Leo’s week 4: Omaweekend, hypotheek tekenen, voor het eerst Ramen eten en iets afvinken op mijn bucketlist

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *