Stamppot andijvie met rundersaucijsjes en jus

Goedemiddag! Gisteravond heb ik voor het eerst in mijn leven stamppot andijvie gemaakt en ik moest even met m’n vader bellen om zijn technieken aan te horen…

Je kookt aardappelen ongeveer 20 minuten en doet er de laatste 10 minuten de andijvie bij (zie de zak voor de verhoudingen). Je kunt de andijvie ook rauw door de aardappelen stampen, maar ik hou van smeuïg. Dan stamp je er dus een stamppot van en je doet er nog een rauw ei en wat verse peper door. Ondertussen maak je de rundersaucijsjes klaar in de koekenpan met een klein laagje water. Voor de jus gebruikte ik een zakje van maggie waar je alleen water en boter aan toe moest voegen.

Het was een heerlijke Hollandse pot:)

Vanavond ga ik, ook voor het eerst, zelf tomatensoep maken. Ik moet snel eten want vanavond is de lansering van de 100e LINDA. en daar mag ik bij zijn (het kippenvel concert!)omdat ik een tijdje voor LINDA. heb geblogd! Tot morgen!

Misschien vind je dit ook lekker:


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *