Spinazie stamppot met slavink en jus

Goedemorgen! Jongens, jongens, wat is het KOUD. Winters weer vraagt om winterse gerechten en daarom is het hoog tijd voor stamppot. Ik ontdekte dat MAGGI een nieuw soort aardappelpuree uit een zakje heeft en voor wie mij langere tijd kent, weet dat ik in Nederland zo mogelijk de grootste fan ben van aardappelpuree uit een zakje. De nieuwe stamppot variant moest dus even uitgeprobeerd worden en gisteravond was het moment.

Nodig voor vier personen: 2 zakjes MAGGI aardappelpuree alleen water toevoegen (die variant voor stamppot) – 1/2 zak spinazie (grote zak) – 3 slavinken – 1 zakje rundvleesjus – appeloes voor erbij (!)

Laat de spinazie slinken in een wok met een beetje roomboter. Meng de aardappelpuree uit een zakje met kokend water. De slavinken bak je in de tussentijd op niet te hoog vuur (met extra boter <3) in een minuut of 10 gaar. Ze mogen roze blijven vanbinnen, als je rundvlees gebruikt.

De jus maak je door boter in een pannetje te smelten en daar die juspoeder bij te gooien. Kokend water erbij (er staat wel op de verpakking hoeveel) en roeren maar. Zo klaar.

Eindig je maaltijd door nog wat peper over de slavink ennnn stamppot te doen. Oh en je moet natuurlijk de spinazie nog door de aardappelpuree roeren, maar dat spreekt voor zich. KLAAR!

Jonge, ik vond dit echt ZO lekker. Ik heb echt keihard zitten smikkelen. Zelfs met aangebrande slavinken is dit top.

Die MAGGI aardappelpuree vond ik trouwens niet heel boeiend; dat verschil tussen puree voor stamppot of gewoon aardappelpuree is echt heel erg minimaal. Dus; gebruik wat je wil <3.

Zit jij al aan de stamppotten en winterse maaltijden?

Op 15 november komt mijn derde boek uit!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en komt in November uit. Het kost €14,95 en is vanaf dan verkrijgbaar bij de boekhandel of via Bol.com. Bij Bol.com kun je het boek nu al reserveren! Doe dat hierzo, dan ben je de eerste die het boek ontvangt.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

4 reacties op “Spinazie stamppot met slavink en jus

  • Wij hier ook al een tijdje, en echt van allerlei groentes ( begonnen met de zak zomerroerbak van plus) Alleen mogen hier de spekjes er niet meer door, anders lust onze oudste dochter( die een minuut ouder is dan de jongste) het niet graag

  • Jaah, gisteravond een heerlijke stamppot met rucola, kruidenkaas en gebakken champignons op. Aardappels koken, intussen 1/2 bakje champignons in stukjes snijden. 1/2 zakje spekreepjes uitbakken en als die bijna klaar zijn de champignons erbij. Wat peper, eventueel zout en Italiaanse kruiden erbij. Aardappels afgieten, tot puree stampen met een flinke scheut kookroom en een lekkere flats kruidenkaas erdoorheen mengen. Rucola en het champignonmengsel erdoor scheppen en smullen maar! In principe zit er voor mij met de spekjes genoeg vlees in, maar gezien mijn nieuwe lief een echte carnivoor is heb ik er nog een restje varkenshaas met champignon-roomsaus bij geserveerd. Het was heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *