Simpele nasi van witte kool

Hey you! Ik heb deze week iets geks gemaakt. Ik had je toch verteld dat ik met een enorme witte kool zat die ik over had van de zelfgemaakte coleslaw van vorig weekend? Nou, ergens begin deze week had ik zin in nasi en toen bedacht ik dat ik in plaats van rijst wel die witte kool kon gebruiken. Experimentje, jaja! Lijkt het je lekker? Lees verder voor m’n eindoordeel…

Nodig voor twee personen: 3/4 witte kool – 1 zakje nasi kruiden – 1 pakje schouderham – 1 prei – een paar pinda’s – 3 eieren – wokolie – loempia’s, kroepoek en satésaus voor erbij

Snijd de witte kool helemaal fijn, in zo klein mogelijke stukjes. Dit is een behoorlijke klus, daarom zou ik dit als eerste doen; heb je dat maar gehad.

Mix de eieren en bak er een roerei van in de wok met wokolie.

Snijd ondertussen de prei in ringen en was het vuil er tussen weg onder de kraan. Voeg de prei toe aan de pan met ei en bak even mee.

Snijd ham in blokjes en voeg ook toe aan de pan. Strooi alle nasi-kruiden erdoor en roer door elkaar. Voeg dan ook de kleine stukjes kool toe en roer alles door elkaar. Voeg nog wat pinda’s toe en bak deze nasi op hoog vuur een tijdje.

Erbij maakte ik in de airfryer mini loempiaatjes en ik verwarmde wat satésaus voor on the side. Ik miste bij het eten wel echt kroepoek; geen idee waarom ik dat er nu niet bij had, terwijl ik dat altijd eet bij m’n nasi of bami…

nasi

Ik vond het verder wel echt een lekkere maaltijd. Kool gebruiken in plaats van rijst heeft als voordeel dat je lekker veel groentes binnenkrijgt, zonder dat er in de smaak heel veel verandert. Maar eerlijk is eerlijk: rijst is natuurlijk echt veel lekkerder. Maar als je sterke smaken zoals satésaus en kroepoek toevoegt, dan maakt de basis niet heel veel uit.

Al met al vond ik het dus een prima maaltijd, maar ik zou het niet nog eens maken. Het is vooral echt chill dat m’n witte kool nu gewoon op is en niet in de prullenbak is beland. Creatief met voedsel, tegen voedselverspilling. Love it!

Wat zou jij met de witte kool hebben gedaan?

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Simpele nasi van witte kool

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *