Romige spaghetti met truffelworst en paddenstoelen

Goedemorgen jij! Vorige week kreeg ik van Brandt en Levie een doosje vol met heerlijke worsten toegestuurd. Gedroogde worsten. Want Brandt en Levie zijn koningen op het gebied van gedroogde worsten ennnnn ze hebben nu een worstabonnement. Vrij geniaal. Dus, ik kreeg worst en was een gelukkig meisje.

Onder de zes droge worsten, was één truffelworst en die was echt Bijzonder Geweldig. Zo lekker, dat het me wel tof leek om er eens mee te koken. En zo geschiedde: pasta met droge worst met truffelsmaak. Ben je er klaar voor?

Nodig voor één persoon: 1/2 Brandt en Levie truffelworst – 4 oesterzwammen – 4 shiitakes – 1/2 bakje mascarpone – verse pasta – peper – zout – beetje verse bieslook

Snijd de paddenstoelen in grove stukken en bak ze 10 minuten in olijfolie totdat ze er lekker gebakken en een beetje bruin uit zien. Ontdoe de worst van het vel en snijd in stukjes. Voeg de worst toe aan de pan met paddenstoelen en laat dit een beetje uitbakken, zodat er lekker vet vrij komt. Dit duurt een paar minuten, op middel-hoog vuur.

Kook in de tussentijd de spaghetti gaar. Als je net als ik gaat voor verse spaghetti, is dit in 4 minuutjes klaar. Love it!

Voeg de mascarpone vervolgens toe aan de paddenstoelen met worst, met een beetje peper en zout en meng alles tot een pastasaus.

Giet de spaghetti af en roer ook die door de saus. Top uiteindelijk af met wat verse bieslook en klaar ben je!

MJAM!

Teringlekker? Nuu, om eerlijk te zijn niet. Het was echt heul lekker hoor, maar niet ZO lekker als ik had verwacht De truffelsmaak is toch sterker als je de worsten gewoon ‘rauw’ houdt. Maar! Het was wel echt lekker hoor 🙂 prima maaltje. Ik zou er wellicht de volgende keer gewoon een normale droge worst voor gebruiken, haha. Hoewel; die van Brandt en Levie zijn wel echt geweldig.

CIAO!

Vanaf nu is mijn derde boek te reserveren!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en komt in November uit. Het kost €14,95 en is vanaf dan verkrijgbaar bij de boekhandel of via Bol.com. Bij Bol.com kun je het boek nu al reserveren! Doe dat hierzo, dan ben je de eerste die het boek ontvangt.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *