Leonie’s week 44: van modellenwerk tot Oscar’s verjaardag, van Rotterdam tot Noord Groningen en van droge worst tot rode appels

Hey you! Tof dat je weer aangekomen bent bij mijn wekelijkse dagboek! Ik ga je in deze blogpost vertellen over mijn week 44 en toen ik net door al m’n foto’s, to do lijstjes en agenda’s bladerde, ontdekte ik dat het echt best een drukke week is geweest. Vol tóffe dingen. Zo ging ik o.a. naar Rotterdam voor een belangrijke meeting, vertel ik je over mijn modellencarrière, vierden we de verjaardag van mijn neefje, was ik bij een boeklancering, lunchte ik verrukkelijk (o.a. het lekkerste broodje geitenkaas van Groningen) en meer! Ready? Let’s do this!

Maandag: modellenwerk, Wagamama en shoarmaandag
Op maandag was ik aan het werk. Eerst bij Jan, toen bij Wagamama en toen thuis. Ik hoop dat je de laatste tijd merkt dat er weer veel meer recepten online komen op Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl en ik ben er zelf heel blij mee :D.

wagamama1
Lunchen en werken @ Wagamama Amsterdam CS was een vét goed idee
wagamama2
#notsomeatfreemonday. De blogpost hierover komt nog online!

‘s Middags stond ik model voor m’n eigen webshop. Via United Wardrobe verkoop ik een heleboel kleding en er komt binnenkort nog veel meer bij (volg me dus!!). Ik ben thuis flink aan het opruimen, maar heb toch nog zulke mooie kleding liggen, dat het zonde is om het gewoon weg te doen. Dus. Koop dat via hierrr :D.

wardrobe
Wist je dat het mijn droom altijd was om model te worden? Van jongs af aan was dat wat ik later wilde worden, maar toen ik een poging deed op m’n 16e (en best wat vette castings had) en me verteld werd dat ik met mijn dunne lijf, te dik was voor modellenwerk, heb ik heel gauw m’n droom overboord gegooid. Déég. Eén modellenbureau zei letterlijk: je moet wat afvallen, dan lijkt je gezicht wat meer ingevallen (HALLO, DAT WIL IK HELEMAAL NIET), een andere baas van een modellenbureau pakte op een casting en plein public mijn heupkwabjes en las iedereen de les dat dit ‘gezelligheid’ was, en je er van af moest. Well: (no) thank you. Dit was niet mijn werkveld ;-). Maarrrrr: neemt niet weg dat ik het tof vind om voor de camera te staan en dus ongegeneerd een fotoshoot met mezelf hield voor m’n United Wardrobe webshop. Check de foto’s en kleding hierzo!

Dinsdag: shoppen voor de baby
Dinsdagochtend werkte ik weer vanuit huis. Na de lunch vertrok ik richting Centrum om eens even te shoppen. Een Zeker Iemand had een opmerking gemaakt over het feit dat ik tegenwoordig alleen nog in truien loop (#comfi) en het was even tijd voor weer wat fatsoenlijks in m’n kledingkast. Bloesjes. Op naar H&M, Cos en &Other Stories; de winkels waar ik graag shop.

oscar
Ook ging ik even langs ZARA voor een cadeautje voor neefje Oscar, die eind deze week 1 zou worden <3

Woensdag: 13 pakketjes en naar de boekpresentatie van ‘We eten thuis’
Op woensdag had ik al 13 dingen verkocht via United Wardrobe en was het dus tijd om pakketjes te maken en versturen. Bij H&M had ik 10 plastic tasjes gekocht en daarin kon ik m’n kleding mooi versturen. TOP systeem dit. Overigens was ik wel even vergeten de verzendkosten te rekenen, dus van de €120 die ik verdiend had, moest ik nog wel even €60 verzendkosten zelf betalen. Shit. De volgende keer de items dus ieeets duurder maken…

ward
13 pakketjes ready to be sent!

Tussen de middag had ik afgesproken met Suus, met wie ik in februari ook op vakantie naar Fuerteventura ben geweest. We gingen lunchen bij Anne & Max en ik at er een verrukkelijk broodje blauwe kaas. En het was vét gezellig. Sommige vriendinnen die je gewoon echt amper – en dat is oké- en áls je elkaar dan spreekt is het vet gezellig. Zo leuk dit!

lekkr
Lunchen @ Anne & Max op de Amstelveenseweg

Woensdagmiddag ging de deurbel en stond er een postbezorger voor de deur, met een pakketje vol WORST. Brandt & Levie stuurden me een prachtig assortiment van hun lekkerste droge worsten op en daarbij het bericht dat je tegenworodig een worstabonnement kunt afsluiten. Wat vet. Letterlijk! 😉

wors
Heul veul worst van Brandt&Levie, waaronder een truffelworst die echt VERRUKKELIJK is.

Woensdagavond ging ik samen met Laura naar de boekpresentatie van Samuel Levie (ook van Brandt & Levie). Hij lanceerde zijn nieuwe boek -We eten thuis- en vierde dat door middel van een diner. Heerlijk! Wat een TOP-avond was dit. Lau en ik hadden er niet heel veel verwachtingen bij van te voren en toen we aankwamen was het een beetje een ons-kent-ons-feestje (ik ga normaal ook bijna nooit naar boeklanceringen), maar uiteindelijk werd het echt zó gezellig. Het was zo mooi om de verhalen van Sam te horen (die hij uitgebreid beschrijft in zijn nieuwe boek) en we zaten met hele gezellige mensen aan tafel. En het eten! Oh, dat was lekker! Heer-lijk. En ik heb het boek, vol met die heerlijke recepten die Samuel graag thuis kookt, mee naar huis gekregen. Love it!

diner
Cheers Lau! Op het boek van Samuel Levie!
voed
Voorgerecht gekookt door Samuel: salade met boerenkool, feta, aubergine, amandelen en meer heerlijkheid. Dit was VERRUKKELIJK.
samuel
Het hoofdgerecht was een Sheherd’s Pie en het was heel erg lekker

Donderdag: belangrijke afspraak en borrelen met buikpijn
Donderdagochtend voelde ik me dan vrij ruk. Had ik verteld dat ik in Portugal afgelopen weekend weer echt teringziek was? Die verdomde PDS zit ook altijd in de weg op momenten dat het niet uitkomt… Nou, zo ook donderdagochtend. Ik voelde me bijzonder ellendig, maar had een belangrijke afspraak in Rotterdam. En ik kon en wilde écht niet afzeggen. Op naar Rotterdam.

Gelukkig ging het gesprek heel goed en was het echt vanuit beide kanten een vette match, dus ik ben heel enthousiast. Waar het precies om ging, wil ik nog niet zeggen (is niet handig)(hoewel het wel gewoon op Insta Stories stond), maar als het allemaal door gaat, horen jullie er binnenkort meer over :D.

Aan het einde van de middag had ik nog een borrel van Adfactor, waar ik graag bij wilde zijn, dus na een uurtje tukken op bed, hees ik mezelf in een fatsoenlijke outfit en vertrok richting Hotel Arena voor die borrel. Wat echt wel gezellig en goed was. Hoewel het me echt allerminst beviel dat ik geen wijn heb gedronken (spa rood, #ellende) ennnn alle bitterballen (ZELFS DE GARNALENBITTERBALLEN) aan me voorbij heb laten gaan, omdat ik even goed voedsel moest eten van mezelf. Stom. Een leven als fitgirl zou echt nóóit aan mij besteed zijn.

leuk

Donderdagavond bracht ik vervolgens lekker door op de bank. Eigenlijk zou ik nog gaan borrelen met m’n marketingteam van DeLaMar (waar ik jaren geleden werkte als online marketeer), maar ik moest even rusten en geen wijn. Ook: STOM. Maar het is niet anders.

lekkerr
Kreeg een tijdje geleden deze héérlijke chillbroek toegestuurd van JD Sports. Vét chill. Zo werd mijn avondje op bed toch een beetje toffer 😀

Vrijdag: freaking vet WK breakdancen en op stap met Lau
Vrijdagochtend? Nog steeds niet fit, maar er moesten weer dingen gebeuren. Ik startte wel lekker rustig op, samen met Jan en banaan-blauwebes-pannenkoekjes. Samen haalden we de Nissan Qashqai op bij de Nissan dealer, omdat we die het komende weekend mochten lenen. (Oh jongens: wát een bak is dit, fucking heerlijk).

poez
Op vrijdag bereikte ik de mijlpaal waarbij de meest verlegen achtertuinpoes brokjes uit m’n hand at <3 Ik was een gelukkig mens.

‘s Middags werkte ik nog weer vanuit huis, nam ik EINDELIJK weer eens een toffe tostivideo op ennn hield ik een fotoshoot met mezelf voor verschillende campagnes. Jaja, dit zie je binnenkort op Instagram. Ennnn ik lunchte vet heerlijk. Ik kreeg een pakketje toegestuurd met rode appels. Rode appels? Klinkt normaal toch. Well… Let op:

appeltjes
(gesponsord) Dit is zo cool: sinds deze week verkoopt Albert Heijn appels met rood vruchtvlees. De zogenaamde Red Love appels en ik vind ze ge-wel-dig. Hoe vet ziet mijn lunchsalade met geitenkaas, appel, amandelen en sla eruit? Zo simpel, en zó mooi. En bedenk je even de mogelijkheden: een appeltaart was nog nooit zo prachtig. Ik vind het vet! 😀 Vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn. PS: het was niet alleen mooi, mar ook vét heerlijk. En ik houd normaal eigenlijk niet eens van salades, haha.

‘s Avond voelde ik me nog steeds niet top, maar ik had zin om op stap te gaan. Laura ook. Let’s go!

Via Twitter had ik vernomen dat dit weekend het WK breakdancen in Nederland plaats zou vinden op het Westergasterrein in Amsterdam en dat was precies waar Lau en ik al van plan waren naartoe te gaan.

Bij Pacific was het saai, maar in de Westerunie was echt een DIK VET EVENT gaande. YES! We konden gratis doorlopen en kwamen binnenlopen op een soort filmset. In het midden van de ruimte was een dansvloer waar vier mensen tegen elkaar aan het battelen waren. Er omheen zaten excentriek uitgedoste dansers en uit een hoge hoed werden steeds vier namen getrokken van dansers die tegen elkaar zouden battelen. Freestyle, funky dansen. En er omheen stond publiek. En wow wow wow, wat vond ik dit VET. Echt zoooo ontzettend gruwelijk.

break
Lekker bezig pik!

Als je me langer kent, weet je dat ik jarenlang heb gedanst (van jongs af aan) en dansen is voor mij zó belangrijk. Maar op het moment kan ik het niet vanwege een blessure (en ik durf niet zo goed), maar ik ga binnenkort toch maar weer een poging wagen. Want jeetje, ik werd gewoon een beetje emo toen ik die dansers helemaal los zag freestylen op de dansvloer. Wát vet. Echt: hoogtepuntje van deze week.

Lau en ik keken ademloos toe en na een korte pauze bij Brouwerij Troost voor twee honingblond biertjes, gingen we terug naar het Westergasterras voor de afterparty. Waar we stonden te dansen tussen alleen maar TOP dansers. En dat maakte de dansvloer echt zó’n vette plek om helemaal los te gaan. Ongegeneerd alle moves maken die je in je hebt. HEERLIJK!

Zaterdag: roadtrippen naar Noord Groningen!
Zaterdagochtend voelde ik me weer ietsje beter. Alcohol is altijd het medicijn, haha. Wat slecht.

Ik besteedde m’n zaterdagochtend rete nuttig; ik werkte wat, ruimde lekker op ennnn maakte Danerolles voor mezelf. Mjam! Het leven is een feestje 😀

zaterdag
Koningin verwen-jezelf maakte croissantjes als ontbijt
poes
Vet zielig. Op deze foto probeer ik m’n favoriete zwerfpoes uit de achtertuin met kipfilet om te kopen. Hij heeft sinds een week een dikke wond op z’n staart en die wordt steeds groter (ik zie echt bot enzo), dus ik ging even bij een bevriende dierenarts na of ik iets moest doen en die adviseerde dat Bagheera (ja, mijn zwerfpoezen hebben namen) even wat betadine op z’n staart moest. Nou, ik vertel je: dat is echt vét moeilijk bij een kat die niet van jezelf is en niet opgepakt wil worden. Kipfilet it is. En een paar druppeltjes betadine waren zowaar raak.

Zaterdagmiddag sjeesden Laura, vriendin Karlijn, Jan en ik in onze Nissan Qashqai naar… Leens! Off all places.

Weet je nog dat ik een hele tijd geleden bij vriend Wilbert langs ging in zijn oude herenhuis met 11 kamers? Nou, hij gaat verhuizen! En dit weekend was de afscheidparty van Oosterhouw (zo heet het huis): Oosterrouw (zo heette het feestje). Ik wilde er even langs met Jan, om ‘m te laten zien wat voor vette plek het was, en Lau en Karlijn konden mooi meerijden. Chill!

ooster
Vette foto van de sfeer op Oosterhouw: met paraplu’s bij het kampvuur

Jan en ik bleven maar kort (maar krachtig: chillen bij een kampvuur, wandelen door de tuin, een rondleiding door 11 kamers, met pauwen chillen, nieuwe mensen ontmoeten), omdat we nog door moesten naar Groningen en bij m’n zus aan moesten komen vóór 7 uur. Dan zou Oscar nameijk naar bed gaan.

auto
Aangekomen in Groningen met onze vet blauwe Nissan Qashqai 😀

Dus; zaterdagavond nog heel even met Oscar geknuffeld en daarna doken Sas en ik de keuken in voor voorbereidingen voor het verjaardagsfeestje van Oscar, en dronken Jan & Yorick wijntjes op de bank. verschil moet er zijn ;-).

mexicaans
Mexicaans eten bij zus: nacho’s met guacamole en quesedilla’s!

Zondag: Oscar is één! 
Zondag was dan ook alweer zo’n leuke dag. Omdat we toch in Groningen waren – en Jan ook jaren in Groningen heeft gewoond- en Oscar’s feestje pas om 3 uur ‘s middags zou beginnen, gingen Jan en ik nog even het centrum van Groningen in. Een paar leuke vrienden van Jan ontmoeten én even heerlijk lunchen bij de tent met het beste broodje geitenkaas van Groningen. Door ondergetekende bepaald. 😀

huoster
Het lekkerste broodje geitenkaas van Groningen eet je bij Bakkerij Blanche

‘s Middags hielpen we nog even met feestvoorbereidingen en daarna barstte het feest los.

os4
Oscar en ik waren druk met stokje rijgen met tomaat, mozzarella en basilicum. Ik vind persoonlijk dat dit me best staat; wat jij?
os3
Lekkerste taartje <3

En man, wat bizar hè; Oscar is alweer één jaar oud! Wie kan zich nog herinneren dat hij geboren werd? Man, ik kan me niet meer voorstellen dat hij er niet was, maar vind het tegelijkertijd bizar dat hij nu al een jaar oud is! En hij is al zo groot en zo cool; hij wil bij je zitten, kan wijzen, heeft een rete vette loopfiets die hij al begrijpt, begint woordjes te zeggen. ZOVEEL LIEFDE. Wie had dat ooit gedacht, dat deze kinderhater nog eens zelf kids zou willen, haha. <3 (Duurt nog jaren hoor, don’t worry).

os2
Twee jarigen! M’n moeder en Oscar mochten samen een kaarsje uitblazen omdat ze allebei jarig waren <3
os5
Dit is het allerleukste op aarde, als je het mij vraagt 😀

Zo. En toen was het zondagavond en sjeesden Jan en ik weer terug in onze Nissan. Terug naar Amsterdam! <3

Inmiddels is het maandagmiddag en heb ik er alweer een topdag op zitten. Met leuke dingen, waar ik je volgende week over ga vertellen. Ik trek nu in ieder geval lékker een wijntje open en ga maandagavond vieren. Ohhh ik ga zo lekker koken… ZIN IN!

Vanaf nu is mijn derde boek te reserveren!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en komt in November uit. Het kost €14,95 en is vanaf dan verkrijgbaar bij de boekhandel of via Bol.com. Bij Bol.com kun je het boek nu al reserveren! Doe dat hierzo, dan ben je de eerste die het boek ontvangt.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

4 reacties op “Leonie’s week 44: van modellenwerk tot Oscar’s verjaardag, van Rotterdam tot Noord Groningen en van droge worst tot rode appels

  • Janique zegt:

    Ahh je neefje, ik smelt helemaal! 😀 keep up the good work, leuk dagboek en ik moet ook snel weer eens wat recepten gaan uitproberen!

  • Wat een heerlijke week, dat break dancen lijkt me supertof om te zien. Zoveel mooie kookboeken de laatste tijd, ik wil die van je vriendin Laura al en nu ook die van Levie. Afgelopen week heb ik gehoord dat ik voor het eerst tante ga worden. Ik houd helemaal niet van (kleine) kinderen, maar geloof dat die van mijn broer wel supertof gaat worden (;

  • Haha, ik zag je afgelopen zondag binnenlopen met je vriend bij Doppio in Groningen. Ik voelde me in mn trui zonder makeup iets te bezwaard om ff een praatje te maken maar vond het toch leuk je een keer gezien te hebben!
    & wat is Oscar cute!! <3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *