Pompoen, biet, feta en amandelen uit de oven

Goedemiddag! Zoals je wellicht al hebt gezien at ik gisteravond Lobster Rolls als avondeten, maar ik vond het niet genoeg qua portie én te weinig qua groentes, dus ik had bedacht dat ik twee keer avond zou eten. En als tweede avondmaaltje maakte ik een ovenschotel met pompoen. Want het is pompoenseizoen (heb ik me laten vertellen) en ik had er #zinzin!

Nodig voor één persoon: 1/2 zakje pompoenstukjes – 2 rode bieten (gekookt) – een hand spinazie – beetje knoflookpoeder (beetje!!) – peper – zout – olijfolie – goeie feta (zoveel je wilt) – een handje amandelen

Verwarm de oven voor tot 180C. Doe in een ovenschaal de pompoenblokjes, partjes rode biet, de amandelen, wat feta en overgiet alles met een scheut olijfolie, wat knoflookpoeder (niet te veel), wat zout en peper en hussel alles door elkaar. Bak dit vervolgens een eeuwigheid in de oven af. Ik ging voor een uur, maar mijn oven heeft kuren, dus het kan zomaar zijn dat het bij jou binnen een halfuur of tafel staat. De pompoen moet in ieder geval goed gaar en een beetje zacht zijn.

Als laatste sneed ik een handje spinazie nog fijn (oké, ik knipte, want makkelijk) en ook die roerde ik door het geheel. Nog een beetje extra feta erbij (is ‘rauw’ sterker van smaak dan afgebakken) en klaar!

Ik vond het heer-lijk. En vullend joh! Maar dat kon ook liggen aan de Lobster Rolls die ik ervoor al had opgegeten.

Prima maaltje <3. Ga je het proberen?

Vanaf nu is mijn derde boek te reserveren!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en komt in November uit. Het kost €14,95 en is vanaf dan verkrijgbaar bij de boekhandel of via Bol.com. Bij Bol.com kun je het boek nu al reserveren! Doe dat hierzo, dan ben je de eerste die het boek ontvangt.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

 

Eén reactie op “Pompoen, biet, feta en amandelen uit de oven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *