Romige pasta met aubergine, tomaat en kappertjes

Hallo leuke mensen! Gisteravond heb ik ONTZETTEND lekker gegeten. Ik maakte een romige pasta met gebakken aubergine, tomaat, knoflook, gedroogde basilicum, kappertjes en mascarpone. Een heel gemakkelijk recept dat echt suuuuuper lekker is. Ik ga dit véél vaker eten.

Ook zin in? Let’s pasta!

Nodig romige pasta voor 2 personen:
– 1 aubergine
– 8 kleine tomaten (formaat tussen normale tomaten en cherrytomaten in)
– 1 grote teen knoflook
– 1/2 bakje mascarpone
– 1 eetlepel gedroogde basilicum
– volkoren spaghetti
– 1 eetlepel kappertjes
– veel olijfolie

Bereiding van de romige pasta
Snijd de aubergine in plakjes van max 1 cm dik, dunner mag. Verhit een koekenpan op hoog vuur, doe er een flinke scheut olie in en bak de eerste 5-6 plakjes aubergine; bedek de bodem en zorg dat elk plakje in een laagje olie ligt. Zet het vuur middelmatig tot hoog. Je bak de aubergines totdat ze helemaal mooi zacht zijn en goudbruin van kleur. Dit duurt echt best lang en kost veel olie. Olie is de truc bij aubergine.

Na een minuut of 20 had ik alle aubergineplakjes gebakken. Voeg dan een teen knoflook toe aan de pan (uitgeperst) en de tomaatjes die je in partjes hebt gesneden. Roer alles lekker door elkaar, voeg de eetlepel basilicum toe en bak eventjes zodat de tomaat ook zacht wordt. Druk een beetje vocht uit de tomaten en voeg vervolgens de mascarpone en kappertjes toe aan het gerecht.

Kook de pasta in 8 minuten gaar en gebruik een paar eetlepels van het kookwater van de pasta om de saus met mascarpone iets dunner te maken.

Giet de spaghetti af en roer door de pan met saus. Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

romige pasta

Ik vond het echt GEWELDIG mensen. Wat een verrukkelijke smaken. De kappertjes zijn subtiel en dat is perfect, de gedroogde basilicum is in z’n potje echt geen reet aan maar door dit gerecht echt heer-lijk en de aubergines waren zoooo lekker zacht. Echt; dit gerecht is HEERLIJK. Maak het! En gebruik genoeg olijfolie, want dat is de sleutel tot je succes :D.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

2 reacties op “Romige pasta met aubergine, tomaat en kappertjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *