Risotto van Knorr met kip, courgette en champignons

Joehoe, daar ben ik weer! Wederom met een recept dat onderdeel is van de #allesmoetop-toestand. Ik eet m’n kast leeg omdat ik binnenkort verhuis en wil daarom minimaal boodschappen doen. Al een eeuwigheid stond er nog een pak Knorr risotto in m’n kast en die heb ik dus zaterdagavond maar eens klaargemaakt. Wel ff de houdbaarheidsdatum gecheckt, want ik denk dat dit pak écht al bijna twee jaar in de kast stond. (Geen idee, de houdbaarheid was in ieder geval tot december 2014, dus ik was nog op tijd). Ik vind de risotto van Knorr trouwens echt heel erg lekker. Het smaakt totaal niet naar risotto, maar is wel erg smakelijk :).

Nodig voor 4 personen (maar ik at de helft in m’n eentje op): 300gr kippendijen (lekkerder dan filet) – 1 courgette – 250gr champignons – 1 pak Knorr Risotto

Snij de kip in kleine stukjes en leg ze met olijfolie in de marinademix (Knorr). Snij ondertussen ook de courgette en champignons in stukjes. Bak de kip in een wokpan en zodra ze helemaal gekleurd zijn, gooi je de courgette en champignons er even 2 minuutjes bij. Doe vervolgens de kruidenmix in de wok, 400 ml water en voeg de risottorijst er aan toe. Laat dit tien minuutjes koken. Bij mij was de rijst toen toch nog een beetje hard en dus voegde ik nog eens 300ml water toe. Die liet ik weer helemaal verdampen en toen was het klaar.

Een heerlijke maaltijd die niets te maken heeft met risotto maar wel verrukkelijk is. Dat is mijn eindoordeel:D. Overigens weet ik uit ervaring dat je de risotto die je overhoudt heel goed kan invriezen en een andere dag uit de magnetron kunt eten. Dat is ook goed om te weten toch?

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


6 reacties op “Risotto van Knorr met kip, courgette en champignons

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *