Rijstpasta met zoete aardappel, kokosmelk, wortel, spinazie en sesamzaadjes

Hoi allemaal! Vanavond at ik een beetje vreemd. Ik was voor werk op een afspraak in Amsterdam Zuid en moest terugfietsen door een enorme regenbui en kwam dus zeiknat thuis. Eigenlijk moest ik nog boodschappen doen, maar ik kon écht niet naar de supermarkt in mijn toestand, gedver. Dus je raadt het al: het werd een avondmaaltje van dingen die ik nog in huis had…

En laat ik nou ook weer een soort van ziek zijn (ALWEER), dus ik moest ook nog eens even flink groentes eten van mezelf. Maar dat lukte gelukkig 🙂


Nodig voor één persoon: zoete aardappel (ter grootte van je handpalm) – een paar worteltjes – een handje verse spinazie – een klein pakje kokosmelk – 1 teen knoflook – een beetje peterselie – rijstpasta (AH)

Snijd de zoete aardappel in blokjes, met schil en al, en wok in een wokpan met kokosvet. Voeg ook de wortelen in stukjes toe en later de spinazie. Oh, en de teen knoflook natuurlijk. Kook ondertussen de rijstpasta in 8 minuten gaar. Als de groentes een beetje gewokt zijn (die zoete aardappel mag echt wel even), doe er dan de kokosmelk bij en wat peterselie (fijngehakt). Voeg later ook de rijstpasta er aan toe. Als de saus niet dik wordt, kun je een beetje meel gebruiken om het aan te dikken.

Doe de rijstpasta op je bord en giet er nog wat soyasaus over en wat sesamzaadjes. Ik had er ook nog zeewier op, maar dat is echt complete onzin en kun je dus beter achterwege laten.

Ik vond het gek, maar wel lekker. Niet iets wat ik had verzonnen als ik nog naar de supermarkt zou moeten, maar wel verrassend interessant. Niet per se gruwelijk lekker, maar ook echt niet vies. Echt een maaltijd die je zelf uit moet proberen dus ;-).

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

SINTERKLAAS-TIP!
Vorig jaar stroomde op 5 december mijn Instagram-timeline vol met mensen die mijn kookboek cadeau kregen van de Sint. Dat wil ik dit jaar weer. Zullen we er samen voor zorgen? Geef het Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet Kookboek cadeau aan iemand óf vraag ‘m zelf en post een foto op social media! Koop ‘m via Bol.com, bij Bruna, de Bijenkorf of een andere boekenwinkel in Nederland of België!

MEER RECEPTEN MET:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *