Buiten de deur: Garnalen en risotto van MaMa Kelly in Den Haag

Hi there! Afgelopen donderdag was ik voor Vrouwen.nl in Den Haag en ging ik met vriendin Layla op pad om deze stad eens te verkennen. Ik kom nooooit in Den Haag en ben er in mijn leven denk ik 5 keer geweest? Dus dat was wel eens leuk…

We sliepen in een hotel bij het Plein, dus vet lekker in het centrum. Maar we gingen uit eten bij een restaurant dat echt helemaal niet in het centrum lag. Een Haagse collega van me had ‘MaMa Kelly’ getipt; dit moest de hotspot in Den Haag zijn op dit moment. En tja, als iets een hotspot heet, wil ik er dolgraag naartoe. And so we did…

MaMa Kelly ligt totaal niet in het centrum van Den Haag, maar op een bizarre plek ergens midden in een industriegebied. Toen onze Uber ons het terrein opreed hadden we dan ook zo onze twijfels (waar de fuck rijdt deze man ons naartoe). Maar: we kwamen veilig en wel aan.

We werden ontvangen door een hele leuke host, die een praatje met ons maakte en ons een cocktail aanbood aan de cocktailbar. Barman Alexander vroeg naar onze voorkeuren en maakte twee personalized cocktails voor ons. Voor mij eentje die wat leek op een mojito, maar dan iets zoeter en met aardbeien. En voor Layla een cocktail met grapefruit, die héél zomers smaakte. Een goed begin van de avond.

Na een tijdje gingen we aan tafel voor het diner, daar kwamen we immers voor. Ik had van te voren de kaart al bekeken – zoals ik altijd doe – en me intens verheugd op de risotto.

Als voorgerecht nam ik Noordzeegarnalen met avocado, pistache-olie en cocktailsaus. Een super lekker voorgerecht, maar wel in een hele grote portie (het had bijna een hoofdgerecht kunnen zijn) en er zat een beetje te veel zout op. I lóve zout, maar ik had echt de korrels in m’n mond en dat was toch echt net een beetje teveel.

Layla nam de gegrilde tabouleh (toch?) en die smaakte verrukkelijk. Maar ook dit was een enorme portie.

Daarna kwam het hoofdgerecht. Ik bestelde uiteraard de risotto met truffel en paddenstoelen. Daar had ik me immers de hele dag al op verheugd. Layla ging voor de rib-eye met bernaisesaus. We kregen wederom twee vrij grote porties en ik kreeg het dan ook niet op. Ook moet ik toegeven dat ik m’n risotto behoorlijk vond tegenvallen. Ik denk eigenlijk zelfs dat ik ‘m zelf beter maak… Hij was helemaal niet romig, er zat heel weinig parmezaanse kaas door en helemaal niets meer gewoon er overheen (en dat vind ik juist zo lekker) en man, wat zat er veel peper op. Eigenlijk smaakte de risotto gewoon alleen naar peper… Ik was blij met de paddenstoelen die er op geserveerd werden, want als ik een hapje paddenstoel met risotto nam, dan had ik een goed hapje. Maar zo de risotto alleen smaakte gewoon te veel naar peper. Super jammer!

De rib-eye van Layla was gelukkig wel heel lekker ☺

We zaten te vol voor een toetje en sloten dus af met alleen een kopje koffie. Ondanks de goede toetjeskaart…

Hoewel het eten mij dus een klein beetje tegenviel (voorgerecht heel lekker maar echt te zout, hoofdgerecht smaakte gewoon alleen naar peper), vond ik MaMa Kelly wel een toffe plek. Het is er gruwelijk tof ingericht, als oude loods met allemaal industriële elementen. Het personeel is ook echt heel erg vriendelijk en je wordt goed behandeld.

Ik hoop dat ik gewoon net het verkeerde eten heb besteld en als dat zo is, dan is MaMa Kelly wel een aanrader in Den Haag. Ook qua prijsklasse vond ik het te doen; voor mijn risotto betaalde ik 15 euro. Het voorgerecht was alleen ook nog iets van 9 euro en uiteindelijk was onze rekening (inclusief wijnen en koffie) 100 euro. Te duur voor random even een hapje eten, maar wel helemaal prima als je eens een gelegenheid hebt om tof uit eten te gaan.

Wie is er al eens geweest bij MaMa Kelly? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

SINTERKLAAS-TIP!
Vorig jaar stroomde op 5 december mijn Instagram-timeline vol met mensen die mijn kookboek cadeau kregen van de Sint. Dat wil ik dit jaar weer. Zullen we er samen voor zorgen? Geef het Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet Kookboek cadeau aan iemand óf vraag ‘m zelf en post een foto op social media! Koop ‘m via Bol.com, bij Bruna, de Bijenkorf of een andere boekenwinkel in Nederland of België!

2 reacties op “Buiten de deur: Garnalen en risotto van MaMa Kelly in Den Haag

  • Jennifer zegt:

    Ah, ik hoor zoveel wisselende verhalen over Mama Kelly. Ik woon in Den Haag, maar ben er dus nog niet geweest omdat ik het te duur vind als ik luister naar alle negatieve recensies van vrienden. Mag ik je de volgende keer alsjeblieft aanraden om naar South Of Houston te gaan? Dat zit letterlijk naast het plein is mega lekker. Van voor tot na, de wijnen, de bediening en ja, zeker ook het interieur. Of Lapsang, ook op loopafstand van het plein, omdat er niks schattigers is dan deze franse lunchroom die 's avonds een wijnbar met tapas wordt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *