Rijstpasta met tofu, zeewier en gebakken avocado

Goedenavond! Het is maandag en ik ben goed brak van het afgelopen Lowlands-weekend. Gelukkig was ik vandaag nog een dagje vrij, waardoor ik heerlijk kon bijkomen van een te gek weekend. Maar tegelijkertijd moest ik meteen back to reality, want ik had drie deadlines vandaag, pfoe.

Na zo’n Lowlands-weekend, waar ik overigens fantastisch heb gegeten én het heel erg naar m’n zin heb gehad, had ik zin om zelf weer even iets fatsoenlijks klaar te maken. Maar het moest wel vega, want: meat free monday. Gek genoeg had ik zin in zeewier en dus probeerde ik daar iets mee klaar te maken. Ik heb nog nooit zeewier gekocht bij AH en had ook niet echt een recept in m’n hoofd, dus ik experimenteerde wat en maakte een fúcking lekkere maaltijd. Wow!

Nodig voor één persoon: half bakje tofustukjes met kruiden – 1 avocado – plukje zeewiersalade (ligt in AH op de visafdeling) – beetje sojasaus – rijstpasta (ligt bij AH in het buitenlandschap) – kokosolie

Snij de avocado in plakjes en bak in kokosolie, samen met de tofustukjes. Kook de rijstpasta in 8 minuten gaar. Doe de rijstpasta op je bord, daarop de gebakken avocado en tofu en daarop een beetje zeewier-salade. Beetje sojasaus erover en eet smakelijk!

Súper lekker vond ik het. Zeewier heeft een hele bizarre bite; een beetje glibberig, maar wel stevig. Vergelijk het een klein beetje met octopus. En de smaak is best zoetig. Ik vind het héérlijk. In combinatie met de avocado, tofu, rijstpasta en sojasaus was het écht een heerlijk recept. Jeej!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER GEKKE FANTASTISCHE RECEPTEN:

2 reacties op “Rijstpasta met tofu, zeewier en gebakken avocado

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *