Review: &Samhoud kant en klaar lasagne en moussaka

Goedenavond! Vandaag kreeg ik op werk een heel leuk pakketje afgeleverd; de lasagne en moussaka van &samhoud, die sinds 1 april in de schappen van AH liggen. Ik ken &samhoud alleen van het restaurant dat in Amsterdam zit (en veel te duur en culi voor me is), dus vind ik het leuk dat ze nu een paar producten op de markt brengen die voor iedereen verkrijgbaar en betaalbaar zijn. Je betaalt 6 euro voor een kant en klaar maaltijd van &samhoud. In de AH hebben ze nu couscous, chili sin carne, moussaka en lasagne. Ik proefde vandaag samen met een vriendinnetje de laatste twee. En ik kan alvast verklappen; de moeite & het geld waard!


Zelf ging ik de lasagne proeven, omdat door de moussaka koriander zit en ik dat gewoon echt niet lust. Die variant at m’n collegafriend dus. De kant en klaar maaltijden moeten allebei 4,5 minuten op 650Watt in de magnetron. Vergelijkbaar met andere kant en klaar maaltijden dus. Wat de maaltijd van &samhoud echter speciaal maakt: ze zijn volledig vegetarisch. Het ‘vlees’ wordt nagemaakt door middel van tomaat. Je proeft dus wel een soort vleesstructuur en smaak, maar het is tomaat wat je eet. En dan denk je misschien dat het heel tomatig wordt, maar dat is helemaal niet zo!

Ik testte de lasagne en ben heel erg enthousiast. Ik mag me natuurlijk een echte magnetronlasagne-kenner noemen ( ;-)) en zou deze met stipt op nummer 1 zetten. Wát goed van smaak, een goeie portie, lekker met verse basilicum, lekker smeuïg door zalige bechamelsaus en fijn dat er nog een paar hele tomaatjes door zitten. Een erggggg lekkere lasagne.

De moussaka probeerde Marte uit en die was ook lekker. Hij smaakte alleen niet echt naar moussaka; de aubergine was ver te zoeken en ze proefde ook niet echt kaneel. Wel was het lekker, maar meer gewoon een gerecht van aardappel met tomaat en heel veel koriander. Zelf heb ik ook nog een hapje geproefd, maar ik kreeg het echt moeilijk weg omdat ik gewoon écht écht écht niet van koriander hou. Kan gebeuren..

Of ik deze kant en klaar maaltijden zou aanraden? YES! Absoluut. Ik eet zelf vrijwel nooit een kant en klaar maaltijd, maar mocht het eens voorkomen dat ’t wel handig is, dan zou ik absoluut nog eens voor de lasagne van &samhoud gaan. Aanrader! Je betaalt iets meer, maar het is het echt waard:).

Goed om te weten: het is niet helemaal vega, kennelijk zit er zit stremsel en gelatine in. Just so you know 🙂

Zoals ik al aangaf; ik heb deze producten toegestuurd gekregen. Dat neemt echter niet weg dat ik er 100% eerlijk over schrijf. 

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


17 reacties op “Review: &Samhoud kant en klaar lasagne en moussaka

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *