Hey you! JA! Je leest deze titel en denkt maar één ding: OH MIJN GOD, ik heb dit nodig. En dat is een absolute waarheid kan ik je vertellen.
Sinds kort sport ik op maandagavond en dat betekent dat Jan moet koken. Waar ik de hele week het avondmaal op me neem (en I LOVE IT), doet Jan dat dus op maandag. Kleine “moeilijkheidsgraad”: op maandag eten we vega, ivm #meatfreemonday.
Gisteravond bedacht Jan een maaltijd van allemaal dingen waar hij (en ik) zin in hadden en het was echt god-de-lijk. Zo blij dat mijn vriend wel enigszins de Gewoon-wat-een-studentje-s-avonds-eet-skills heeft. Je MOET dit maken.
Zin in ravioli met gebakken groentes en een romige pesto-saus met pistachenoten? Let’s pasta!
Nodig voor twee personen: 1 bak ravioli met truffel vulling van appie – 2 handjes pistachenoten (gepeld) – 1 eetlepel pijnboompitten – half zakje geraspte Old Amsterdam – olijfolie – rucola – 15 gr basilicum (alleen de blaadjes) – een scheutje kookroom – 1 bakje kastanjechampignons – 1 hele courgette
Snijd de champignons in partjes en de courgette in stukjes. Bak ze in een koekenpan met wat boter totdat het er lekker gebakken uitziet.
Ondertussen maak je de pesto door de pistache, pijnboompitten, kaas, olijfolie, basilicum en een handje rucola met elkaar te staafmixeren tot een prutje. Verdun het eventueel wat extra met olie, als het te droog is.
Kook de pasta in 6 minuten gaar. Meng ondertussen wat pesto door de groentes in de pan en voeg een scheut kookroom toe. Laat dit lekker pruttelen en mengen tot een lekkere saus. Serveer de saus op de pasta op je bord en top af met nog een beetje extra rucola en wat peper en grof zeezout. Eet smakelijk!
Oh boy, en smakelijk was het zeker. Dit was eeeeecht VET lekker. Wel een beetje een maaltijd in de categorie ‘m’n salaris is net gestort, let’s do this’, maarrrr totally worth it. De smaken combineren perfect bij elkaar, de structuur is lekker, de groentes zijn heerlijk. Echt een TOP maal. MAAK HET!!!
HEY! De vierde druk van mijn boek TOFFE TOSTI’S is net uit! Check het hier!
Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.
Sylvia zegt:
Ravioli met truffel vulling van de appie? Dat ben ik daar echt nog nooit tegen gekomen 😉
leonie zegt:
Bij de grotere Appies!
Marieke zegt:
Dit was zalig. Heerlijk. Maar ik vraag me wel af waarom je Old Amsterdam gebruikt op zo’n typisch Italiaans gerecht. Dit verdient toch echt pecorino of parmezaan!!!
Simone zegt:
Oh my. Je hebt gelijk. I need this!!! Als ik het niet op #meatfreemonday maak. Welk vlees zou je dan aanraden. Gehakt? Kip? Beide lijken me wel lekker.