Kant & klaar #26: Poké bowl Tonijn van Jumbo

Door Elske – Joeh! Op moment van schrijven is het 36 graden in Nederland en we weten allemaal wat dat betekent… Traag, sloom en alleen maar zin in heel veel ijs en lichte maaltijden waar je heel weinig moeite voor hoeft te doen. Dus was dit een uitgelezen kans voor mij om weer een kant-en-klare maaltijd te testen. En dat deed ik met deze poké bowl van de Jumbo. Deze  maaltijd eet je koud en dat vind ik normaal gesproken jammer, maar vandaag totaaaal niet. Dat snap je misschien wel..

Het assortiment
Eerder testte ik deze Buddha bowl met falafel van de Jumbo en dat was een vette aanrader! De poké bowl behoort ook tot deze ‘serie’ van nieuwe kant-en-klaar maaltijden en omdat de buddha bowl me ook goed smaakte, had ik van deze bowl ook hoge verwachtingen. Deze week was ‘ie in de aanbieding voor 3 euro, maar normaal betaal je er €3,99 voor. Vrij oké voor een kant-en-klaar maaltijd.

De bereiding
Behalve het verwijderen van het plastic en de sojasaus toe te voegen hoef je niets te doen. En dat is maar goed ook met dit warme weer. Heel chill.

kant&klaar26_pokebowl_1

De smaak
Wat me meteen op viel: de portie is niet heel groot. Nu heb ik met warm weer meestal wel wat minder grote trek, maar toch..

Qua smaak is de sushi rijst precies goed en passen de meeste ingrediënten goed bij elkaar: tonijn, rettich, wortel, rode biet, radijsjes… Fijn ook dat er sojaboontjes tussen zitten (hou van die dingen) en een flesje sojasaus, want die mág niet missen bij een poké bowl of überhaupt bij alles wat met sushi te maken heeft.

Geen puntjes van kritiek? Jawel, ik miste bijvoorbeeld de wasabi, dus die heb ik zelf nog toegevoegd. Ook snapte ik de broccoli niet helemaal. Poké bowl met broccoli? Hmm… vreemd. Het lijkt alsof deze is toegevoegd zodat ze op de verpakking kunnen zetten dat er zoveel gram aan groente in zit. Op zich zijn extra groente een positief punt, maar ik snap de combinatie niet helemaal.

kant&klaar26_pokebowl_3
Normaal eet ik lekker makkelijk uit het bakje, maar vandaag deed ik moeite en serveerde het op een bord..

Al met al vond ik dit dus wel een lekkere maaltijd, maar ben niet mega enthousiast. De tonijn had echt meer mogen zijn, want dit was niet meer dan 1/3e blikje. Dan was de maaltijd ook meteen wat vullender geweest. Een toevoeging van avocado of iets dergelijks had ook gekund. Ik vond het nu wat schraal.  Máár, wel erg leuk dat Jumbo met dit soort maaltijden in het schap komt. Zo heb je genoeg af te wisselen en zit je met warm weer niet continue aan dezelfde maaltijdsalade!

Kende jij deze nieuwe maaltijden van de Jumbo al? En wat is jouw favoriet? Laat het hieronder weten 😀

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat Leonie drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *