Pulled chicken met hoisin op een wrap met komkommer en bosui

Hallo leuke mensen van het internet! Vandaag heb ik een lekker makkelijk recept voor pulled chicken voor je. En als ik zeg makkelijk, dan bedoel ik ook makkelijk. Bovendien is het een super lekker recept, dus ik maak er niet te veel woorden aan vuil en zeg; let’s pulled chicken!

Pulled chicken met hoisin, bosui en komkommer op een wrap

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: aziatisch
Totale tijd: 1 uur
Porties: 2
Makkelijk en snel recept voor een super lekkere maaltijd. Deze pulled chicken is binnen een uurtje klaar. Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gr biologische kipdijfilet
  • 2 el hoisinsaus
  • 2 bosuien
  • 10 cm komkommer
  • 1 teen knoflook
  • 2 handjes gemengde sla
  • 4 wraps
  • 1 tl sesamzaad
  • 1/2 tl chiliflakes
  • 2 tl gebakken uitjes
  • 400 ml Coca cola (original)

Instructies

  • Snijd de kipdijfilets in grove stukken en bak ze in de pan eventjes rondom aan. Voeg dan één gesneden bosui toe en een uitgeperste teen knoflook en laat dat een beetje glazig bakken.
  • Voeg dan 200ml coca cola en 1 eetlepel hoisin toe en roer alles door elkaar. Doe een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de kip zo’n 30-45 minuten stoven.
  • Zorg ervoor dat in die tijd de pan altijd vochtig blijft. Als er teveel vocht verdampt, voeg je gewoon wat extra toe. Je kan extra cola toevoegen (ik gebruikte uiteindelijk 400ml), maar water is ook prima, als je vindt dat het te zoet wordt door de cola.
  • Let op; dit recept is gewoon hartig; het is niet zo dat door de cola de hele boel zoetsappig wordt ;-). Het is gewoon een chill ingrediënt om dingen in te stoven. Het is ook juist belangrijk om voor Coca Cola original te gaan, want je hebt die suikers uit de cola nodig voor een lekkere smaak.
  • Wanneer de kip lekker zacht is kun je hem uit elkaar trekken met twee vorken. Vervolgens laat je dat ook nog heel even sudderen in wat vocht en die extra lepel hoisin.
  • Op het laatst wil je dat de saus een beetje indikt, dus dan haal je de deksel van de pan en zet je het vuur wat hoger. Breng op smaak met peper en zout en klaar is je pulled chicken.
  • Serveer de pulled chicken op een wrap (ff warm gemaakt in de magnetron of droge koekenpan) met komkommer, wat sla, een beetje sesamzaadjes, chiliflakes, de tweede bosui in ringen en gebakken uitjes. Klaar is je maaltje… Eet smakelijk!
pulled chicken

pulled chicken

En smakelijk was deze pulled chicken zeker. Ik vond dit echt een heel lekker recept en zou het absoluut nog eens klaarmaken. Het was echt MEGA simpel om de pulled chicken op deze manier te maken, maar wel een soort van mind blowing dat je denkt ‘wow, ik heb dit gemaakt en het was VET easy‘. Ik hoop dat jij er ook mee aan de slag gaat. Geniet er van!

PS: dit recept voor pulled chicken is ook echt leuk voor een etentje; je kunt het makkelijk in een grote hoeveelheid maken door meer kip klaar te maken, dus helemaal chill. YES! En bonustip: in de comments staat een tip om dit gerecht vegetarisch te maken.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

13 reacties op “Pulled chicken met hoisin op een wrap met komkommer en bosui

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept