Pulled chicken met hoisin op een wrap met komkommer en bosui

Hallo leuke mensen van het internet! Vandaag heb ik een lekker makkelijk recept voor pulled chicken voor je. En als ik zeg makkelijk, dan bedoel ik ook makkelijk. Bovendien is het een super lekker recept, dus ik maak er niet te veel woorden aan vuil en zeg; let’s kip!

Nodig voor twee personen: 350gr biologische kipdijfilet – 2 eetlepels hoisin saus – 2 bosuien – 10 cm komkommer – 1 teen knoflook – 2 wraps – beetje sesamzaad – beetje chiliflakes – gebakken uitjes – 400ml coca cola (original)*

*het is belangrijk om normale cola te gebruiken in dit recept, vanwege de suikers die er in zitten!

Snijd de kipdijfilets in grove stukken en bak ze in de pan eventjes rondom aan. Voeg dan een gesneden bosui toe en een uitgeperste teen knoflook en laat dat een beetje glazig bakken.

Voeg dan 200ml coca cola en 1 eetlepel hoisin toe en roer alles door elkaar. Doe een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de kip zo’n 30-45 minuten stoven. Zorg ervoor dat in die tijd de pan altijd vochtig blijft. Als er teveel vocht verdampt, voeg je gewoon wat extra toe. Je kan extra cola toevoegen (ik gebruikte uiteindelijk 400ml), maar water is ook prima, als je vindt dat het te zoet wordt door de cola. Let op; dit recept is gewoon hartig; het is niet zo dat door de cola de hele boel zoetsappig wordt ;-). Het is gewoon een chill ingrediënt om dingen in te stoven.

Wanneer de kip lekker zacht is kun je hem uit elkaar trekken met twee vorken. Vervolgens laat je dat ook nog heel even sudderen in wat vocht en die extra lepel hoisin. Op het laatst wil je dat de saus een beetje indikt, dus dan haal je de deksel van de pan en zet je het vuur wat hoger. Breng op smaak met peper en zout en klaar is je pulled chicken.

IMG_3846

Serveer de pulled chicken op een wrap met komkommer, wat sla, een beetje sesamzaadjes, chiliflakes, wat bosui in ringen en gebakken uitjes. Klaar is je maaltje… Eet smakelijk!

IMG_3857

En smakelijk was het zeker. Ik vond dit echt een heel lekker recept en zou het absoluut nog eens klaarmaken. Het was echt MEGA simpel, maar wel een soort van mind blowing dat je denkt ‘wow, ik heb dit gemaakt en het was VET easy‘. Ik hoop dat jij er ook mee aan de slag gaat. Geniet er van!

PS: dit recept is ook echt leuk voor een etentje; je kunt het makkelijk in een grote hoeveelheid maken door meer kip klaar te maken, dus helemaal chill. YES!

Support your local foodblogger
Ik schreef in Corona-crisis samen met mijn vriend – die óók thuis zit te werken –  een barbecue-boek met 34 recepten. Bestel GRUWELIJK GRILLEN hier voor maar €6,95 voor jezelf óf iemand anders <3 en steun daarmee je favoriete foodblogger :D.

8 reacties op “Pulled chicken met hoisin op een wrap met komkommer en bosui

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *