Plog: Big Green Egg tuinsessie #2: biefstuk, burgers, kip & saté van de barbecue + recept voor zelfgemaakte kruidenboter

GOEDEMORGEN! Ik ben heel excited want ik ga vanmiddag naar Pinkpop, woeeeehoeee! En ik zit al helemaal in Pinkpopsferen dankzij 3FM. Hele dag de radio aan, heerlijk. Maarrrr het is nog maar zondagochtend kwart over 9 en ik moet nog een paar dingetjes doen vandaag voordat de big party (#opjebracebeen) kan beginnen. En een van die dingen is de plog van gisteravond uitwerken. Want ja ja, gisteravond was het tijd voor Big Green Egg sessie #2 in mijn achtertuin. Ik ging met mijn ouders, zus en haar vriend barbecuen bij mij thuis en het was heel leuk. Natuurlijk legde ik alles vast, zodat ik vandaag een ware Plog kan bloggen! Met foto’s van instagram en snapchat (leonie ter veld / lterveld)! En met o.a. een gruwelijk recept voor kruidenboter (want wie houdt er niet van kruidenboter?). Dus, read on!

Leo, je hebt het steeds over een Big Green Egg, maar wtf is dat? Nou; dat is deze big ass barbecue-meets-houtskool-oven die ik ooit won via Hellmanns. Waaaaah *hartjesinmijnogen*.

De eerste kandidaat voor de barbecue! Een dorade, vers van de markt, gevuld met een mengsel van dille, paprika en ui.

Ondertussen begonnen we aan de zelfgemaakte kruidenboter. Dit is een recept van mijn zus en het was echt gruwelijk lekker: meng boter met peper, zout, een uitgeperste teen knoflook en verse peterselie. That’s it. En het is écht heel heel heel lekker.

Zo zag de vis er uit toen hij na 20 minuten van de barbecue kwam. Mjammmm! Met een héérlijke rosé met bubbeltjes erbij. Best een goed leven dit.

Natuurlijk hadden we ook satéetjes voor op de Big Green Egg, die lekker knapperig werden. Met satésaus, classic barbecuevoer.

En toen was het tijd voor biefstukjes. De groenige hebben tuinkruiden en de iets rodere zijn pittig gekruid en ohhhh, dit was lekker. De biefstukjes hoeven maar heel kort op de barbecue, want anders worden ze natuurlijk taai. Zie je hoe sappig ze nog zijn? Damn, dit was lekker.

Op een barbecue kunnen wat mij betreft de burgers ook echt niet ontbreken. Dit waren burgers van blije-koeienvlees (alles kwam van de keurslager trouwens) en die werden echt zo lekker. Dit vlees neemt echt de houtskoolsmaak van de Big Green Egg aan. Vet heerlijk. Man!

Ook hadden we nog een kippetje. Inmiddels zat ik natuurlijk al propvol, niet te doen met die heerlijke kruidenboter (MOET BROOD.), dus dit kippenpootje at ik half op. Happy buurkatten, wiehoe.

Toen was het tijd voor het toetje: moscato wijn. Ben ik gék op. Suuuuuuuper zoete, lichte, frisse witte wijn. Echt een dessertwijn en ik vind ‘m heerlijk. Kan zo een hele fles opdrinken, zonder grap.


Nog meer toetje. Whisky. Deze is heerlijk trouwens!

Nóg meer toetje: koffie en chocolade! Dit zijn mijn zus en haar vriend :D.

Ennnnnnn dan écht de afsluiter: nog meer whisky. Mooie glazen hè? Die zijn van ZARA Home, perfect voor Whisky of mojito’s :):).

Dus, dat was mijn tweede barbecuesessie in de achtertuin. Super chill! Man, wat ben ik blij met die Big Green Egg. Wie komt de volgende keer voedsel maken? 😀 Ik wil nog zo graag een hele kip er op klaarmaken. En pizza’s! 😀 Jeej!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER BARBECUE:

4 reacties op “Plog: Big Green Egg tuinsessie #2: biefstuk, burgers, kip & saté van de barbecue + recept voor zelfgemaakte kruidenboter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *