Plaattaart met salie, parmezaan en paddenstoelen

Hey! Gisteravond heb ik eindelijk weer eens een keer een plaattaart gemaakt. Een tijdje geleden was ik daar helemaal fan van en at ik het ongeveer iedere dag en toen opeens was ‘t weer naar de achtergrond verdwenen. Nu werd ik gisterochtend letterlijk wakker met de craving naar saliebotersaus en bedacht ik dat ik daar ook wel eens een ander recept mee klaar kon maken. Wat nou als ik een plaattaart meets salieboter maak?

Ik probeerde het uit en het werd echt goddelijk. Absoluut een van de lekkerste plaattaarten die ik ooit heb gemaakt. En zoooooo simpel. Dit wil je eten. Let’s plaattaart!

Nodig voor 1 plaattaart
– tante fanny flammkuchen deeg
– 1 klein kuipje crème fraîche
– 15 blaadjes salie
– 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
– 125 gr oesterzwammen

Bereiding van de plaattaart
Verwarm de oven voor tot 200C. Rol het deeg uit over een bakplaat met bakpapier. Smeer het deeg in met een dikke laag crème fraîche. Je gebruikt het hele kuipje.

Hak de blaadjes salie fijn en verdeel over de plaattaart. Rasp een parmezaanse kaas en verdeel dit ook over de bodem. Ik gebruik zelf tegenwoordig een hakmolen om mijn kaas te raspen; dit is vrij chill want ik stop er dan gewoon blokjes kaas in en hij hakt er zelf dan kleine stukjes van. Verdeel die ook over de bodem.

Scheur de oesterzwammen in stukken en verdeel ook over de plaattaart. Doe er nog een scheutje olijfolie overheen en wat peper en zout. Zet de plaattaart ongeveer 15-20 minuten in de oven. Hij is klaar als de kaas mooi goudbruin kleurt en de zijkanten van de randjes van de plaattaart ook. Eet smakelijk!

plaattaart met salie

En ja; dat is GEWELDIG. Het smaakt héél erg naar mijn heerlijke saliebotersaus, terwijl er geen boter aan te pas komt. Maar echt mensen: dit is goddelijk. Ik vond het een perfect licht avondmaal, maar kan me ook heel goed voorstellen dat ik dit serveer tijdens een borrel of lunch; en dan gewoon in 8 stukken gesneden. Maar dat ik dit nog eens ga eten is 100% zekerheid. Dit was ZOOOOOO lekker <3.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

plaattaart met salie

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

4 reacties op “Plaattaart met salie, parmezaan en paddenstoelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *