Plaattaart met biet, zoete aardappel en mangochutney

Goedemorgen! Vandaag heb ik een recept voor je waarover ik al vaker geschreven heb, met een kleine aanpassing in de ingrediënten. Deze plaattaart is makkelijk klaar te maken, ontzettend (!) lekker, ziet er mooi uit én is leuk voor een etentje. Waar wacht je nog op? Aan de slag!

Nodig voor twee personen: 1x Tante fanny deeg voor flammkuchen – 1/2 bakje mascarpone – 2 eetlepels mango chutney – 4 kleine zoete aardappelen – 4 gekookte bietjes – beetje zachte geitenkaas – verse basilicum

Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng mascarpone en mango chutney met elkaar en smeer de bodem hier mee in. Een lekkere dikke laag is awesome.

Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakjes. Snijd ook de bietjes in dunne plakjes. Verdeel de schijfjes rauwe zoete aardappel en gekookte biet om en om over het deeg. Schenk er een klein beetje olijfolie over en wat peper en zout en bak dit 25 minuten op 200C af in de oven.

Top dan nog af met geitenkaas en basilicum en klaar is je plaattaart! Enjoy!

Het originele recept komt van Allerhande.

Support your local foodblogger
Ik schreef in Corona-crisis samen met mijn vriend – die óók thuis zit te werken –  een barbecue-boek met 34 recepten. Bestel GRUWELIJK GRILLEN hier voor maar €6,95 voor jezelf óf iemand anders <3 en steun daarmee je favoriete foodblogger :D.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *