Zeesticks met zoete aardappel en lekkere broccoli uit de oven

Hey you! Wat chill dat je dit recept hebt aangeklikt! Ik twijfelde nog of ik het uit zou schrijven, omdat het niet echt een recept is en gewoon echt heel simpel, maar toen bedacht ik me; je komt hier vast niet alleen voor nieuwe recepten, maar ook gewoon voor inspiratie. Dit avondmaaltje is echt tóp en een super lekkere smaakcombinatie en vast iets wat je niet iedere dag al eet, dus eigenlijk echt een topmaal om in je wekelijkse routine mee te nemen. Vandaar dat ik ‘m je toch maar tip hier op mijn blog.

Genoeg geluld, aan de slag!

Nodig voor twee personen (grote portie): 12 zeesticks* – 400gr zoete aardappelfrites – 1 broccoli – chilivlokken – zout – olijfolie – truffelmayo voor erbij

*in een verpakking zitten 6 zeesticks en daar heb je eigenlijk met z’n tweeën wel genoeg aan, maar ik vind die dingen ZO lekker, dat ik er 6 voor mezelf wil hahaha. Dus kijk maar even wat jij doet ;-). Overigens goed om te weten dat zeesticks de vegetarische variant is van vissticks. Ik koop ze bij AH, maar wellicht dat andere merken ze ook wel hebben. Maar die van AH eigen merk zijn echt heer-lijk.

Snijd de roosjes van de broccoli en hussel ze in een kom met wat olijfolie, zout en chilivlokken door elkaar. Verdeel ze dan over een bakplaat (liefst met bakpapier) en bak ze in 20 minuten lekker knapperig (op 200C). Dit is echt zo veel lekkerder dan gekookte broccoli. Echt mijn uitvinding van 2020. Is dit jaar toch nog ergens goed voor ;-).

Ondertussen bak je de zoete aardappelfrites in de Airfryer. Meng ze van te voren even met wat zonnebloemolie, zout en eventueel wat cayennepeper. En bak ze dan in 15 minuten af in de Airfyer.

Bak de zeesticks gewoon in de pan op middelhoog vuur met een beetje olie of boter. Zorg dat ze rondom mooi bruin worden.

Serveer alles bij elkaar op een bord, doe lekker wat truffelmayo bij de zoete aardappelfrietjes en eet smakelijk!

Mensen, wat is dit LEKKER. Nu alweer zin in.

Oja; en nog even een verklaring waarom dit nou zo’n chill recept is voor je wekelijkse routine: het is best gezond! Broccoli en zoete aardappel zijn allebei echt top groentes vol lekkere voedingsstoffen. Niet dat ik er verstand van heb, maar dit weet ik toevallig. Yay!

Support your local foodblogger
Ik schreef in Corona-crisis samen met mijn vriend – die óók thuis zit te werken –  een barbecue-boek met 34 recepten. Bestel GRUWELIJK GRILLEN hier voor maar €6,95 voor jezelf óf iemand anders <3 en steun daarmee je favoriete foodblogger :D.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *