Pizza Pollo / Tortizza met kip en spinazie

Goodmorning! Wat een mooie zondagochtend is het 🙂 Ik tweette gisteren dat het echt mijn lievelingsdag was, maar vandaag heeft ook héél veel potentie om heerlijk te worden.

Mijn dag begon gisterochtend heel vroeg, toen ik al om 9 uur wakker was. Ik blogde, ontbeet en ging baantjes trekken (zoals iedere zaterdag) en daarna met vier vriendinnen lunchen bij Café Restaurant De Plantage in Amsterdam Oost. Ik was daar één keer eerder geweest en heb toen de lekkerste lunch ooit gegeten en wilde er daarom heel graag weer eens heen. Onder het genot van een wijntje en de befaamde aubergine carpaccio hebben we daar tot half 5 zitten lunchen, veel te decadent en super heerlijk.

Daarna ging ik door naar CREA Amsterdam, om een studio te huren (4 euro per uur, woehoe!) met een piano er in. Ik speel thuis iedere avond bijna piano op mijn stagepiano en zo nu en dan vind ik het dan heel heerlijk om op een echte te spelen. En dat was het dus ook 🙂. Wát een fijne dag. ’s Avonds kookte ik lekker en chillde ik heel hard op de bank. Ik keek een deel van A Theory of Everything, maar m’n internet haperde, dus ik heb ‘m nog niet afgekeken. Dat komt ongetwijfeld vandaag wel. Maar jemig, wat een verrukkelijke dag was het 🙂

En dat avondeten dus, dat was ook geslaagd! Ik ging voor een experimentje en wilde een beetje gezond. In de koelkast had ik nog twee wraps liggen, ik had nog spinazie en mozzarella en besloot er een pizza pollo van te maken. Goed besluit, want ’t was heerlijk!

Nodig voor één persoon: 1 of 2 wraps (1 is een hele lichte maaltijd, 2 is wellicht net te veel voor een normaal mens, maar ga in de rest van het recept uit van 2 wraps) – 1 kipfilet – twee handen spinazie – paar cherrytomaatjes – 2 blikjes tomatenpuree – 1/2 bol mozzarella – half zakje strooikaas – paar flatsen sour cream

Snij de kipfilet in reepjes en bak in de pan aan. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn. Bak vervolgens de spinazie in het bakvet van de kip en laat slinken. Smeer de wrap in met tomatenpuree, verdeel er mozzarella over, de tomaatjes, wat spinazie, de kip en top af met geraspte kaas. Beetje peper erover en een paar flatsen sour cream en zet 15-20 minuten op 200C in de oven. Klaar!

Ik vond het heel lekker 🙂 Vooral die sour cream erbij maakt ’t lekker smeuïg. En zo’n wrap als pizzabodem blijkt iedere keer toch weer awesome, omdat het licht is, wel knapperig wordt en gewoon echt lijkt op een mega dunne pizzabodem. Ik vind het tof. Overigens had ik die toevoeging van sour cream niet zelf verzonnen hoor, ik heb gewoon in het vriesvak gekeken wat er normaal op een pizza pollo gaat. 😀

Lijkt het je wat?

PS: Ik leerde onlangs in dit artikel van culy.nl dat dit dus een Tortizza heet. Awesome. Toch?

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

MEER TORTILLAPIZZA’S:

2 reacties op “Pizza Pollo / Tortizza met kip en spinazie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *