Hallo leuke mensen! Gisteravond heb ik een vegetarische pizza gemaakt, omdat ik al de hele week zin in pizza heb. Ik maakte een super simpel recept met wat groentes die ik nog in huis had en gebruikte een pizzabodem van de supermarkt, die je gewoon uit moest rollen en waar de saus in een potje al bij zat. En dat vond ik prima. Een prima avondmaal. Niet baanbrekend, maar dat hoeft ook niet iedere avond. Toch? Let’s pizza!
Nodig voor één vegetarische pizza voor 2 personen:
– 1/2 courgette
– 1 rode paprika
– een paar champignons
– een paar groene olijven
– 1 eetlepel oregano
– 1 rol pizzadeeg inclusief pizzasaus uit het koelversschap
– 1/2 bol mozzarella
– geraspte kaas – zoveel als je wil
Bereiding vegetarische pizza
Rol het deeg uit over een bakplaat met bakpapier of bestuif de bakplaat even met een beetje meel. Smeer het deeg in met tomatensaus.
Snijd alle groentes klein en verdeel over de pizza. Strooi er wat oregano over en verdeel de mozzarella in stukjes erop. Doe er ook wat groene olijven op en strooi er dan zoveel geraspte kaas over als je zelf lekker vindt. Bak de pizza vervolgens af in de oven volgens de omschrijving op de verpakking. Bij mij moest ‘ie 15 minuten op 200C.
Klaar!
Ik vond het een prima vegetarische pizza. Gewoon echt helemaal oké, maar zoals ik in de intro al schreef: het was weinig baanbrekend. Wel vond ik de bodem chill, maar heel vullend en best wel dik. Daar moet je van houden. Maar qua smaak was het echt helemaal dikke prima en exact waar ik zin in had.
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!