Pittige tortizza met knoflookgarnalen, crème fraîche, avocado, kaas en spinazie

tortizza_avocado_knoflook_garnalen_rode_peper_creme_fraiche_kaasHoi allemaal! Ik vond vandaag awesome. Ik werd wakker in het zonnetje, had weinig op de planning en deed alleen maar leuke dingen (bloemen kopen, naar het waterlooplein, werken aan m’n blog, m’n fiets een ander kleurtje spuiten, intens gelukkig zijn). En bij zo’n dag hoort dan gewoon een vet geslaagde maaltijd. Nou, tussen de middag at ik heeeerlijk bij The Breakfast Club in Amsterdam, maar mijn avondmaal was iets minder geslaagd. Ik maakte pittige tortizza’s met knoflookgarnalen en avocado en het was wel lekker, maar zo intens verrukkelijk als de bedoeling was geweest? Nee. Potverdikkie.

Nodig voor één persoon: 2 wraps – 2 eetlepels crème fraîche – 100 gr knoflookgarnalen – 1 rode peper – beetje rucola of verse spinazie – 1 grote avocado – beetje strooikaas

Verwarm de oven voor tot 200C. Smeer de tortilla’s in met crème fraîche (dit is zo’n kut woord om te typen). Verdeel de knoflookgarnalen over de wraps. Snijd de avocado in plakjes en verdeel ook die over de tortilla’s. En ja, ook de rode peper snij je in stukjes en verdeel je over de wraps. Top vervolgens af met geraspte kaas en zet de tortilla-pizza’s 12-15 minuten in de oven. Serveer met een pluk verse spinazie of rucola er op en eventueel nog wat peper en zout. Eet smakelijk!

Nu vond ik het wel gewoon lekker, maar echt heel erg knoflookachtig (en met een date op de planning morgen, stond dat me toch een klein beetje tegen) en ik vond het echt vijfhonderd keer machtiger dan ik had verwacht én ik vond het gewoon niet intens lekker van smaak. Ik had verwacht dat het een beetje in de buurt zou komen van deze goddelijke pasta met avocadosaus, maar qua smaak zat dit echt totaal ergens anders. Het was vooral een beetje droog, knoflookachtig veel te machtig en toch ook haast flauw. De knoflook was gewoon overheersend. En daar had ik geen zin in. Punt.

Wat denk je er van; ga je het toch uitproberen? Of heb je zelf een betere suggestie voor dit recept?

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *