Broodje met vissticks, mangochutney, patatjes en rauwe spinazie

broodje_vissticks_iglo_patat_spinazie_mango_chutney_creme_fraiche_snackHey jij! Ik heb een TOP recept voor je. Let je op? Vis, patat en groentes op een broodje. En het is lékker….

Vandaag was voor mij een bizarre dag; ik begon de dag met Manuel Broekman bij een ontbijt dat werd georganiseerd door Quaker, om de nieuwe limited edition smaken Cruesli te lanceren. Lekker begin van de dag wel hoor. En de cruesli was ook lekker ;-). Daar later meer over!

Daarna fietste ik naar de andere kant van Amsterdam waar een zeilschip aangemeerd was voor de grote verkiezing van de nieuwe Kapitein Iglo. Ik was door Iglo gevraagd om jurylid te zijn in deze hilarische strijd, waarin 30 mannen (uit 300 sollicitaties geselecteerd) de strijd met elkaar aan gingen om de eervolle titel Kapitein Iglo. Ik, als ambassadeur van vissticks (love it) vond dit natuurlijk fan-tas-tisch en daar zat ik hoor; in de stuurhut met medejuryleden Barry (DJ Radio Decibel) en Niels (General Manager Iglo). Over de wedstrijd vertel ik niet te veel, wellicht deel ik binnenkort de video wel met jullie, maar je snapt: na een hele dag praten over vissticks kon er maar één ding op tafel staan vanavond: vissticks. Eén van de kandidaten tipte dat ze vissticks vaak maakte met een speciaal sausje met mangochutney en ik dacht meteen: daar kan ik wel wat mee. Dus: aan de slag!

Nodig voor één persoon: 3-4 vissticks – 1 kleine aardappel – een handje verse spinazie – 2 eetlepels crème fraîche – 1 eetlepel mangochutney (supermarkt) – olijfolie – zout – stuk stokbrood

Snijd de aardappel in dunne frites en smeer in met olijfolie en strooi er wat zout over. Verwarm de oven voor tot 220C. Leg de frietjes vast in de oven terwijl hij aan het voorverwarmen is. Als de oven op temperatuur is, doe je ook de vissticks in de oven en deze bak je in 15 minuten af. Snijd in de tussentijd het broodje doormidden en smeer in met een sausje van crème fraîche gemengd met mangochutney. Knip de spinazie ondertussen in kleinere stukjes (dit is mijn nieuwe hobby).

Zodra de frites en vissticks klaar zijn haal je ze uit de oven en serveer je ze op het broodje; laagje saus, laagje spinazie, vissticks er op, frites er op en de top van het broodje. KLAAR!

Je denkt nu misschien een paar dingen: frites op brood: RAAR. Nee hoor, vet lekker. En dat zoute van de frites is wel lekker bij dit gerecht. Ook die combi van mangochutney met crème fraîche en vissticks is vet lekker. Ik vond het een héle geslaagde maaltijd. En het zag er ook nog eens awesome uit. TOP!

Wat denk je er van? Ga je het uitproberen?

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

3 reacties op “Broodje met vissticks, mangochutney, patatjes en rauwe spinazie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *