Pasta pesto met parmaham, tomaatjes en rucola

Hallo leuke mensen! Ik heb de pasta pesto weer ff herontdekt en dat is top, want ik ben steeds super snel klaar met koken. Deze pasta pesto met gebakken parmaham, rauwe tomaatjes en rucola flans je binnen 15 minuten zelf in elkaar. Beloofd. Zin in? Let’s pesto!

Nodig voor pasta pesto voor 2 personen:
– penne
– 15 gr basilicum
– 2 eetlepels pijnboompitten
– 2 eetlepels geraspte kaas
– een scheut olijfolie
– twee handjes rucola
– stuk of 15 cherrytomaatjes
– 4 plakjes parmaham

Ook handig: een staafmixer of een hakmolen

Bereiding van de pasta pesto
Snijd de parmaham in reepjes en bak in een pan met een scheutje olijfolie aan beide kanten een beetje bruin. Dit duurt zo’n 5 minuutjes op middelmatig tot hoog vuur.

Kook de penne in 8 minuten beetgaar.

Maak zelf pesto door de basilicum, pijnboompitten, geraspte kaas en een scheut olijfolie met elkaar te mengen in een hakmolen of met een staafmixer. Kind kan de was doen ;-). Overigens kan je natuurlijk ook pesto uit een potje gebruiken, dat is nog simpeler. Maar ik vind dat vaak een stuk minder lekker. Mocht je daar toch voor willen gaan, dan zou ik aanraden om voor verse pesto uit het borrelschap van de supermarkt te gaan. Die komt het dichtst in de buurt bij de zelfgemaakte pesto uit dit recept.

Schep de gekookte en afgegoten penne door de pesto, serveer op een bordje met rucola, gehalveerde cherrytomaatjes en wat gebakken parmaham. Eet smakelijk!

pasta pesto

En dat beste mensen, is potverdorie lekker. Echt heel heel heel erg lekker vond ik het. Ik had lekker veel pesto gemaakt en daardoor is het super smaakvol. Ook het zoute van de gebakken ham vond ik een succes en het frisse van de rauwe tomaatjes was ook top. Echt een vet lekker recept. Maak het!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

pasta pesto

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

2 reacties op “Pasta pesto met parmaham, tomaatjes en rucola

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *