Leo’s leven #53: vakantie in de Ardennen, slapen op een vlot, m’n vaccinatie, de kaakchirurg en ons droomhuis

Hey! Wat gezellig dat je weer meeleest! Ik ben terug van vakantie en ga je in dit weekdagboek praten over hoe dat was. In alle eerlijkheid moet ik toegeven dat de vakantie alweer mijlenver achter ons lijkt te liggen, door een ENORME gebeurtenis in de week ná de vakantie en dat was bovendien de reden waarom ik vorige week nog niet heel erg actief was op m’n blog. Er moet shit geregeld worden. Oooooh boy.

Maar! Ik ben lekker een weekje vrij geweest en heb in die week geweldig overnacht op een vlot in Friesland, geslapen in een pipowagen in de Belgische Ardennen, heb gekampeerd met m’n zus & haar gezin, heb m’n halve kledingkast verkocht (en verkoop binnenkort de rest), genoten van het strand (what’s new), me laten vaccineren, ben naar de kaakchirurg geweest voor m’n verstandskiezen en o ja; ik kocht misschien ons droomhuis :O. Lees je mee?

Op een vlot in Friesland
Op maandag 21 juni sliepen Jan en ik op een vlot in Friesland. Een bijzondere overnachting die ik maanden geleden al geboekt had en nu was het eindelijk zo ver. En mensen, wat was dit geweldig.

De weersvoorspelling was uitermate slecht, maar toen we aankwamen in Oosterend, Friesland, brak het zonnetje door en hebben we geen regendruppel gezien, gevoeld of gehoord. NICE.

Het vlot lag in een kanaaltje op een geweldig terrein. Ik dacht van te voren dat het random ergens in the middle of nowhere (lees: een weiland) zou zijn, maar het bleek een terrein te zijn met allemaal verschillende bijzondere accommodaties. Van boomhutten tot theehuisjes tot een kerkje. Oh man, wat was deze plek geweldig. Betoverend, rustig en meteen hadden Jan en ik een vakantiegevoel.

Het vlot waarin we sliepen was er een waar je niet in kon staan, maar verder was het van heel veel gemakken voorzien; er was elektra, een waterkokertje, stoeltjes, een super comfortabel bed én er lag een kano naast die we elk moment mochten pakken om een stukje door de weilanden te varen. Echt geweldig.

Ons vlot was omringd door jonge dieren; een nestje met meerkoetjes die gevoerd werden door hun vader en continu zwom er een groepje jonge eendjes met hun moeder om ons vlot, op zoek naar eten. ZO CUTE!

We sliepen er één nachtje en ik vond het echt geweldig. We sliepen heerlijk, werden wakker van de vogeltjes en zonsopkomst over het prachtige landschap, sliepen toen nog even uit en de algehele ervaring was geweldig. Wat een aanrader. Mocht je nog een vet cadeau voor iemand zoeken; dit is geweldig. En het kostte voor één nachtje geloof ik iets van 90 euro totaal, wat ik goed betaalbaar vond :).

Als je dit ook wil boeken, die het dan via deze link, want dan krijg ik een klein percentage van jouw boeking!

Ik ben gevaccineerd!
De volgende dag tourden we nog even door Friesland (en gingen we o.a. op bezoek bij de vrolijkste hond ooit) en kwamen we weer thuis voor een ander feestelijk event: ik kreeg m’n eerste Corona-vaccin. YES! Omdat ik het nogal een speciale aangelegenheid vond -het voelt voor mij als het begin van het einde; het begin van alles weer kunnen wat we zo leuk vinden- heb ik me er speciaal voor opgemaakt en leuke kleren aangetrokken, hahaha.

Ik vond de algehele beleving ook echt geweldig trouwens. Alle mensen in de sporthal in Haarlem waar ik terecht kon waren vrolijk en blij en vlot en enthousiast. Helemaal in dezelfde mood als ik :D. Haha!

De prik vond ik echt peanuts – maar ik heb de laatste tijd wel vaker een prik gehad – en het 15 min wachten was ook zo voorbij. Achteraf heb ik wat spierpijn gehad, maar verder nergens last van. En ook die spierpijn vond ik echt helemaal prima.

Ergens eind juli mag ik voor m’n tweede prik. ZIN IN!

Een pipowagen in de Ardennen
Op donderdag stond de volgende mini-vakantie op de planning. Op naar de Ardennen! Vrienden van ons zouden daar gaan fietsen en toen dacht Jan; waarom ga ik niet mee? En toen dacht het broertje van Jan; waarom ga ik ook niet mee? En een vriend dacht hetzelfde. En ik dacht; waarom ga ik dan niet lekker koken voor iedereen die gaat fietsen overdag? En zo kwam het dat we uiteindelijk met een groep van 10 mensen afreisden naar de Ardennen. Allemaal in eigen accomodaties op Outdoor Camping Barvaux.

Overigens vond ik dat Jan en ik het vrij goed bekeken hadden, want wij hadden de pipowagen geboekt voor ons verblijf. Ik wilde niet – als zij de hele dag gaan fietsen – achterblijven op de camping in een klein tentje. Nee hoor; deze meid houdt van luxe en een bed en een eigen douche en toilet. Pipowagen it is!

En we namen de barbecue mee op vakantie 😀

Bestel mijn e-book
Zin om eens iets origineels klaar te maken op de barbecue? In mijn e-book Gruwelijk Grillen vind je 34 toffe barbecue-recepten. 50% vega en 50% vlees of vis. Support your local foodblogger en bestel mijn e-book op Bol.com of via Etsy.nl.

Outdoor Camping Barvaux vond ik trouwens echt een aanrader. Vet mooie plek man; aan een riviertje, bij mooie dorpjes en in een geweldig gebied.

Ik heb me vooral vermaakt met zonnebaden, zwemmen in de rivier, boeken lezen, kanoën en lekker koken voor iedereen, samen met een andere chick die niet meefietste. Het waren vier gewelllldige dagen vol kampvuren, who’s the man, barbecues, ontbijtjes in de zon en heel veel biertjes en wijntjes. Man, wat was dit fijn.

M’n verstandskiezen getrokken
De vakantie eindigde zondagavond abrupt toen Nederland uit het EK vloog en nóg bitterder was mijn maandag, die in het teken stond van mijn verstandskiezen trekken. Een activiteit die ik al ongeveer 5 jaar voor me uitschoof.

Op zich zijn alle vier mijn verstandskiezen best wel lekker doorgekomen, maar er zit nog altijd wat tandvlees overheen en dat zorgt voor irritatie en eigenlijk heb ik al jarenlang last van ontstoken tandvlees. Helemaal kut. En ik vond dat het nu eens tijd werd om dit aan te pakken. Met de domste motivatie ooit, maar ik dacht: als ik zwanger probeer te raken met het idee dat ik straks ooit een bevalling overleef, dan kan ik heus ook wel m’n verstandskiezen laten trekken. En dus was het maandag tijd voor de kaakchirurg.

En waar ik 5 jaar tegen deze ingreep op had gezien, was het echt zo gepiept. Mijn hemel, had ik me daar zo druk om gemaakt?! Er werden twee kiezen getrokken. De verdoving ging dmv een prikje en die was een beetje vervelend, maar op een pijnschaal van 1 op 10 was dit echt een 4 qua pijn; niet heel lekker, maar wel prima te doen. Daarna gingen ze in m’n mond aan de slag en daar voelde ik nietssss van. ja je hoort wat gekraak, maar ook dat was minder hels dan ik me van te voren had voorgesteld. Ik vond het echt prima te doen.

Het enige was ik echt onmogelijk kut vond, was die verdoving. Het voelde echt alsof m’n halve hoofd totaal gezwollen was en daar werd ik echt helemaal a relaxt van. Terwijl er niks aan de hand was.

Oh en dikke tip: ik heb de hele tijd (om de 30 min) mijn wang gekoeld met een koelelement. Dat zorgt ervoor dat de zwelling minder is en uiteindelijk heb ik echt helemaal geen zwelling gehad.

Inmiddels zijn we een week verder en ben ik HELEMAAL KLAAR met die fucking gaten in m’n mond waar allemaal eten in gaat zitten en ze smaken goor en bah bah bah, maar ik denk dat ik daar ff doorheen moet en dat ik dan straks blij ben dat ze eruit zijn.

Ons droomhuis
En van een hysterische ingreep waar ik al jaren mee bezig was in m’n hoofd, gaan we even door naar een totaal impulsieve situatie. Want heel misschien hebben Jan en ik een soort van toevallig ons droomhuis gevonden. Eh… ja, dat dus. HAHA. Maar we moeten nog een paar dingen regelen dus ik durf nog niet te veel te zeggen, maar we hebben het bezichtigd (en totaal verliefd geworden) en het beste bod uitgebracht, allemaal in een tijdbestek van 2 weken. En het is een totale rollercoaster en ik kan niet wachten tot ik jullie meer ga vertellen <3<3<3

M’n halve kledingkast verkopen @Lterveldcloset
En omdat dat droomhuis gefinancierd moet worden, ben ik maar vast begonnen met het verkopen van m’n halve kledingkast en binnenkort verhandel een nier of een van m’n longen. Nee grapje. Ik had al een eeuw een vuilniszak met kleding apart staan in ons rommelhok en moest dat nu echt ff wegwerken van Jan. Maar ik vind kleding verkopen altijd zo’n gedoe en breng het dus ook vaak gewoon naar de kringloop, maar nu had ik echt hele mooie items er nog tussen, dus tijd om ff wat te verkopen. En dat deed ik via Instagram op een speciale pagina @lterveldcloset. Je kan me daar volgen voor een volgende keer als ik dingen verkoop, want na een dag alles online zetten en fotograferen enzo, was alles al uitverkocht :D. VET chill!

Binnenkort ga ik ook ff m’n leren jasje erop zetten en ik heb nog een gewelllldige jumpsuit die ik nooit aan heb en nouja; je moet die pagina even gaan volgen om dit allemaal mee te krijgen :D.

Kamperen met m’n zus
In het laatste weekend – we zijn inmiddels al helemaal niet meer in mijn vakantieweek trouwens, maar de afgelopen week was ZO’N chaos door de koop van ons droomhuis (had ik al gezegd dat het een totale bouwval is trouwens? We hebben letterlijk alleen een voordeur gekocht), dat die week voorbij vloog waar je bij stond. Anyway; in het laatste weekend gingen we weer kamperen! Dit keer met Sas en Yor en de O’tjes en het was vet gezellig. In Friesland.

Jan en ik in ons Lowlandstentje – dat we helemaal comfortabel hadden gemaakt door te slapen op een fleecekleed (beste tent isolatie tip ooit) met daarop een heel groot luchtbed met daarop een opengeritste slaapzak en dáárop gewoon ons dekbed van thuis, VET COMFI, haha – en Sas en Yor in hun nieuwe camper.

Deze meid heeft echt heerlijk getukt

We stonden op camping de Kuilart wat echt wel een mooie camping was, met een lekker ouderwets zwembad, een leuk meertje en een heel grasveld voor ons alleen. Helemaal chill. Het was een heerlijk weekendje met elkaar, m’n ouders kwamen nog langs, we dronken geweldige wijntjes van m’n vader, aten simpele dingen van de barbecue en werden totaal lekgeprikt door muggen, maar het mocht de pret niet drukken. Heerlijk weekend!

Ik scoorde een nieuw stoeltje laatst bij een sale van Westwing en kijk even hoe geniaal dit ding is!! Echt geweldig om mee te nemen naar het strand :D.

Overigens lees je van alles over wijntjes en biertjes in dit dagboek en daarover vertel ik je snel in de nieuwe project-baby-update die er binnenkort aan zit te komen. Even de tijd vinden om het uit te schrijven, tussen het regelen van taxaties, bouwtekeningen, campagnes en andere werkdingen door. 😀

Inmiddels is het dinsdagochtend en zit ik op het strand te werken! Oké het weer is niet subliem en het schuim waait ongeveer van m’n decaf havermelk cappuccino (ja, ik ben er zo een), maar ik vond dat ik weer ff een beetje teveel m’n werk zag als moetje, in plaats van iets dat leuk en vrij is en dus besloot ik m’n werk mee te nemen naar het strand. En dat was een topidee. Ondanks de wind.

Mijn komende week staat in het teken van chaos. Wat schrijf ik? De komende maanden staan in het teken van chaos, hahaha. Ik moet een balans gaan vinden tussen werk, verbouwen en een privéleven, maar ik kan echt niet wachten. En natuurlijk neem ik jullie helemaal mee in dit proces. Van inspiratieboard op Pinterest tot verbouwvlogs en verhuiscontent. Het zit er allemaal aan te komen leukerds. En vooral ons dróómhuis zit eraan te komen. En dat terwijl we al zo geweldig wonen. Oooh man, wat een toestand. Ik kan niet wachten!!!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

4 reacties op “Leo’s leven #53: vakantie in de Ardennen, slapen op een vlot, m’n vaccinatie, de kaakchirurg en ons droomhuis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *