Pasta met asperges, garnalen en roomsaus

Hey you! Vorige week maakte ik een pasta waarvan ik had gedacht dat het echt subliem was; de combinatie klopte helemaal; lekker romig, smaakvol van de pesto, lekker met garnalen (altijd goed) én wat chille groentes. Kan niet misgaan, zou je denken. Of toch? Lees mee!

Nodig: groene asperges tips – doperwten – slagroom – 2 eieren – verse pasta – 2 bakjes garnalen – 1 eetlepel groene pesto – 1 teen knoflook

De pasta is super makkelijk klaar te maken. Snijd de aspergetips in kleine stukjes en bak in een pan op hoog vuur met hele olie eventjes rondom aan. En minuut of 2. Voeg dan ook de doperwten en de garnalen toe en bak lekker mee voor 2 minuten.

Kook ondertussen de pasta in 4 minuten gaar.

Doe dan 1 teen knoflook bij de groentes met garnalen en de eetlepel groene pesto en wok nog heel ff op hoog vuur. Zet dan het vuur uit.

Maak een mengsel van 2 eidooiers (geel) met een scheut slagroom. Roer de afgegoten pasta door de groentes met pesto en schenk langzamerhand ook het ei met slagroom erbij. Blijf lekker roeren totdat het een romig geheel is. Klaar!

Of het lekker was? Ja best. Maar echt helemaal niet speciaal. Ik had er veel meer van verwacht. Als ik bij een restaurant zou zitten en dit op de kaart had zien staan zou ik meteen echt bijzonder enthousiast zijn, maar als dit de uitkomst was (wat op m’n bord lag), toch behoorlijk teleurgesteld. Dit maaltje heeft alles mee om een succes te worden en toch was het een beetje saai. Wat gaat er mis?!

Kun jij dat beter? Laat je horen!

Gruwelijk Grillen is al 500x verkocht!
Ik schreef in Corona-crisis samen met mijn vriend – die óók thuis zit te werken –  een barbecue-boek met 34 recepten. Bestel GRUWELIJK GRILLEN hier voor maar €8,95 voor jezelf óf iemand anders (hallo Vaderdag!) en steun daarmee je favoriete foodblogger :D.

4 reacties op “Pasta met asperges, garnalen en roomsaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *