Pannenkoeken met paprika, champignons en kaas. En stroop.

GOEDEMIDDAG! Het leven kan zo simpel zijn, oh wat kan het leven simpel zijn. Het was maandagavond, ik moest vegetarisch eten van mezelf en ik had zin in pannenkoeken. Het was drie eeuwen geleden dat ik zelf pannenkoeken had gebakken en dus was het… Hoog Tijd. Let’s pannenkoek!

Als je nu verwacht dat er echt een knetter lekker recept voor pannenkoekenbeslag online komt, dan kom je wel een klein beetje van een koude kersmis thuis. Ik gebruik namelijk altijd gewoon pannenkoekenmix met alleen water toevoegen. Maar dan vervang ik wel het water door bier. Goed. Klaar voor? Aan de slag!

Nodig voor één persoon (4 pannenkoeken): 1/2 flesje bier – 1/3 pak pannenkoekenmix alleen water toevoegen – 1 ei – een scheutje water – een snufje zout – 1/2 paprika – 10 champignons – geraspte oude kaas

Doe het pannenkoekbeslag in een hoge kom en giet er bier en een ei bij. Mix dit met de staafmixer en verdun het geheel eventueel nog met wat water. Verwarm olie in de pan en doe daar je beslag pas in zodra de pan echt goed heet is. Onlangs leerde ik dat de eerste pannenkoek altijd mislukt, omdat de pan gewoon nog niet heet genoeg is. Flink stoken dus!

Snijd de paprika en champignons in kleine stukjes en bak die even in een koekenpan totdat ze er lekker gebakken uitzien. Haal dan weer uit de pan en ga je pannenkoeken bakken.

Beslag in de goed hete pan, paprika’s en champignons er op, kaas erop en bakken maar. Zodra het beslag aan de bovenkant droog is, kun je de pannenkoek omkeren. Dit kan gewoon met de kaas direct in de pan, maar zorg wel voor genoeg beweging (kaas over het bakvlak heen bewegen) ennnn doe dit alleen als je een pan hebt met een goede anti aanbaklaag. Bak de pannenkoeken op middel-hoog vuur binnen een paar minuten klaar en houd ze warm tussen twee borden.

Serveren met stroop en eten maar. LEKKER.

Vanaf nu is mijn derde boek te reserveren!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en komt in November uit. Het kost €14,95 en is vanaf dan verkrijgbaar bij de boekhandel of via Bol.com. Bij Bol.com kun je het boek nu al reserveren! Doe dat hierzo, dan ben je de eerste die het boek ontvangt.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *