Leonie’s week 41: Spuiten & Slikken, Maastricht, wijnproeven met pap en netwerken!

Hey! Gezellig dat je weer bent aangekomen bij mijn wekelijkse dagboek. Ik ga je vandaag bijpraten over een heerlijk weekje in Amsterdam. Jaja, je hoort het goed; eindelijk (erg he) eventjes een weekje thuis. HEERLIJK. Hoewel; thuis, thuis. Niet echt. Zo sjeesde ik o.a. met de trein naar Maastricht, had ik opnames voor BNN in Hilversum én ging ik speciaal voor een bepaalde snackbar naar Rotterdam. En dat niet alleen, ik moest ook m’n boyfriend een week missen, netwerkte de ballen uit m’n broek ennnn ging weer eens alleen naar een concert. Drops of Jupiter, anyone? Zin in mijn terugblik op week 41? Let’s go!

Maandag: massage <3
Ik had een druk weekend acht er de rug in Zuid Frankrijk en vond daarom dat ik maandag even rustig aan kon doen. Ik weet niet meer wat ik precies deed, maar ik geloof dat ik het vanuit bed heb gedaan ;-). De hele dag.

En ‘s middags ben ik er heel even uit geweest voor een massage. Had ik nodig, want man wat zat mijn nek vast.

massage
Heerlijke plek voor een massage in Amsterdam West (€30/ 30min)

Dinsdag: opnames met BNN
Dinsdagochtend werkte ik bij Jan thuis, en dat ging verrassend goed!

fila
Ik kreeg deze week een nieuw shirt toegestuurd van FILA via JD Sports en man; wat ben ik hier BLIJ mee. Hoe nice is dit? 😀

Dinsdagmiddag pakte ik de trein naar Hilversum om twee items op te nemen met BNN. Eerst de Seksmobiel met Spuiten en Slikken en daarna Club Hub. Bij de Seksmobiel beantwoordde ik seksvragen van jonge kijkers van Spuiten en Slikken (veel te leuk dit) en bij Club Hub mocht ik tosti’s bakken 😀 Allebei súper leuk om te doen.

ss
Love deze spuiten en slikken mobiel

Je kunt Club Hub hierrrrr terugkijken (dinsdag 10 oktober). Zodra het item van de Seksmobiel online komt, post ik ‘m ook op mijn social media!

hub
Groetjes vanuit de studio!

Dinsdagavond was ik kapot. Na zo’n dag opnames ben ik altijd behoorlijk afgepeigerd en vind ik het heerlijk om lekker thuis te chillen. En zo geschiedde.

Woensdag: Naar Rotterdam voor Tante Nel
Woensdag was wederom een drukke dag. ‘s Ochtends had ik een afspraak die niet door ging, dus kon ik m’n tijd mooi gebruiken om wat mails weg te werken. En ff met Os the boss te facetimen.

oz
Deze eindbaas kan tegenwoordig zwaaien en het is awesome

Halverwege de middag streek ik met vriendin Mikki neer bij een pedicure, omdat Mikki jarig was <3. Ze had geen verjaardagsplannen gemaakt en dus leek het me wel leuk om samen naar de pedi te gaan. Bovendien was het hoog nodig.

Ik bracht (vegan) taart mee en die aten we heerlijk op terwijl er aan onze voeten gewerkt werd. TOP!

buin
Beetje bruine voeten. Inclusief pornonagels! 😀

Aan het einde van de middag vertrok ik naar Rotterdam, waar ik Marte meette in haar NIEUWE KOOPHUIS. Serieuze mensen zaken. Heftig! Maar wel zó mooi.

En daarna gingen we door naar Tante Nel, omdat ik daar altijd al eens wilde eten.

tantenel
Tante Nel is een snackbar in Rotterdam waar ik altijd al eens naartoe wilde. Waarom? Ze hebben midden in de snackbar een Gin Tonic bar en dat vind ik awesome. Plus! Ze verkopen er friet met een zelfgemaakte saus, kaviaar en champagne. Voor €20 en dat wilde ik dolgraag eens uitproberen! 😀 Tot ik op de plek van bestemming kwam en ontdekte dat 1. er gekookte eieren door de saus zitten (en ik heb een gekookte eieren fobie) en 2. de kaviaar uitverkocht was. Dus het was überhaupt niet mogelijk om ‘m te proberen… Dan maar friet met truffelmayo, truffelkroketjes, een garnalenkroket en rucola-kaaskroketjes. Tering: wat lekker.

‘s Avonds lag Jan nog met z’n zeilboot (lang verhaal kort: hij deed deze week mee aan Race of the Classics Young Professionals waarbij het de bedoeling is dat je met een groep collega’s de Noordzee overzeilt  naar Engeland, in een paar dagen) in een haven in Rotterdam en omdat ik toevallig in town was, kreeg ik ook nog even een rondleiding over het schip. Loved it!

En toen ik terug wilde gaan naar Amsterdam, kwam ik nog de oud huisgenten van m’n exvriend tegen en dat vond ik ZO leuk. Ik heb deze mensen al drie jaar niet gezien of gesproken, terwijl we het altijd reuze gezellig hadden. Zo leuk om weer eens even bij te kletsen en te horen hoe het met iedereen is <3.

Helemaal blij met hoe deze dag was verlopen, stapte ik weer in de fyra naar huis. FIJNHEID!

Donderdag: Netwerken & Maastricht
Donderdag was een dag die in het teken stond van netwerken. Bij Wicked Grounds in Amsterdam West verzamelden een aantal merken én foodbloggers zich om met elkaar te kletsen. Mijn mediabureau Adfactor/Hellosparkle organiseerde dit #Meetthefoodies evenement en ik vond het echt vét nice. Ik heb zulke goede mensen gesproken die merken vertegenwoordigen met wie ik zo graag wil samenwerken voor Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl. Merken die echt goed passen bij de stukken die ik hier al schrijf. Hopelijk to be continued! 😀

Na 3 uur netwerken (best intensief kan ik je vertellen), stapte ik in de trein naar Maastricht… Jaja! Daar was ik namelijk nog nooit geweest.

wijn
Wijn in de trein, ik had immers een reis van 2,5 uur in het vooruitzicht.

Vriendin Laura komt uit Maastricht en moest voor een ik-ga-tering-duur-uit-eten-en-ik-zoek-nog-mensen-die-met-me-mee-willen-project terig luxe uit eten in Maastricht. En ik wilde best mee.

Maar dat was het plan voor vrijdag pas. Eerst zouden we nog op stap in Maastricht: kroegentocht door de leukste stad van Limburg. En man, wat vond ik het leuk.

Maar oma zou oma niet zijn als ik om half 1 het al wel voor gezien wilde houden. En zo geschiedde. 1 uur in bed: heerlijk.

Vrijdag: chillen in Maastricht en voor het eerst Zoervleis
Op vrijdagochtend werden we laat en compleet uitgerust wakker in het ouderlijk huis van Laura.

pnnenkoek
Banaan-blauwe-bes-pannenkoeken van Laura

Na een knettergoed ontbijt met de super vriendelijke ouders van Lau, die ik nog niet eerder had ontmoet, vertrokken we de stad in voor een mini stadstour door Maastricht. We wandelden door een oud en nieuw stuk van de stad en streken neer bij Café Zuyd. In een schommelstoel. Waar we de opvolgende drie uur niet uit kwamen.

zuyd
Een broodje gehaktbal met gesmolten kaas bij Café Zuyd in Maastricht. Lekker, maar niet intens geweldig. Ik had het vermoeden dat het gemaakt was met lamsgehakt en dat vind ik niet zo…

Na deze heerlijke middag op het terras – hoe was het opeens lekker weer?!- vertrokken we richting Café Sjiek voor een typisch Maastrichtse maaltijd: Zoervleis. Een potje gesudderd paardenvlees in een zoetige saus. Freaking fantastisch. MAN, wat lekker.

zoervleis
Verrukkelijk potje zoervleis en frieten met appelmoes bij Café Sjiek in Maastricht. Aanrader!

En daarna was het tijd voor een filmavondje op de bank. Op de een of andere manier waren Lau en ik allebei echt takke brak vandaag en niet vooruit te slepen. Dan maar een avond op de bank, haha.

Oja; voor wie zich afvraagt wanneer we dan luxe uit eten zouden; dat zou dus vrijdagavond. Totdat het vrijdag de dertiende was en de kok ziek afbelde. Shit. (Dat daarna de mix voor de bananen pannenkoekjes als ontbijt over de vloer ging én de sapcentrifuge voor de vers geperste jus stuk ging, had ongetwijfeld óók iets met de datum van vandaag te maken).

Zaterdag: wijnproeven met pap en alleen naar Train
Zaterdagochtend vroeg vertrok ik weer naar Amsterdam, om nog ultiem wat aan m’n weekend te hebben. Om 1 uur was ik thuis en dook ik de keuken in om twee toffe recepten klaar te maken. Ik heb steeds doordeweek ‘s avonds zo weinig tijd, dus dan probeer ik het op deze manier op te lossen.

Ik maakte tortizza’s (die ik als lunch op at) en pulled chicken, voor ‘s avonds.

tortiz
Tortizza time!

Daarna kwam m’n vader me thuis ophalen, omdat we met z’n tweeën naar de heropening van een wijnhandelaar in Amsterdam zouden gaan.

In een pand op een industrieterrein in Amsterdam West dronken we wijntjes (de ene lekkerder dan de ander, met absolute uitblinkers in geweldigheid) en aten we hapjes en ik vond het echt vét gezellig om dit alleen met m’n vader te doen. Loved it!

IMG_2314
Wijndrinken met pap! Lijken we op elkaar?
lekker
Deze is favoriet!

Na twee uurtjes taaiden we af en aten we bij mij thuis nog wat. Mijn veel te zoute pulled chicken, welteverstaan. Check het recept hierzo!

Na het eten ging pap weer terug naar Assen en bleef ik alleen achter. Mijn plannen voor vanavond? Alleen naar het concert van Train in de Afas live! En ik kan je vertellen; dat was een interessante avond.

Ik twijfelde al enorm of ik wel moest gaan en heb zelfs nog geprobeerd om m’n kaartje via Ticketswap te verkopen voor een prikkie, maar niemand hapte. Dus toen ging ik maar zelf.

train
Train!

Ik ken Train eigenlijk alleen van Drops of Jupiter, Hey Soul Sister en nog twee of drie kleine hitjes. En toen ik van de week de Spotify lijst eens aanzette kwijnde ik ongeveer weg bij de zoetsappige love songs. Gets. Waarom had ik ook alweer een kaartje gescoord? (Omdat ik dacht: hey Train, VET, Drops of Jupiter live zien!).

Nou en dat was dan ook precies waarvoor ik ging.

Het concert was een klein beetje doorkomen met niet echt spetterende hits. Totdat ze in de toegift opeens Under Pressure gingen spelen. Eén van mijn favoriete nummers van Queen (en ik ben nogal fan). JEZUS: wat fijn! Ik stond echt te lachen van oor tot oor. EN kei-hard mee te zingen. WAT VET.

En daarna kwam nog een ietwat duffe Drops of Jupiter. Maar die viel in het niet bij Under Pressure. Wie had dat gedacht; dat ik toch nog een toffe avond had, dankzij Queen ;-).

Zondag: the boyfriend’s back!
Zondag zou dan echt zo’n chilldag worden. Ik zag het helemaal voor me; lekker de deuren naar de tuin open, wat schoonmaken, opruimen, orde in de chaos scheppen… Ik begon m’n dag met ontbijt op bed en daarna een lesje body balance. Zennn….

buik
Deze foto riep op Instagram nogal wat vragen op in de trant “hoe kan jij zo’n buikje hebben als je elke keer vet veel vreet?” en honestly weet ik het echt niet. Natuurlijk is dit deels de lichtinval, maar ik moet toegeven dat er in het echt ook wel echt een soort lijntje staat die buikspieren lijken te zijn, terwijl ik letterlijk de avond hiervoor nog twee frikandellen speciaal heb gevroten in bed om 12 uur ‘s avonds en echt weinig sport de laatste tijd (als ik aan 1x per week kom is het veel). Ik denk dat het aller belangrijkste gewoon blijft: voel je fijn met hoe je er uitziet en vreet voor het leven want eten is awesome. Of je nu wel of geen streepje op je buik hebt; dat maakt natuurlijk geen zak uit. Het gaat er om hoe je je voelt en ik voel me heerlijk als ik ‘s nachts frikandellen speciaal (of tosti’s) eet. 
body
Gruwelijke sokken maken het sporten altijd leuker.

Maar toen was Jan met z’n racende zeilboot opeens al bijna bij de finish in Amsterdam en moest ik me die kant op haasten om het niet te missen (en eindelijk m’n boyfriend weer te zien, het was toch zeker bijna een week geweest dat je welkaar hadden moeten missen)(is onmogelijk als je knetterverliefd bent). Maarrrr ik was op tijd en zag m’n liefde weer binnenvaren in Amsterdam. Op een vet groot zeilschip. Mooi man!

boot
The boyfriend is back in town! Op die grote zeilboot ja.
IMG_2386
Dit is een vet leuke plek als het bij Hannekes Boom te druk is. Het zit er naast en ook volop in de zon en is er veel rustiger. Nice! Bovendien: het brood met humus is eeeeecht to die for!

Daarna streek ik neer op een terras met vrienden van Jan en daarna zag ik Jan weer bij hem thuis. Helemaal kapot. Maar dat is oké. <3 (En nu konden we eindelijk samen Heel Holland Bakt kijken, omdat deze man te weinig energie had om me tegen te spreken ‘en wel lekker in slaap kon vallen op langzame televisie’). PRIMA 😀

sushi
Sushi op zondag, besteld bij Sushi Su vanwege de goede St Jacobssschelp die ze daar hebben.

Inmiddels is het maandagavond en heb ik er alweer zo’n drukke dag op zitten. Zo druk, dat ik met hoofdpijn thuis zit. Oók van excitement, maar evengoed gaar. Ik denk dat ik ook gewoon maar ff moet kappen met werken (het is 10 uur ‘s avonds) en Netflix aan moet zetten. Morgen maak ik dit verhaal af.

Zo. En toen was het dinsdagochtend. De komende week is er een met leuke plannen, maar ik vind ook dat ik het een klein beetje rustig aan moet doen. Hoofdpijn is geen goed teken en volgens mij ondervind ik toch ergens in m’n gestel wat stress. Evengoed ga ik deze week o.a….. Champagne-dineren met Jan, Streak Tartare lunchen met Ramon, naar Friesland, een nieuwe video maken, sollicitaties voor m’n blog houden, naar een brainstorm in Den Haag en heel misschien nog naar een feestje van ADE.

Tot zo ver rustig aan doen…

Vanaf nu is mijn derde boek te reserveren!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en komt in November uit. Het kost €14,95 en is vanaf dan verkrijgbaar bij de boekhandel of via Bol.com. Bij Bol.com kun je het boek nu al reserveren! Doe dat hierzo, dan ben je de eerste die het boek ontvangt.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *