Lunch: Pan con tomate

In de categorie ‘als we niet naar Spanje kunnen, halen we Spanje toch naar hier?’ presenteer ik u mijn lunch van vandaag: pan con tomate. Ik had honger en liep de keuken in, alwaar ik 2 tomaten aantrof. CHILL. Daar kan ik ff een vet makkelijke en lekkere lunch mee maken. Tel daar bij op dat ik ook nog parmaham in huis had én lekker brood en je hebt een lekkere Spaanse lunch. Alleen de manchego ontbrak, maar goed; daarmee kan ik leven.

Ook zin in een stukje Spanje aan de eettafel thuis? Let’s Tomate!

Nodig voor 4 broodjes: 2 tomaten – 1 teen knoflook – olijfolie extra vierge – 4 sneetjes lekker brood – lekker erbij: paar plakjes parmaham

Snijd de tomaten in grove stukken en doe ze dan even onder de staafmixer of in een andere mixer-unit. Ik heb zojuist ontdekt dat het staafmixer-accessoire-ding dat ik altijd in mijn blogposts bedoel een hakmolen heet. Ik had geen idee, maar het is een ultiem fantastisch ding en je hebt ’t nodig in je leven. Dus; gooi die tomaten in de hakmolen en maak ze fijn. Doe er dan nog een teentje knoflook doorheen en klaar is je tomatenspul.

Toast het brood even in de oven of in een broodrooster en smeer dan in met een lekkere laag tomaat. Top af met een beetje olijfolie en grof zeezout en serveer de parmaham er bij. Mjam! Eet smakelijk!

IMG_0997

Wat een toplunch; ik vergeet wel eens hoe chill tomaten eigenlijk zijn. Mjam!

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

2 reacties op “Lunch: Pan con tomate

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *