OP REIS: Valencia dag #1: Tapas bij Petit Bistro en Risotto bij Pico Fino

Goedendag leuke lezers! Het is weer zo ver; ik ben op citytrip! En ik weet het, ik ben nét terug uit Londen, maar inmiddels zit ik alweer heerlijk met m’n ass in Valencia en ik hou er van. Dit keer ben ik –voor de verandering- eens niet alleen op reis, maar samen met m’n moeder en m’n zus. We zijn donderdag aangekomen in Valencia en ik heb tot nu toe totaal geen internet hier, dus ik ben benieuwd wanneer deze blogpost online gaat komen. Maar ik heb al wel twee leuke tips voor jullie, dus.

We vlogen vandaag om 12 uur en kwamen rond een uur of 4 aan in ons appartement, midden in het culturele centrum van Valencia. Een prima appartement, waar weliswaar de wc-rolhouder van de muur viel bij het eerste toiletbezoek en waar de wifi het niet doet omdat er rare draden uit de muur steken (tot grote ergernis van ondergetekende). Maar we zitten hier prima.

Om een uur of 5 gingen we op eerste verkenningstocht door de stad en ontdekten we twee leuke pleinen: plaza de reina (ofzo) en plaza virgen (ofzo). Op dat tweede plein streken we neer en gingen we tapas eten want we hadden hongerrrrr. Te midden van allerlei tentjes met rieten stoeltjes (waar ik niet wil zitten –ben ik inmiddels echt zo’n type geworden? Ik denk het) was een terras met fatsoenlijk meubilair en een heerlijk plekje in de zon. We bestelden toast met humus, nacho’s met tomatensalsa en frisse guacamole en groentes met mayonaisedip. Heel heerlijk en precies waar ik zin in had om 5 uur ’s middags.

Daarna liepen we nog wat door het culturele centrum en gingen we heel even terug naar het appartement om op te frissen. Om een uur of 8 liepen we weer richting plaza de reina (?) om een hapje te gaan eten. Veel te vroeg voor de Spaanse cultuur, maar wij zijn Hollanders en hebben honger om 7 uur. Al dan niet vroeger.

We gingen eten bij een restaurantje dat Pico Fino heette en ik vond het echt een topplek. We zaten goed, de wijn was goed, de kaart was hip en ik at er een verrukkelijke risotto met paddenstoelen. Echt lekker en heel goed te betalen. Ook Sas en mam waren heel tevreden met het avondeten (de tonijnsalade en de kabeljauw met kikkererwten), dus wat ons betreft een aanrader!

Daarna werd het koud buiten en was het wel even mooi geweest voor vandaag. Ik ben altijd kapot van zo’n knullige vlucht, hebben jullie dat ook? Ik drink zo nog een kop thee in het appartement en duik daarna lekker m’n bed in. Zonder internet, wat ik wel echt intens irritant vind. Gelukkig heb ik een leuk boek mee.

Tot later!

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *