OP REIS: Portugal dag 2: chillen bij de vila, ijs eten in Ericeira en barbecuen bij huis

Morning y’all! Weer een blogje vanuit Portugal! Het is inmiddels maandagochtend en ik heb het onwijs naar m’n zin in onze vila aan het strand. Gisteren hebben we echt een heerlijk dagje gehad. We hebben zo hard gerelaxt!

Bijna de hele dag zijn we bij huis geweest. Ik begon de dag met een morningswim. We hebben een best groot privézwembad en ik riep heel enthousiast bij aankomst dat ik daar iedere ochtend baantjes in zou gaan trekken, dus dat moest ik zondagochtend maar meteen waarmaken. Vet lekker begin van de dag!

Daarna hebben we echt tot 5 uur de hele dag bij het zwembad gelegen. Ik ben even opgestaan om een lunch te maken (salade met watermeloen, rauwe ham, mozzarella, pecorino, komkommer, tomaat en sla) en af en toe een duik te nemen. Niet letterlijk natuurlijk, dat lukt nog niet met le knie. Maar het zwemmen gaat best goed met één been, haha.

Om een uur of 5 vertrokken we naar Ericeira, om eens het binnenstadje te bekijken. En het was druk joh! Voor een zondagmiddag! Bizar, we konden gewoon geen parkeerplek vinden. Uiteindelijk lukte het natuurlijk wel en toen gingen we lekker even de stad verkennen. Of nouja, het dorp. We aten een ijsje, kochten een of andere locale treasure (iets wat een soort kruising is soesjes zonder room en lange vingers, zie foto hierboven) en streken daarna neer op een terras waar we -geen grap – wijn dronken voor 1 euro per glas. Je begrijpt: niet te drinken. Haha! 😀

Daarna gingen we terug naar onze Vila Fredy voor een barbecue in de tuin. Als je me op snapchat volgt heb je waarschijnlijk al gezien dat we echt géén idee hadden wat we aan het doen waren. We hebben gewoon gegoogled hoe je een barbecue aan krijgt. MOEILIJK! Maar uiteindelijk (om 10 uur ‘s avonds) lukte het en hebben we heerlijk hamburgers, gegrilde groentes en kalkoensworstjes gegeten. Mét gin tonics met komkommer, met wijn en Maltezers als toetje. Suuuuper chill.

 En ik maakte bruchetta voor op de BBQ! Super chill: brood met olijfolie, knoflook, tomatenprut en zout & peper.

Dag 2 was goed! Op naar dag 3! Vandaag gaan we surfen (ik niet, boeeeeeeee) en ik denk dat ik vanavond een risotto klaar ga maken in onze riante keuken. Jeej! Ik hou van vakantie.

Hoe gaat ‘t daar in Hollanda?

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM | TWITTERFACEBOOK & ik zit ook op snapchat, volg mijn vakantie via @lterveld!

2 reacties op “OP REIS: Portugal dag 2: chillen bij de vila, ijs eten in Ericeira en barbecuen bij huis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *