Noedels met kippendijen, Chinese wokgroentes, ketjap-sesamsaus en cassave

Goedemorgen deze vrijdag! Regen komt met bakken uit de lucht en ik chill ‘m daarom heerlijk binnen in huis, met een kopje thee, (als deze komma hier niet zou staan zou dit een hele gekke zin zijn) in m’n badjas. Vandaag is het blogdag en ik heb het knetterdruk, maar daar ben ik nog niet heel erg mee bezig.

Op de planning vandaag: zwemmen (check!), pakketjes fotograferen (check!), schrijven voor een offline magazine, tostivideo met grilled cheese opnemen, foodporn filmen met Claartje, iets met een advertorial en mijn H&M pakketje in ontvangst nemen. Ik hóu van zulke dagen. Maar het eerste wat ik nu moet doen, is je bijpraten over mijn avondeten van de afgelopen week. Ik at namelijk heulll lekker. En simpel. En snel. Love it!

Over maandag (vegaburger) en dinsdag (vissticks) heb ik al geblogd, maar woensdag bleef een beetje achter deze week. Woensdagavond kwam er een krant bij me langs om mij en mijn buren op de foto te zetten. Ik moest daarom even snel en makkelijk eten.

Mijn standaard snel-en-makkelijk-maaltijd is noedels met groentes, kip en saus. Dus wat ging ik eten (nu allemaal in koor)? Noedels met groentes, kip en saus!

Nodig voor één persoon: ½ zakje Chinese wokgroentes – noedels – ½ potje sesam-ketjap saus (van een merk genaamd Wotan ofzo? Gewoon verkrijgbaar bij AH!) – 2 stuks kippendijen – cassave kroepoek – eventueel Seroendang (potje met gemalen pinda’s en kokos, van Conimex)

Snijd de kip in stukjes en bak in kokosolie (of wokolie, of gewoon olijfolie, jij bent de baas). Kook de noedels gaar. Voeg de groentes bij de kip en wok 2 minuutjes mee. Voeg dan de saus er aan toe en laat pruttelen. Doe de noedels (afgegoten) erbij en serveer met kroepoek. En Seroendang. KLAAR! Binnen 10 minuten op tafel. Nouuu… Binnen 15 minuten (ik moet wel eerlijk blijven). Het duurt namelijk langer om kippendijen gaar te krijgen dan kipfilet. Maar kippendijen zijn zo zo zo lekker mals, het is het wachten waard.

En je geloof het niet (ik geloofde het zelf niet), maar dit was dus echt intens lekker. INTENS! Mijn verwachtingen waren niet hoog, want noedels met groentes en saus en kip is eigenlijk een vrij saaie maaltijd en mislukt bij mij vaak, omdat ik altijd vergeet welk sausje ik nou wel en welke ik nou niet lekker vond. En dus per ongeluk altijd met de vieze eindig. En zo stond ik nu ook in het schap (wat?! Voor eht schap). Zo van: vond ik deze nou heel vies of heel lekker? Ik weet zeker dat je dit herkent. Toch?

Note to self: die Wotan saus ketjap sesam vind je lekker.

BYE!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER NOEDELS:

Eén reactie op “Noedels met kippendijen, Chinese wokgroentes, ketjap-sesamsaus en cassave

  • Nf vg vf, gung yvar pbzrf bhg bs abjurer naq znxrf vg fbhaq zber yvxr Sne&evzn#039;f whfg cvffrq gung Tbyyhz vf hfvat uvf cevingr fjvzzvat cbby. LOL at the mental image of this!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *