Noedels met ei en groentes die over datum zijn (geen aanrader)


Yes, het is zo ver. Heel vaak krijg ik de vraag hoe het toch kan dat ik zoveel verschillende recepten online heb staan en mijn standaard antwoord is: ik probeer gewoon heel veel uit. De ene keer lukt het, de andere keer mislukt het totaal. En vanavond was zo’n avond waarop het helemaal mis ging.

Net als gisteravond had ik vanavond ook geen zin om boodschappen te doen en ik had nog wat eten in huis, dus ik besloot daar maar wat van te brouwen. Hoewel ik dat nu wel een beetje zat begin te worden, de rare combinaties. Het is wat mij betreft wel weer even tijd voor stunning voedsel dat ik zelf heb bedacht en uitgevoerd. Maar dat ter zijde.

Ik had dus geen zin in boodschappen en maakte dus voedsel met de dingen die nog in huis waren. Een zakje verlepte wokgroentes (ah, kan best), noedels (bleek later mihoen te zijn), een flesje woksaus van m’n huisgenootje die op vakantie is (sorry Kim), wat kokosrasp en ei. Klinkt best als iets dat zou kunnen lukken, toch?

Nodig voor één persoon: Mihoen – 2 eieren

Wat denk je? Niet te eten. Daarom heb ik de helft van de ingrediënten maar weg gelaten. Wat ik vanavond at? Mihoen met ei. De rest heb ik er tussen weg geplukt; gedsie. De woksaus was nog redelijk te doen, maar gek genoeg heel droog (hoezo echt?) en de groentes waren gewoon écht niet lekker meer (bah).  Dus toen at ik mihoen en gebakken ei. En nee, dat was niet bevredigend.

Je snapt: ik had honger. Of nou ja: ik hád überhaupt al honger, maar na deze ‘maaltijd’ nog veel meer,  En toen heb ik iets gedaan wat niet mocht: chips gegeten. Terwijl ik deze maand bezig ben met een chipsloze maand omdat ik echt exorbitant veel chips eet (4 á 5 zakken per week is niet uitzonderlijk) en het gewoon een belachelijke gewoonte is die ik af wil leren. En dus heb ik juli tot chipsloze maand gedoopt en dat ging me tot vanavond héél goed af. Ik heb ‘s ochtends terrorveel honger (wat wil je, normaal zit ik dan nog een zak ribbel paprikachips van de avond ervoor te verteren), maar verder lukt het écht goed.

Maar: omdat vanavond wel een klein beetje een noodgeval was, zie ik m’n chipsincident door de vingers. Eerlijk, toch?

Morgen kook ik weer fatsoenlijk.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER RECEPTEN MET SHOARMA:

2 reacties op “Noedels met ei en groentes die over datum zijn (geen aanrader)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *