Mijn hoogtepunten van 2019

HALLO leuk mens! Het is het einde van het jaar en traditiegetrouw blikken we dan even terug op het afgelopen jaar. Ik praatte je al uitgebreid bij over mijn dieptepunten van 2019 (aanrader om te lezen om éven met beide benen op de grond te blijven) en ga je in deze blogpost vertellen over mijn hoogtepunten van het afgelopen jaar. En dat zijn er veel te veel om op te noemen.

Ik word er zelf INTENS vrolijk van om dit overzicht te maken en kan jou dan ook echt aanraden om het ook van je eigen jaar te maken. Maar omdat ik je dolgraag meeneem in mijn leven, vertel ik je eerst over mijn belevenissen van 2019. Van het verhuizen naar een nieuwe stad, tot reisjes naar Lapland, Sri Lanka en de Malediven. Van een nieuwe podcast beginnen tot een poes adopteren uit het asiel. Van een vakantie met vriendinnen naar Ameland, tot 3 nieuwe baby’s in m’n omgeving. Van vegan kipkorn tot luxe uit eten in Amsterdam. Je begrijpt het; genoeg te vertellen.

Pak er een wijntje, warme choco (met slagroom) of zak chips bij. Zak onderuit op de bank, in bed of in een luierstoel en laten we samen terugblikken op mijn hoogtepunten van 2019.

Een huis kopen van vrienden en verhuizen naar Haarlem
Ja mensen; natuurlijk stond ons 2019 vooral in het teken van ons eerste koophuis, dat we kochten van vrienden en waardoor we verhuisden naar Haarlem. Waar we ons eigenlijk meteen al thuis voelden; zowel in het huis als in de stad. En man, wat zijn we hier gelukkig.

Schermafbeelding 2019-12-30 om 17.09.02

Het huis is geweldig; in 8 maanden tijd toverden we de keuken om tot een stoere zwarte keuken, gaven we de woonkamer loft-vibes met een originele brick wall, zwarte kozijnen en een prachtige parketvloer, veranderden we het dakterras van een ietwat onaf dak met vlonders (sorry Aman en Ricky haha) in een urban dakterras met buitenkeuken (hoogtepuntje op zich), lieten we een dakkapel plaatsen, waardoor er een extra kamer gecreëerd werd, maakten we een jungle-kamer mét donkerblauw plafond en richtten we de hele boel gezellig en naar onze beiden smaak in. We zijn hier ZO blij en zeggen nog bijna dagelijks tegen elkaar hoe mooi we het huis vinden en hoe goed het gelukt is. 😀

Poes Teddy adopteren uit het asiel
Los van het kopen van een huis, wat best wel een big deal is, is het adopteren van Teddy ook wel echt een van m’n hoogste hoogtepunten van het afgelopen jaar. Teddy is echt mijn kindje; hij is ZO lief en ZO eigenaardig en ik kan het ZO goed met ‘m vinden (en hij volgens mij ook wel met mij). Jan en ik zijn echt gek op gekke Tedmans en ik heb mezelf als doel gesteld dat ik deze asielpoes de gelukkigste poes van de wereld maak en volgens mij zijn we goed op weg.

Schermafbeelding 2019-12-30 om 17.06.47
Asielpoes Tommy
Schermafbeelding 2019-12-30 om 17.07.32
Vond het meteen heel fijn bij ons thuis
Schermafbeelding 2019-12-30 om 17.07.05
Maar de eerste twee weken waren het fijnst onder de bank. Met een ontstoken oogje, arme Ted.
Schermafbeelding 2019-12-30 om 15.18.44
Kwam allemaal goed <3

Op reis; van Lapland tot Sri Lanka, van de Malediven tot Frankrijk en de Ardennen tot Londen
Omdat dit jaar vooral in het teken stond van verhuizen en aarden in Haarlem, wilde ik minder reizen dan voorgaande jaren. Maar evengoed ben ik op een aantal hele toffe plekken geweest. Wat dacht je van het weekendje in de Ardennen in een tof huisje in de natuur, begin dit jaar?

Of van de vakantie met mijn gezin naar Frankrijk. Waar we met z’n allen in een groot huis verbleven in the middle of nowhere en alleen maar bezig zijn geweest met lekker eten, chillen, familie, kinderen en wijn drinken? <3 ZO fijn was dit. Echt voor herhaling vatbaar.

En ik ging nog een keer naar Frankrijk, namelijk op persreis met een hele gezellige groep mensen om Glamping uit te proberen met Vacance Select. We waren er maar 3 dagen, maar dat was echt zó gezellig. We gingen koken met maffe chef Alain en sliepen allemaal in onze eigen luxe stacaravan. Mennnn wat vond ik dit leuk en wat heb ik hier leuke mensen ontmoet (Hein, Marije, Fatima, Alain; jullie zijn awesome).

Nog een tof kort tripje was de 48uur met Jan in Londen. We vlogen op een maandagochtend naar deze toffe stad voor een concert van John Mayer. En deze 48 uur waren een aaneenschakeling van toffe momenten; we hebben super lekker gegeten op 10 verschillende plekken (in 48 uur haha) met als absolúút hoogtepunt: Indiaas eten bij Dishoom. MOET je naartoe als je in Shoreditch bent.

Nog een tof reisje was de trip naar Lapland, waar ik drie andere bloggers leerde kennen. Oooh, wat hadden we het gezellig en OH wat is Lapland MOOI. Dit is echt helemaal een plek waar ik nog veel vaker naartoe wil. Zo veel bomen, uitgestrekte natuur, water, vriendelijke mensen, rendieren. Wat een plek! <3

M’n hoogste reis-hoogtepunt dit jaar was Sri Lanka. Samen met Jan reisden we 2 weken door dit prachtige land. Ik had het al een tijdje op m’n bucketlist staan en ben echt blij dat we dit nu hebben afgevinkt. Ik denk oprecht dat ik kan zeggen dat van het hele jaar ik me het aller gelukkigst heb gevoeld op m’n surfplank in de golfen van Hiriketiya. Maar ook tijdens de tuktuk-ritten door de jungles, tijdens de safari met olifanten, bij Matey hut waar je de lekkerste curries ever at… Wat een prachtige reis was dit <3.

Schermafbeelding 2019-12-30 om 17.26.21

En als kers op de taart sloten we dit reisjaar af op de Malediven. Een bestemming waar ik niet per se ooit naartoe hoefde, maar nu we toch in de buurt waren (1,5 uur vliegen vanaf Sri Lanka), brachten we er een bezoek aan. En zonder spijt. Wat een prachtige plek! Alle plaatjes die je kent, van witte stranden, felblauw water en hutjes in zee kloppen. Ik vond het magisch en fantastisch en ben blij dat we dit samen hebben meegemaakt.

Schermafbeelding 2019-12-30 om 17.27.22

Schermafbeelding 2019-12-30 om 17.28.07

Een nieuwe auto en viral gaan met rijangst
Een hoogtepunt van een hele andere orde; we kregen dit jaar een nieuwe auto van Ford. Of nou ja; we mogen een half jaar lang in een nieuwe Ford Fiesta Active rijden. En dat is helemaal te gek, want het is een fantastische auto. En! Ik heb nét te horen gekregen dat we – het half jaar is inmiddels voorbij- nóg 6 maanden in deze toffe bolide mogen sjezen. Echt mega blij met deze samenwerking met Ford. En zó blij met de Fiesta Active; een vet stoere auto met alle snufjes die je wil, van parkeersensoren en camera’s tot stuurverwarming, lane-correctie en een functie waardoor de hellingproef altijd succesvol is. CHILL!

Ook een tof auto-hoogtepuntje vond ik het moment dat ik op Instagram iets postte over de rijangst waarmee ik al jaren kamp en dat daar zó ongelofelijk veel lieve en herkenbare reacties op binnen kwamen. Op zulke momenten vind ik het zo fijn dat ik veel mensen weet te bereiken met een boodschap en dat er echt iets ontstaat. HEEL vet <3.

Fijne vriendendingen: van de trouwerij van Vera tot koken voor 40 vrienden, wandelen op zondagochtend en een weekendje Ameland
Oooh jongens. En dan heb ik dit jaar ook echt zo veel fijne dingen met vrienden en vriendinnen meegemaakt. Wat dacht je van de bruiloft van Vera eind mei? Waar ik met m’n beste vriendinnen op het strand van Zandvoort compleet uitgedost met tranen in m’n ogen toeschouwer was van de intense liefde tussen Veer en Leroy <3. Wat een fijne dag!

Veraaaaa kom eens door met die trouwfoto's; ik heb alleen dit soort lelijke kiekjes :P
Veraaaaa kom eens door met die trouwfoto’s; ik heb alleen dit soort lelijke telefoon kiekjes 😛

Of die keer dat ik naar Loosdrecht reed in m’n awesome auto en urenlang bij vriendin Suus ben geweest. Op de Loosdrechtse plassen hebben we urenlang gesupt en het was zó sereen en zoooo fijn. Wat een waardevolle vriendschap is dit. Ook al zie je elkaar niet vaak, het is toch altijd goed. Zo fijn!

Of wat dacht je van die keer dat ik op zondagochtend voor zonsopkomst opstond om samen met vriendin Mikki de zonsopgang te bekijken in de duinen? Over sereen gesproken. Oooh, wat was dit tof. Samen op pad met een fotocamera en gewoon al aan het begin van de dag fantastische uren beleven. Met een vriendin. ZO fijn!

Of die keer dat ik met Laura naar Groningen ging om voor haar Nederland Kookboek (dat inmiddels uit is) een aantal adressen te bezoeken om typisch Nederlandse gerechten en streekproducten te proeven. Dit was zo gezellig en bijzonder om mee te maken. Het is echt heel tof om Laura’s passie voor lokaal van zo dichtbij mee te maken en er echt onderdeel van te zijn. We ontmoetten zulke vriendelijke mensen en aten de lekkerste dingen. En als parel kwam daar het Nederland Kookboek uit voort. Wat echt een geweldig meesterwerk van Lau is. Trots!!

Maar laten we vooral ook niet de etentjes met vrienden hier bij ons in Haarlem vergeten. Weet je nog dat we voor onze housewarming voor 40 mensen gingen koken hier? Oooooh, wat was dat TOF. We stonden 2 dagen in de keuken en hadden een hele excel planning en Jan en ik waren kapot toen de eerste mensen voor de deur stonden, maar het was echt zo’n rete gezellig samenzijn en het allerleukste is het dat al je vrienden dankbaar (en muisstil) je met zorg bereidde eten opeten. Loved it!

Over eten en sociale dingen gesproken… Dit jaar richtte ik een nieuwe eetclub op en ook dat was een slaand succes. Op Instagram deelde ik een onschuldig oproepje dat ik opzoek was naar leuke mensen in Haarlem om een eetclub mee te vormen en binnen no time waren er duizenden reacties. In Haarlem ‘leerde’ ik hierdoor 70 leuke meiden kennen met wie ik tot op de dag van vandaag in een Facebookgroep zit waar iedereen af en toe iets in post (9 januari gaan we pubquizzen, LEUK!) en het grote doel is óók behaald; ik heb een vet gezellige eetclub met Marije, Iris, Iris, Myrthe en Kim en we hebben al 2 succesvolle eetdates gehad. 😀 Oh en die duizenden reacties? Die waren van allerlei lotgenoten door het hele land die met elkáár eetclubs hebben gevormd. ZO LEUK! Ik krijg nog wekelijks foto’s binnen van clubjes meiden die elkaar door mijn oproep hebben gevonden. VET 😀

Oooh mensen, nog zó veel te vertellen; wat dacht je van die keer dat ik naar Haarlem culinair ging met Layla (dit was GEWELDIG), of die dinsdagavonden schaatsen met Aniek (i’m loving it!!), het weekendje weg in de zomer naar Ameland met m’n besties (dit was ZO LEUK) of het feit dat ik Marte dit jaar veel vaker zag omdat ze zwanger was en nu de moeder is van awesome baby Merijn? <3. Zo veel liefde voor de mensen om mij heen. Mennnn, jullie zijn stuk voor stuk heel belangrijk voor me.

Interieurblogger-in-spe: make-overs, toffe samenwerkingen en trots op deze nieuwe categorie
Een hoogtepunt van een heel ander kaliber is de succesvolle lancering van een nieuwe categorie op mijn blog. In maart kwamen de eerste blogposts in de categorie ‘Leo verhuist’ online en ik vind het ZO cool dat dit goed heeft uitgepakt. Waar ik ooit begon als foodblogger, krijg ik nu dagelijks vragen over de reizen die ik maak, m’n interieur en nog veel meer! En dat vind ik ZO vet. Ik vind het geweldig om te kunnen delen waar ik zo blij van word en het is helemaal chill dat jullie dit ook nog interessant vinden om te volgen. YES!

In het kader van toffe interieursamenwerkingen ben ik ZO trots op de dakterrasmake-over met Fonq, de samenwerking met SMEG (geef toe; dit is toch dróómapparatuur) en het feit dat we net een nieuw bed hebben gekregen van Swiss Sense.

Het feit dat ik het heel leuk vind om deze content te maken, dat jullie het massaal lezen (de bezoekersaantallen zijn top!) en dat merken me serieus genoeg nemen om met me samen te werken vind ik zo onvoorstelbaar cool! 😀 Daar droomde ik vorig jaar alleen nog maar van en nu is het gewoon gelukt! :D.

Familiedingen: De geboorte van Olaf en Juliette, naar het strand met Ozzie en Kerst in Haarlem
En dan hetgeen dat altijd belangrijk is, maar niet vanzelfsprekend: oooh wat was dit jaar weer mooi wat familie betreft. Weet je nog die dag in februari dat Jan en ik allebei tegelijkertijd oom en tante werden? Of naja; er zat een uur tijdverschil (en héél veel kilometers) tussen de geboorte van Juliëtte en Olaf. En het was GEWELDIG.

Sas en Sanne (onze zussen) waren rond dezelfde dag uitgerekend en in beide gevallen bleef de baby nog bijna 2 weken zitten. Allebei overtijd dus. En uitgerekend op precies hetzelfde moment bevielen onze zussen van een kindje. Juliëtte werd geboren in Veenendaal, waar we als de wiedeweerga naartoe sjeesten en onderweg werden we gebeld dat precies een uur later Olaf ook geboren was. In Groningen.

Schermafbeelding 2019-12-30 om 17.36.22

Schermafbeelding 2019-12-30 om 17.36.54

Man, dit was me een roadtrip (zowel mentaal als fysiek) wel hahaha. 😀 Maar ZO geweldig <3.

Verder vond ik het echt een heel erg leuk hoogtepunt toen Sas dit jaar naar Haarlem kwam met Ozzie en Ollie. Normaal reis ik altijd naar Groningen, maar nu waren de rollen eens omgedraaid en hadden we echt een geweldige dag in mijn stadje. We gingen naar het strand met Oscar en Olaf (echt ZO leuk) en iedereen sliep bij ons thuis, waardoor Sas en ik ook echt ff tijd voor elkaar hadden. Oh mensen, een zus hebben is zo waardevol. Love you!

En over liefde gesproken… Ik vond het ook echt een hoogtepunt toen mijn hele gezin met Kerst in Haarlem kwam. Echt, dit is zo fijn! Nu hoefden we met Kerst een keer niet van hot naar her te sjezen en dagen van huis te zijn. Nee, we deden het lekker bij ons thuis en dat was heer-lijk. Een huis vol, totale chaos, niemand heeft een oog dicht gedaan, Teddy zat de hele tijd onder het bed en na een dag was ongeveer iedereen overprikkeld, maar het was ge-wel-dig.

Wist je trouwens dat mijn vader dit jaar onder het mes ging? Een spannende tijd, maar gelukkig liep alles goed af. Hij heeft vooral nu gewoon een heel stoer litteken in z’n nek (alsof ‘ie onthoofd is, levert potentieel goede verhalen op in de klas waarin hij les geeft) en de familie ter Veld is nog steeds helemaal in takt en fijn en liefdevol <3.

Toffe samenwerkingen waar ik trots op ben: van schrijven voor Nationale Nederlanden tot een fotoshoot voor een dekbeddenmerk en koken bij Koffietijd
Ennnn van familieliefde door naar keiharde knaken! Ik moet m’n administratie van dit jaar nog doen, maar volgens mij was het financieel een prima jaar (op de tegenvallers uit m’n dieptepuntenoverzicht na dan). En dat kwam tot  stand door hele toffe samenwerkingen dit jaar. Een paar die ik ff wil noemen omdat ik er trots op ben; hoe cool is het dat ik voor Nationale-Nederlanden interviews mocht doen met Cynthia, Willemijn en een hypotheekadviseur? Ik mocht content maken die ik nog niet eerder gemaakt had en werd en nog goed voor betaald ook. Dit is ZO cool en echt een samenwerking waar ik met heel veel plezier op terug kijk.

Schermafbeelding 2019-12-30 om 17.40.37

Maar iets wat ik ook HEEL vet vond was de draaidag met Rutger van Rutgerbakt.nl rond Pasen. Dit was zó gezellig bij hem thuis en we hebben echt een mega toffe taart gemaakt waar ik alleen al trots op bed (de keren dat ik een gelukte taart heb gemaakt in mijn leven zijn op 1 hand te tellen). Echt een leuke samenwerking.

En wat ik ook meesterlijk tof vond, was dat ik mede de boodschap mocht brengen dat Mora en de Vegetarische Slager de Vega(n) kipkorn uitbrachten. Sowieso is dit geweldig nieuws, maar dat ik dat als blogger dan ook nog mag vertellen aan jullie vind ik helemaal tof. En LEKKER dat deze unit is. ik heb er echt al 20 op dit jaar. Love it!

Oh; en exact hetzelfde geldt voor de vega kipnuggets van McDonald’s. Ook daar was ik onderdeel van de lanceringscampagne en ook daar ben ik mega fan van het product. I’m loving it :D.

Oh en over toffe vegan producten gesproken: dit jaar ontdekte ik de Vegan mayo van Remia Like Mayonaise en dat is een hoogtepunt op zich. MJAM! #nospon.

Oh en ook helemaal cool was de samenwerking met Licor43 dit jaar; ze hebben me gewoon in een luchtballon de lucht in gestuurd. JOEHOE. DIT WAS ECHT AWESOME. Jaaa, ik vond het in het begin doodeng (iets met hoogtevrees en angst om te moeten kakken op plekken waar het niet kan #hallorietenmandjebovendegrond), maar alle angsten overwonnen (cocktail erin en gaan) en toen was het ZO leuk. En echt vet gezellig met volger Elise (die ik nog altijd blijf volgen, want wat een bijzonder mens is zij) en een paar andere bloggers. LEUK!

Oh en ook echt heel cool vond ik de fotoshoot met Essenza/Covers & Co dit jaar. Niet alleen hadden we een samenwerking rondom mijn slaapkamer-make-over, maar ze vroegen me ook model te staan voor hun nieuwe collectie van Covers & Co. En dat vond ik best spannend, maar het ging ZO goed. Ik krijg de foto’s pas in januari, maar ik kijk er enorm naar uit en ik weet ook: dit wil ik veel vaker doen in 2020. Echt ZOOO leuk.

En als laatste nog ff een fantastisch hoogtepuntje zo aan het einde van het jaar; een paar weken geleden mocht ik bij Koffietijd aanwezig zijn voor de campagne #Proefkoken met PLUS. Samen met drie andere toffe bloggers werd ik super warm ontvangen bij Koffietijd en ik vond het echt een geweldige ervaring. Ik denk er echt alleen maar met leuke gevoelens aan terug en denk alleen maar; IK WIL MEER. Mensen, wat heb ik een droombaan. Wat vermaak ik me goed. Wat is dit geweldig <3. En dat allemaal dankzij jullie! Omdat jij me volgt, kan ik doen wat ik het allerleukste vind. Dank je wel daar voor! 😀

Er is meer!
Oooh er moet echt een keer een einde komen aan deze blogpost, dus nog snel ga k even een paar dingen opsommen die ook heel tof waren dit jaar.

Wat dacht je van die presentatie die ik mocht geven voor 200 man in Zwolle over influencer marketing. Echt een overwinning om voor zoveel mensen te spreken en ik kreeg zo veel leuke reacties dat ik er met vet veel plezier op terug kijk.

En hoe tof waren die 2 college’s die ik mocht geven bij de cursus foodjournalistiek over foodvideo’s maken op Youtube? ZO LEUK. En hoe tof is het dat ik dit jaar een eigen Podcast ging maken. Een compleet hobbyproject dat per ongeluk al best succesvol is met meer dan 10.000 streams :D.

poezenpodcast artwork

En hoe bizar is het dat 2019 een soort van mijn sportiefste jaar ooit was? Ik heb eindelijk een sportieve activiteit gevonden die ik tof vind; small group training bij Best in You met personal trainer Robin. Wat echt mega gezellig is en niet MEGA zwaar en intens waardoor ik het volhoud en er een soort van met plezier naartoe ga? De wonderen zijn de wereld nog niet uit! En over sport gesproken; ik vond het dit jaar zo inspirerend om Martine van Glow yogastudio te leren kennen. Ik heb een paar lessen bij haar gevolgd en ben heel erg fan van haar SUP YOGA les in het water dicht bij m’n huis, maar vooral als mens – zo positief en open naar de wereld- vind ik haar geweldig inspirerend. Wat tof dat dit onderdeel was van mijn 2019. En hopelijk ook mijn 2020:D

Liefde <3
En dan het belangrijkste van allemaal; lieve mensen, wat heb ik een top jaar met Jan gehad. We hebben een huis gekocht. We hebben zo veel samen opgebouwd dit jaar; letterlijk en figuurlijk. We leerden  elkaar nog veel beter kennen. We passen nog veel beter bij elkaar dan ooit.

Schermafbeelding 2019-12-30 om 17.29.38

Alle treinritjes met frietjes samen (de grote frites van de smullers is een aanrader voor #vreetzakstellen), alle ritjes naar het strand samen, al het klussen samen, al het inrichten samen, backgammon samen, wijntjes samen, de reisjes samen. Het was echt te gek! We zijn alleen te weinig uit eten geweest. Puntje van verbetering voor 2020.

Schermafbeelding 2019-12-30 om 17.09.19
Genomineerd tot favoriete foto van 2019

Schermafbeelding 2019-12-30 om 17.09.29 Schermafbeelding 2019-12-30 om 17.10.20

Ik vind het leven ZO leuk met Jan en we hebben gewoon kleine Tedmans erbij en daar zorgen we samen voor en dat is de bom en zegt heel veel goeds voor de toekomst <3. Wat een leven en wat een LIEFDE! Ik ben een rijk mens <3.

Schermafbeelding 2019-12-30 om 17.06.57

2019; wat een jaar was dat. Zoals je hierboven uitgebreid hebt kunnen lezen was het echt een te gek jaar met veel te veel hoogtepunten om allemaal te kunnen benoemen. Mijn vrienden hebben mijn jaar gemaakt. Jan heeft mijn jaar gemaakt. M’n familie was belangrijker dan ooit. Jij als lezer hebt mijn jaar verrijkt. En voor mezelf kampte ik met wat uitdagingen waar ik mee om ben gegaan. 2019 was leerzaam en tof en rustig en druk en liefdevol en soms ingewikkeld, maar vooral echt heel heel heel erg leuk. En ik wil nog helemaal niet weg uit dit jaar. Maar goed; op naar 2020.

Mensen; er liggen zó veel plannen voor 2020. Nieuwe boeken, een nieuwe website, podcast-uitbreiding, cursussen, een interieur-tool, ideeën voor blogposts, make-overs die nog uitgewerkt moeten worden en nog 23 andere to do’s op een longlist met de titel: “toekomstplannen”. Heb je er zin in? Gaan we er voor? Laten we het maar gewoon doen.

Geniet van de jaarwisseling en ik zie je in 2020. Heel erg bedankt voor het lezen van dit uitgebreide verhaal én alle blogposts die je dit jaar hebt aangeklikt. Nogmaals; door jou kan ik doen wat ik het allerleukst vind. En ik hoop dat je nog heel lang blijft <3.

Liefs,
Leonie

Volg me ook via INSTAGRAM of FACEBOOK

18 reacties op “Mijn hoogtepunten van 2019

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *