Mijn dieptepunten van 2019

Goedemiddag leuke mensen! Het is tijd voor het jaaroverzicht van 2019! Voordat ik terugblik op m’n afgelopen jaar denk ik altijd dat er niet heel veel gebeurd is. Maar man, wat een jaar was 2019! Verhuisd naar Haarlem, een poes geadopteerd, drie nieuwe baby-vrienden, succesvol een nieuwe categorie op m’n blog gelanceerd, op reis van Lapland tot Sri Lanka, naar Londen, naar Frankrijk, fantastische make-overs in huis en toffe samenwerkingen op m’n blog, een podcast begonnen, een eetclub opgericht… Echt, ik heb ZO veel te vertellen en heb er zo’n zin in!

Maar in zo’n heel jaar gebeuren natuurlijk niet alleen maar leuke dingen. Ja echt, soms gaan dingen ook helemaal fout. Fuck je dingen zelf op, zit het leven eventjes niet intens mee… En daarom presenteer ik u: de dieptepunten van 2019. En dan mag je nadat je je door deze ellende heen hebt geworsteld (…), genieten van m’n Hoogtepunten van 2019. Maar eerst even mijn #fails op een rijtje. Gewoon, omdat ook dat lekker weg leest :D.

Ken je die grap van die blauwe muur die we 5x geschilderd hebben?

Schermafbeelding 2019-12-30 om 13.24.48

Niets meer aan doen. Of naja; dit kleurtje was niet helemaal zoals we het voor ogen hadden. En aan onze techniek konden we ook nog wel het een en ander verbeteren… En dus gingen we aan de slag met nieuwe, duurdere verf. €90 per pot, in plaats van de verf van €30 die we eerst hadden gebruikt. En die dekte gelukkig eindelijk goed.

Schermafbeelding 2019-12-30 om 13.25.02

5 lagen verf zitten er nu op de donkerblauwe muur in de woonkamer. En vet blij zijn we er mee, maar MAN, wat zit er een geld en werk in die muur. Hahaha!

Ken je dat verhaal van die keer dat ik m’n hele gezicht zwart spoot met verf op terpentinebasis?

Woehahhahaha hoe kríjg je het voor elkaar?! Deze interieur-blogger-in-de-dop dacht eventjes een deurklink zwart te spuiten; gewoon nog ff snel. Maar de spuitbus, die we eerder hadden gebruikt, was wat ingedroogd en ik moest een vliesje doordrukken in de spuitbus. Little did I know, dat als je een satéprikker ín het gaatje van de spuitbus drukt, je precies alles eruit laat spuiten. En ja, ik hing er met mijn gezicht boven. Ik moest tenslotte wel precies zien hoe ik met die satéprikker – inventief als ik was- dit klusjes wel ff klaarde. Oh oh oh. Terpentinegedragen verf. Ja, poets dat maar eens van je gezicht en uit je wimpers, ogen en haarlijn. Ik heb nog dagen met een iets donkerdere wenkbrauw gelopen.

Ken je die grap van die Kerstboom die gejat werd?

boomb

Ook zo’n lekker hoogtepuntje. Ik had me al een jaar lang verheugd op een kerstboom van 3 meter voor in de woonkamer. Vorig jaar zag ik in een H&M foldertje zo’n hoge boom en met de aankoop van ons nieuwe huis (met woonkamer van 3.10m hoog) zag ik het helemaal gebeuren; ik reserveerde bij de alleraardigste kerstboomverkoper een boom van 3 meter en was in m’n NOPJES! Tot we een paar dagen later de boom met z’n tweeën op gingen halen en mijn gereserveerde kerstboom gejat bleek, samen met 5 andere grote bomen. ELLENDE.

Ik heb me echt onmogelijk staan aanstellen (klein kind als ik ben had ik me écht heel erg verheugd op mijn boom van 3 meter) bij de kerststal en uiteindelijk gingen we naar huis met een boom van 2.40. Een prachtige boom moet ik zeggen. En we kregen dikke korting. Terwijl de beste man zelf überhaupt al 5 kerstbomen miste om te verkopen. Maar ondergetekende was vooral bezig met aanstellerij omtrent een boom die 60cm te kort was. Oh oh, Leonie, Leonie.

Weet je nog dat verhaal van Liesbeth en Leo die gingen kanoën?

Schermafbeelding 2019-12-30 om 13.24.20

Tja, dat zag er in principe helemaal chill en zen uit… Zo maakten we bovenstaande foto op het prachtige rustige meer in Lapland, waar we allebei helemaal in onze nopjes waren en INTENS genoten van deze trip. Kanoën is een eitje en man, wat is het sereen. Toch?

Schermafbeelding 2019-12-30 om 13.24.40

JA, tot we het riviertje op gingen en ALLEEN MAAR IN DE BOSJES KANODEN. Op bovenstaande foto beginnen we heel vrolijk aan ons tochtje, op onderstaande foto zie je de kano opeens vol takjes en blaadjes liggen. En Liesbeth ligt krom van de slappe lach.

Schermafbeelding 2019-12-30 om 13.24.31

Jezus, wat hebben Liesbeth en ik gelachen, hahahah. En jezus, wat konden we dit slecht. Hahahhahaha! Ik denk dat ik het hele jaar niet zó hard heb gelachen als in deze bosjes in Lapland, woehahhaa! Qua beleving helemaal hysterisch hilarisch; qua skills een absoluut dieptepunt. HAHAHA.

Over lapland gesproken… Heeft iemand je ooit verteld dat daar een miljoentriljoen muggen zitten?

Zo’n foto mag er dan helemaal cool uitzien; het was pikdonker, ijskoud en er zaten hier echt honderdtachtig muggen op ons. Echt niettttt te doen dit. We werden helemaal lekgeprikt en niemand vertelt je dit voordat je naar Lapland gaat. Ellende XD.

Ken je die dure grap van die dakrenovatie die 3x zo duur is als de offerte? Of die grap van die dakkapel die niet in maart maar in juli op ons dak stond, voor het dubbele bedrag?

Een paar tips: kies niet de enige aannemer die in maart wel iets kan leveren als de rest allemaal zegt dat het pas in augustus lukt. Dan staat je dakkapel (na veel drammen) er evengoed pas in juli op. En dan had je beter kunnen onderhandelen over de prijs, in plaats van gaan voor de enige man die dit aanbiedt in maart. Wellicht hadden we dan niet 2x zoveel voor de dakkapel betaald dan in eerste instantie de offerte was… Au. Oh en die dakrenovatie? Ja, die moet er nog van komen. We sparen rustig verder. *insert huilpoppetje*

Weet je nog dat uitstekende idee om kibbeling in een Airfryer te maken?

Schermafbeelding 2019-12-30 om 13.24.00

Gewoon niet doen.

Beter bestel je de volgende keer gewoon je eten. Of toch niet…?

Schermafbeelding 2019-12-30 om 13.24.10
Top, m’n vier kazen zitten aan de deksel geplakt.

Had ik al verteld over dat romantische weekendje Londen, waar we per ongeluk bij iemand logeerden?

Nee he? Ik heb dus niet echt een enorm talent voor hotels boeken. Zo sliepen we in Brazilië al eens per ongeluk in een sexmotel (inclusief spiegel bij bed, plastic lakens en een dildo-menukaart op ‘t nachtkastje) en logeerden we in Londen bij een man die we niet kenden. Tijdens ons romantische weekendje met z’n twee. Waar we geheel in extase na een Jonh-Mayer concert thuis kwamen in onze ‘private room in Londen with roof top terrace’ en nog eventjes flink de bloemetjes buiten wilden zetten. Waar Jan tijdens het losknopen van mijn broek achter me langs kijkt en hardop vraagt: “Hé, van wie zijn die schoenen bij die deur?! En die deur was toch niet dicht toen we weg gingen?” En ik er op dat moment achter kwam dat als je via Airbnb een ‘private room’ boekt, je een kamer boekt ín iemands huis. Die daar dus ook gewoon lekker ligt te tukken ‘s avonds. Top.

Heb ik je al bijgepraat over die lekkage in de badkamer bij het lelijke badkamerraam, dat ook nog eens €1000 extra kostte?

lekkage

Nog even over die dakkapel… Jaa, jaa écht het dakraam in de aangrenzende badkamer zou gewoon blijven zitten. Nee, geen probleem.

Oh wacht; nee, nee het past toch net niet. Nee, we halen het dakraam eruit. En we plaatser er een houten plankje op, die mag je dan zelf nog afwerken.

Oh je wil wel daglicht in de badkamer? Ja ik kan wel een koepel plaatsen ja. Maar ja, dat kost wel €1200.

En dan een paar weken later óók nog ontdekken dat het plankje niet dusdanig is afgewerkt aan de buitenkant dat er lekkage is binnen. En nee, dat is ons eigen probleem, want er zou toch een nieuw dak op komen? (Ga terug naar punt 5). Zucht.

Weet je nog dat ik dit jaar afscheid nam van 5 poezen?

poezen

In de categorie ‘problemen die ik met de immer succesvolle kop-in-het-zand-methode heb opgelost’: dit jaar nam ik afscheid van m’n 5 geliefde zwerfpoezen. Of naja, ‘afscheid’? Cold Turkey. Ik heb nooit meer een foto bekeken en er bijna niet meer aan gedacht, omdat ik het veel te erg vind. Niet te lang naar deze foto kijken dus. En Teddy een kusje geven.

En had ik je al bijgepraat over de €4000 die we minimaal bij GAMMA hebben besteed dit jaar?

Schermafbeelding 2019-12-30 om 13.48.42

Ik kan je vertellen dat ik een leukere bestemming voor €4000 kan bedenken. Maar hey; nu hebben we wel een schuurmachine die we al 1x hebben gebruikt, 88 verfrolbeugels in verschillende maten, ongebruikte kraanversteldingen, alle soorten pluggen voor alle soorten muren en een hele handige ladder die we nergens fatsoenlijk kunnen opbergen.

Oh en weet je nog deze toffe foto van het Elton John Concert in Lille waar we naartoe gingen?

HA, ja nee, daar gingen we dus niet naartoe omdat Jan iets verplichts vanuit werk had. ‘T is slechts zijn afscheidstournee en hij treedt hierna nooit meer op, maar wij verkopen de kaartjes wel joh. BUMMER.

En wist je dat ik dit jaar met een praktijkbegeleider ben gaan praten over paniekaanvallen? NOPE, je had geen idee. Maar daarover vertel ik misschien ooit wel eens iets meer.

Bottemline; een jaar heeft niet altijd alleen maar fantastische dingen. Tegenvallers horen erbij en maakten dit jaar voor mij een uitdaging op persoonlijk vlak. Toch kijk ik echt terug op een mega succesvol jaar. Ik ben mezelf soms tegengekomen, maar weet ook helemaal hoe ik er mee om moet gaan en dat is ZO fijn. Bij een volgende verbouwing check ik alle kleine lettertjes, ik koop alleen nog kwalitatief goede verf, maak geen kibbeling meer in Airfryers en weet dat als ik een ‘private room’ boek via Airbnb, dat je dan ín iemands huis slaapt. Zo leer je toch ieder jaar weer heel nuttige dingen, haha.

Klaar voor de hoogtepunten van 2019? Let’s go!

Volg me ook via INSTAGRAM of FACEBOOK
Bestel mijn tosti-boek TOFFE TOSTI’S hier. Als je ‘m vandaag voor 23:00 bestelt, heb je ‘m morgen in huis.

Alles hierboven moet je uiteraard met een korreltje zout of een dosis humor lezen, maar het wegvallen van een belangrijk iemand in het leven van een van m’n beste vriendinnen is natuurlijk helemaal gaar en een dieptepunt in 2019. Ik wilde het wel even noemen, maar niet in de luchtige context hierboven. R.i.p. <3.

15 reacties op “Mijn dieptepunten van 2019

 • Ooohh… I feel you met al die huis-drama’s, alles is zoveel duurder en er komt zoveel meer bij kijken dan je dacht toen je tussen bezichtigen en verhuizen aan het dromen was… Mijn man en ik wonen in Nieuw Zeeland (en al onze familie in Australië en Europa), wij hebben over het schilderen bijna een half jaar gedaan want geen geld om vrij te nemen. De verhuisdag zelf, daar kan ik nog steeds bijna om janken, na een dag inpakken en uitpakken en tussen de huizen heen en weer rijden (dat was een rit van een uur en dat allemaal met zijn tweeën) kwamen we erachter dat het warme water het niet deed. En hoeveel wij bij Bunnings (de plaatselijke ‘Gamma’) hebben uitgegeven… Dat wil ik eigenlijk niet eens weten denk ik.

  Als je ooit in NZ bent, kom zeker langs: wij hebben enorm veel zwerfkatten in de tuin en werken met een lokale organisatie om ze te laten de-sexen. We zitten nu al op 8 katten (en we zijn vanaf november bezig), die vangen we in een katvriendelijke trap, al denken de katten daar anders over. We hebben nog in ieder geval 3 katers op onze ‘wishlist’ staan. De geur van de katers voor hun operatie in onze garage, en onderweg in mijn auto, zijn absoluut een dieptepunt…

  Paniekaanvallen zijn supernaar, daar heb ik vroeger ook veel last van gehad. Knap dat je dat aanpakt zeg. En dat van die airbnb haha, dat is gewoon een beetje dom maar ik heb er hardop om gelachen. Vroeger deed ik dit wel af en toe, maar ik heb te vaak te rare ervaringen gehad daarom boek ik nu via airbnb alleen nog maar appartementen.

 • Die muggen moeten het wel waard zijn geweest want die foto is geweldig! en wat mega naar van je paniekaanvallen, ik heb ze vroeger ook vaak gehad. Ook op plekken waar veel mensen zaten, wanneer ik een paniekaanval voel aankomen probeer ik spontaan aan iets anders te denken of ik eet of drink wat.. dan zakt het weer weg.. heel naar gevoel dus ik weet hoe naar het kan zijn. Sowieso wil ik je een gelukkig 2020 wensen!

  • Wat een nare reactie. Dat pretendeert ze toch ook niet. Ik moet zeggen Leonie: je hoogtepunten waren benijdenswaardig maar ook zo gegund, omdat je volgens mij ook echt iemand bent die het glas halfvol heeft. Vind het top dat je ook de dieptepunten noemt en ook hierin met humor blijft schrijven. Het was volgens mij wel een goed jaar voor je. Dat het in 2020 ook een fijn jaar mag zijn!

 • Stiekem vond ik dit dus leuker dan je hoogtepunten haha. Ik lees je dagboeken heel trouw dus van de hoogtepunten was ik wel op de hoogte.
  Tsja, Airbnb for the win 😉
  Dat je je paniekaanvallen en je rijangst “gewoon” noemt is precies de kracht van jouw blog. Dank voor je eerlijkheid en sterkte voor jou en je vriendin. Hier helaas ook wat mensen die er niet meer zijn en da’s in zo’n overzicht altijd gek. En fijn dat het met je vader allemaal goed is afgelopen!
  Op een fantastisch 2020! 🙂

 • Hahaha prachtig dat druk over de private room in de Airbnb????
  Zo maak je nog eens wat mee.

  Stukje van de dakkapel: scroll…..onze dakkapel moet nog geplaatst worden. Duim voor me

  • Hahaha erg he. Ooooh die dakkapel. Oppassen hoor! Als er opeens allemaal mensen in je huis lopen waarvan je denkt “Hè? Hadden we ook een elektriciën geregeld?” dan kost dat dus allemaal extra. Ellende, haha. Maar het eindresultaat is geweldig. Enjoy! 😉

 • Sterkte met die akelige paniek aanvallen. Maar super goed dat je hulp heb. Ik heb dat zelf ook gehad. En na heeeel veel gesprekken zijn die paniekaanvallen weggebleven. Ik hoop dat dat bij jou ook gebeurd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *